Affiliate Marketing op je website

Iets extra’s uit je site halen dank zij affiliate marketing

Wanneer ik een willekeurige training geef en terloops het onderwerp ‘affiliate marketing’ aansnijd, blijkt vrijwel altijd dat een groot deel van de deelnemers hier graag meer over wil weten. Eigenlijk is het een grote nalatigheid van mijn kant, dat ik hier geen goede training over aanbiedt. Maar ik beloof, dat ik dit op korte termijn goed zal maken.

Voor degenen die geen idee hebben, wat affiliate marketing eigenlijk is, verwijs ik graag naar een blogpost van mij uit het verleden. Helaas heeft de hierin besproken plugin nooit waar kunnen maken, wat hij leek te beloven. Maar het besproken principe mag duidelijk zijn.

Dank zij een goede klant van WordXPression heb ik echter kennis mogen maken met een bijzondere plugin die jou kan helpen met jouw affiliate marketing.

TradeTracker

Een affiliate programma waar ik zelf al jaren gebruik van maak op verschillende sites is het programma van TradeTracker. Maar als echte ICT-er koos ik altijd voor het handwerk. Gelukkig voor de minder technisch onderlegde mensen, is er tegenwoordig ook een plugin voor TradeTracker. Maar laat mij je eerst iets meer over TradeTracker uitleggen.

TradeTracker is een zogenaamde ‘tussenpersoon’ tussen affiliate programma’s (de merchants/verkopers of vendors) en de webmasters van sites die de advertenties willen tonen (de ‘publishers’ of ‘affiliates’). Wanneer jij je dus bij TradeTracker.nl registreert, registreer jij je als affiliate.

In de op onderwerp gesorteerde catalogus kun jij vervolgens bekijken welke programma’s TradeTracker allemaal aanbiedt. En vooral, welke er bij jouw website passen. Heb je iets gevonden, dan kun jij jezelf voor dat programma aanmelden en na goedkeuring, kan jij advertenties plaatsen.

Maar dat is saai en handmatig werk. Hoe zou het bijvoorbeeld zijn als jij automatisch nieuwe ‘advertenties’ op jouw website zou krijgen? En dit  zonder hier extra inspanning voor te hoeven doen? Om dat mogelijk te maken heeft TradeTracker ook zogenaamde XML feeds. Niet ieder programma binnen TradeTracker biedt deze feeds aan. Het is dus wel zaak om bij je selectie voor het voor jou geschikte programma te letten op het wel of niet aanwezig zijn van XML feeds.

Hoe het werkt

Zo’n XML feed heeft de vorm van een URL en die copy/paste je in de instellingen van de plugin.

screenshot-2

Vervolgens kun je door het ingeven van verschillende instellingen in de widgets bepalen welke advertenties de bezoeker van je site te zien krijgt.

Bij het toepassen van een dergelijke plugin -en bij iedere vorm van affiliate marketing- hoort echter wel een aantal waarschuwingen:

  • Houd de advertenties relevant voor de bezoekers van je site: Heb jij een site over natuurlijke voeding, dan passen de laatste updates van McDonalds aanbiedingen of de goedkoopste reizen naar Verweggistan (ja, ik heb de Donald Duck gelezen), niet op jouw site.
  • Wees spaarzaam: Veel advertenties maken de bezoeker advertentieblind! 1-2 producten per pagina is het maximum wat je moet adverteren!
  • Adverteer alleen voor producten waar je zelf in gelooft! Jouw geloofwaardigheid als ondernemer wordt mede beoordeeld op de producten waar jij voor adverteert.

Meer dan ‘iets’ extra’s uit je website en -beter nog- zelf jouw affiliate programma beginnen ? Dan is de training Affiliate Expert Workshop precies wat je zoekt!

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht