Een pagina op je website die voor jou aan het werk gaat!

Geld verdienen met niets doen. Het is zomaar mogelijk!

Heb jij enig idee hoeveel mensen geld laten liggen? Zelf heb ik hier niet echt een idee van, maar het moeten er heel wat zijn. Zo onder mijn eigen klanten kan ik er zonder veel moeite al een stuk of vijf noemen. Mensen met druk bezochte websites, grote hoeveelheden lezers van hun blog en veel mensen op hun mailing lijst… die desondanks heel makkelijk te verdienen geld laten liggen.

Als je namelijk een groot volume van bezoekers aan je website hebt, dan heb je altijd de mogelijkheid om enkele tientallen tot honderden euro’s per maand extra te verdienen… door die mensen te wijzen op producten waar je zelf helemaal achter staat.

Laat ik gewoon eens een voorbeeld uit mijn eigen praktijk nemen. Ik ben een groot voorstander van de GravityForms plugin. Simpelweg omdat er heel veel mee mogelijk is en ik vrijwel ieder denkbaar formulier met behulp van deze plugin kan realiseren. Dus ik schrijf hier regelmatig over. Wat let mij, om wanneer ik het over GravityForms heb, de link die ik toch al voor de klant zou plaatsen een affiliate link te maken? Niets toch?

En aangezien ik dit voor meerdere producten doe waar ik 100% achter sta, verdien ik tussen enkele tientjes tot enkele honderden euro’s per maand extra, zonder hier veel extra voor te doen.

Maar Wilko, we moeten altijd zo zoeken!

In het laatste half jaar van 2018 heb ik tijdens trainingen diverse malen te horen gekregen van klanten, dat het zo lastig is om al die aanbevolen producten terug te vinden. Want die staan her en der door de blog verspreid. Zou het niet mogelijk zijn om hier een aparte pagina voor aan te maken?

Dat vond ik om een aantal redenen heel leuk om te horen. Allereerst natuurlijk is het fijn om te horen, dat mijn aanbevelingen ook serieus worden genomen. Mensen weten dat ik de producten niet aanbeveel vanwege die extra tientjes, maar omdat deze producten ook daadwerkelijk goed zijn.

Een tweede reden dat ik het ook heel leuk vond, was omdat dit een stuk heel waardevolle terugkoppeling is. ‘Beste Wilko, wij hebben een goed idee, om jouw website nog beter te maken’.

En dat heb ik dan ook serieus genomen. Ik ben tussen alle bedrijven door aan de slag gegaan om deze pagina te maken. En natuurlijk had ik hier gewoon een standaard tekstpagina met een aantal linkjes van kunnen maken, maar ik besloot dat ik het beter wilde doen.

De ‘Resources’ pagina.

Aan de WordXPression website is een nieuwe pagina toegevoegd. De ‘Resources’ pagina. Hij heet anders, maar een ‘resources’ pagina is een algemeen gangbare naam om diverse ‘bronnen’ aan te geven die mensen kunnen gebruiken, wanneer ze bezig gaan met het onderwerp van de website.

Bij mij zal je voornamelijk plugins en andere ‘tools’ vinden, dus zo heb ik die pagina ook genoemd. In plaats van het bijhouden van een tekstpagina, heb ik gekozen voor een structuur waar je makkelijk doorheen kan manoeuvreren. En dit om een aantal redenen:

  • Door trefwoorden en categorieën ‘klikbaar’ te maken, kan je makkelijk de dingen vinden, waar je naar op zoek bent.
  • Omdat iedere plugin en elke tool een eigen ‘pagina’ heeft, wordt dit ook door Google geïndexeerd. De kans dat mijn ‘Resources’ nieuw verkeer naar de site halen is behoorlijk groot.
  • Door een kleine, maar slimme truc, worden blogberichten die specifieke plugin gaan ‘automatisch’ geïndexeerd. Bij ieder ‘item’ op de resources pagina hoort een aantal links die direct naar blogartikelen over dat product leiden!

En ik moet eerlijk zeggen. Ik ben best trots op het eindresultaat.

Tijd om terug te geven!

Maar deze pagina zou er niet zijn zonder de welwillende terugkoppeling van een aantal geweldige klanten. En daarom doe ik er ook iets voor terug. Dit blogartikel laat ik je stap voor stap zien, wat de overwegingen bij deze pagina zijn geweest en hoe ik deze heb gemaakt. Jij kan voor jouw eigen website dus ook je eigen resources pagina maken! Stap voor stap. Net zoals ik het heb gebouwd.

Hoe ga je die pagina straks gebruiken?

Maar wanneer je deze pagina eenmaal hebt gebouwd, wat kan je dan met zo’n ‘Resources’ pagina doen? Want niet iedereen heeft natuurlijk software, plugins en andere tools om aan te bevelen. Maar vrijwel iedereen heeft boeken om aan te bevelen! Kijk bijvoorbeeld eens bij Bol.com of Amazon of ze daar die boeken hebben, die jij jouw bezoekers graag zou willen aanbevelen.

Geef je hobby gerichte cursussen? Er zijn vast ook wel hobby materialen die jij graag gebruikt, die je via een webwinkel met een affiliate programma aan zou willen bevelen.

Het aardige is, dat niet iedere link een ‘affiliate link’ hoeft te zijn. Want je ‘Resources’ pagina wint alleen maar aan waarde, wanneer je er ook gratis informatiebronnen voor je bezoekers op zou nemen.

Vergeet alleen niet, het primaire doel van jouw resources pagina is om jouw bezoeker ten dienste te zijn. Ga -omdat het nu eenmaal werkt- niet allerlei producten op de pagina opnemen, alleen omdat je er aan kunt verdienen. Neem alleen die producten op, die je ook zou aanbevelen, als niemand je voor die aanbeveling zou betalen.

Denk er ook aan, dat het aanbevelingen zijn, het is geen catalogus. Je zal bij mij in mijn ‘Resources’ pagina echt geen tientallen formulieren plugins gaan vinden. Er zijn er slechts twee die ik echt kan aanbevelen, en die tref je aan.

Maar ook als je tientallen gelijkwaardige producten zou kunnen noemen, beperk het tot één of twee. Liever twee boeken over ‘Mijn onderwerp voor beginners’ dan tien: Je moet je bezoeker juist helpen bij het maken van een keuze. Adviseer hem naast die twee boeken liever welke boeken hier een goed vervolg op zouden zijn.

De Eerste Video

[h5p id=”4″]

In de eerste video leg ik uit wat we hier gaan maken, waarom we dit doen… en hoe je dit kan gebruiken. Ongeveer hetzelfde wat ik ook in deze blogpost heb geschreven. Maar dan anders.

De plugins

Je hebt voor het ‘recept’  een viertal plugins nodig.

Van deze plugins is alleen Elementor Pro een betaalde plugin. Wanneer je een site laat bouwen (of in het afgelopen half jaar hebt laten bouwen) door WordXPression maakt Elementor Pro al deel uit van jouw website. Ook wanneer je een website hebt via de training ‘Start je Online T-Shirt Store’ (tweede helft 2018 of later) of dit jaar (2019) ‘eLearning met WP Courseware’ gaat doen, maakt Elementor Pro deel uit van die website. Elementor Pro is naar mijn idee één van de meest krachtige tools voor een groot aantal taken in WordPress en ik beveel deze dan ook van harte aan!

De Tweede Video

[h5p id=”3″]

Let op: Deze video duurt bijna 40 minuten en is daarom in ‘hoofdstukken’ verdeeld. De streepjes onder de video geven de diverse bookmarks aan, waar vanaf je de video weer terug kan kijken. Ook kan je op het boekenlegger icoon klikken om direct de lijst met bookmarks te zien en deze te selecteren.

In de video wordt een lijst genoemd met thema’s die 100% compatible zijn met de Elementor Theme Builder. Deze vind je hier.

Het wordt nog mooier!

Maar eigenlijk is het nog veel mooier dan ik hierboven heb aangegeven. Want de technieken en methoden die ik je aanleer in de video maken het mogelijk om talloze andere ‘maatwerk objecten’ binnen jouw website te maken. Bijvoorbeeld een ‘Portfolio’, ‘Evenementen’ of welke andere ‘maatwerk objecten’ dan ook om te kunnen tonen op je pagina.

Laat weten hoe je deze blogpost -inclusief de video’s- hebt gevonden, door commentaar hieronder achter te laten. Bij voldoende interesse zal ik in de toekomst meer van dit soort ‘recepten’ plaatsen op mijn blog.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht