Een goede start met WordPress – WordPress voor Startende Ondernemers

Direct aan de slag met WordPress

De workshop 'Een Goede Start met WordPress' is bedoeld voor de startende ondernemer die aan de slag wil gaan met WordPress. Het beginnen met je eigen bedrijf is al kostbaar genoeg en alles waar je op kunt besparen is welkom.

En 'Een Goede Start met WordPress' zal je dan ook zeker geen rib uit je lijf kosten.

Tijdens deze workshop ga je namelijk onder deskundige begeleiding je eigen website bouwen. Een website die misschien eenvoudig is maar helemaal klaar voor de toekomst.

Op het moment dat je aanvangt met de cursus zijn de belangrijkste zaken al geïnstalleerd. Je thema's , de plugins en natuurlijk WordPress zelf. Je hebt de keuze uit een zevental thema's gebaseerd op het Genesis thema framework, een framework wat door de jaren heen zijn waarde heeft bewezen op het gebied van veiligheid, robuustheid en performance. Eenvoudige thema's die ieder potentieel hebben verder uitgebouwd te worden.

Tijdens de cursus gaan we niet zozeer in op de techniek. Natuurlijk leer je hoe je met WordPress moet werken, maar het belangrijkst is, dat je leert hoe je je site in je onderneming kunt gebruiken. Hoe je de site als tool kunt gebruiken voor het winnen van nieuwe klanten.

Ook gaan we in op beheer, veiligheid, continuiteit en het spreiden van je risico in geval van calamiteit.

Spreken is zilver... bloggen is goud!Op je site zullen de volgende zaken geinstalleerd worden:

  • WordPress (vanzelfsprekend)
  • SiteOrigin Page Builder
  • GravityForms plus de Mailchimp add on voor GravityForms (dit is al meer waard dan de prijs van de cursus)
  • Genesis
  • Een zevental door WordXPression ontwikkelde child themes voor Genesis
  • de WXPCore plugin, inclusief een videocursus (Nederlandstalig) mbt WordPress
  • Yoast SEO
  • All in One Migration / All in One Migration to OneDrive

Daarnaast zal het 'skelet' voor je website er al staan: Alle pagina's die je website nodig heeft. Het enige wat jij nog moet doen, is die pagina's vullen. Bovendien krijg je toegang tot de online introductie cursus 'WordPress - Om te beginnen' van WordXPresion. Als extra krijgt iedere deelnemer aan de cursus een USB stick met nuttige rechtenvrije afbeeldingen en iconen om in de site te kunnen gebruiken.

Praktische zaken

Voor de training dien je te beschikken over een eigen laptop met Wifi. We gaan aan de slag op een 'subdomein' op de WordXPression server, je site zal onder een naam als 'jouwbedrijfsnaam'.wordxpression.com tijdelijk bereikbaar zijn. Zodra je een eigen hoster hebt gevonden, wordt de site hiernaar over gezet.

De workshop zal worden gegeven in Studio 'The Clinic', Van Calcarstraat 4 in Deventer.

Datum en tijd

Deze cursus wordt regelmatig op doordeweekse dagen gegeven. Op dit moment staat er nog geen training ingepland.

De prijs

Zoals gezegd, deze training is om jou als starter in de kosten tegemoet te komen. Daarom houden we de prijs ook laag. Deelname aan deze training kost je dan ook slechts 47 euro ex BTW. Wanneer je alle plugins en the thema's los zou moeten kopen was je al meer kwijt geweest. Er zit zelfs een lunch bij de prijs inbegrepen!

Voor alle duidelijkheid: Voor hosting en een domeinnaam dien je zelf te zorgen, maar dat mag ook na de cursus (tijdens de cursus krijg je waardevolle informate over het kiezen van de juiste hoster. Heb je die nog niet, kan het dus geen kwaad even te wachten).