Blog Coaching

Omdat bloggen ook heel leuk kan zijn

Soms worden producten regelrecht uit de behoefte van de klant geboren en met de blog coaching van WordXPression is dit zeker het geval. Veel ondernemers zien op tegen bloggen. Tijdens het WordPress XPress programma leer je de beste methode om te bloggen. Maar er zijn toch nog ondernemers die ook na deze blog-lessen moeite hebben om het ook in de praktijk te brengen.

Vanuit deze behoefte heb ik een coaching programma ontwikkeld, waarin jij begeleid wordt jouw eerste tien blogposts te schrijven. Vanuit de gedachtengang, dat na tien blogposts het verder ook vanzelf zal gaan. En tot nu toe is dat iedereen nog gelukt!

Uitgangspunt is dat jij wekelijks een blogpost gaat schrijven. Maar niet zomaar een blogpost. We plannen samen blogposts die bedoeld zijn om de belangrijkste content van jouw website verder onder de aandacht van de zoekmachines te brengen.

Plan van aanpak

Voor de eerste sessie van 3 uur kom jij langs in Apeldoorn en werken we samen aan jouw blogschema. Een planning voor de blogposts die jij voor de komende zes maanden gaat schrijven. Maar we plannen niet alleen. We gaan ook daadwerkelijk aan het werk en jij schrijft die dag nog één of twee blogposts.

Uitgangspunt is niet alleen, dat je blogposts schrijft.  Maar dat je ook SEO vriendelijke blogposts schrijft.  En ik doe je enkele tips aan de hand waardoor jouw blogposts bovenaan de zoekmachines zullen blijven hangen.

De spreken af, dat jij twee weken later in totaal 5 blogposts hebt geschreven. Tijdens een skypesessie van ca. een uur spreken we deze blogposts door en geef ik je een aantal tips met betrekking de geschreven blogposts. Met deze kennis in huis schrijf jij je volgende vijf blogposts in de volgende twee weken. Dit lijkt misschien veel, maar met de methode die ik je leer, schrijf je met gemak 2-3 blogposts op een avond.

Voor het bespreken van deze laatste blogposts en het verder uitwerken van je content-strategie kom je opnieuw langs in Deventer. We nemen het één en ander nog eens door en brengen de nodige wijzigingen aan. Vanaf dat moment ben je in staat op eigen energie verder te bloggen.

Absolute commitment

Zoals je ongetwijfeld weet, heb ik zelf al ruim 7 jaar (sinds 2010) een zeer succesvolle blog over WordPress en ondernemen. Maandelijks wordt deze blog gelezen tussen de 15000 en 20.000 unieke bezoekers. Met andere woorden, ik weet wat ik doe en dat wil ik ook aan anderen leren. Het coachen hierin is voor mij echter absoluut geen core-activiteit. En dat is de reden, dat ik ook maar een beperkt aantal mensen op deze manier kan en wil begeleiden.

Dat is de reden, dat ik ook absolute commitment van jouw kant verwacht. Jij krijgt ‘huiswerk’ en dat is bij de volgende bijeenkomsten ook gemaakt. Wanneer je door drukte of andere oorzaken niet in staat bent tijd vrij te maken voor het bloggen, zie jij de prioriteit hiervan niet in voor je onderneming en ben je er nog niet aan toe.

Praktische zaken

De doorlooptijd is vier weken. Dat wil ik ook heel letterlijk zo inplannen.  Als je op een woensdag begint, zul je ook op een woensdag eindigen.

De prijs voor dit traject is 700 euro ex BTW. Ik neem op deze manier slechts één klant per maand aan. Dus het kan zijn, dat je op een wachtlijst komt te staan.

Omdat ik mij 100% wil kunnen concentreren op jou en jouw blog gedurende die maand, wil ik niet meer dan één klant per maand voor de blogcoaching.

Je plaats in de wachtlijst is pas verzekerd na een aanbetaling van 100 euro ex BTW. Voordat jouw training begint betaal je een termijn van 300 euro ex BTW. De overige 300 euro betaal je uitsluitend indien jouw blogposts binnen twee maanden leiden tot een groei van het verkeer naar je website.

Tijdens onze eerste ontmoeting kijken we wat een reëel te verwachten groei in het webverkeer is en wordt dat niet gehaald in de genoemde periode, hoeft de laatste termijn niet te worden betaald. Voorwaarde is wel dat je op tijd de blogposts plaatst en promotie voert zoals besproken.

Heb je interesse, neem dan contact op via het contactformulier.