Online Training Totaal

ONLINE

Een online leeromgeving van A tot Z

Inclusief website en één jaar hosting!

Beginnen met je online leeromgeving...

Van 2018 tot begin 2020 organiseerde WordXPression twee maal per jaar het programma ‘Online Training Totaal’. Een compleet traject wat 6 maanden besloeg, en waarin de cursist alles leerde wat de maken had met het plannen, opzetten en verkopen van cursussen online. 

En toen kwam COVID.

Het was niet langer mogelijk om de training als een live training te geven, maar nu is de Online Training Totaal cursus terug als een online cursus. En volgens exact hetzelfde concept!

Maar dan vanuit je eigen huiskamer. 

Boy Studying at Home via E-Learning Website
Osprey fishing for dinner. Birds of prey

OTT-o in Vogelvlucht

De Online Training Totaal online cursus bestaat uit zes modules van ieder een maand. De structuur van iedere module is hetzelfde, de inhoud natuurlijk niet. Van de desbetreffende maand:

 • Op de eerste van de maand ontvang je toegang tot een video cursus module speciaal voor deze cursus van tussen de 3 en 6 uur. Je wordt geacht in deze week deze module te bekijken en aantekeningen te maken.
 • Op een vaste dag in week twee en een vast dagdeel zoals afgesproken is in samenspraak met de deelnemende cursisten is er een sessie van 2-3 uur via Zoom, waarin specifieke vragen gesteld kunnen worden en jij en de andere cursisten elkaar kunnen inspireren.
 • In week 3 van de betreffende maand wordt je geacht het één en ander uit te werken. 
 • In week 4 is er een persoonlijk gesprek van 1 tot 1,5 uur via Zoom met mij, waar aan de hand van concrete problemen en vragen we kijken hoe de uitdagingen het best benaderd kunnen worden, of waarin ik terugkoppeling geef op het eerder door jou aangeleverde materiaal. 

Module 1 - De Voorbereiding

Sinds 2011 help ik mensen met het bouwen van websites voor online cursussen. In de eerste jaren ontdekte ik echter, dat meer dan 80% van mijn klanten faalden met hun cursussen. 

Natuurlijk, is was ‘slechts’ de bouwer van de site. En die was goed. Maar het interesseerde mij toch waarom zoveel mensen faalden. En ik -nieuwsgierig als ik ben- dook dieper in de factoren die het verschil maken tussen een succesvolle en falende online training. 

Van 2015 tot en met 2018 heb ik de cursus ‘Beginnen met Je online Training’ gegeven. En tot mijn trots, slechts ongeveer 15% faalde. En van die 15% faalde 10% omdat ze geen actie ondernamen na de training. 

In deze eerste module volgen we het ‘format’ van ‘Beginnen met je Online Training’, maar aangepast aan de post-COVID ervaringen. Je leert minimaal het volgende : 

 • Hoe onderzoek ik wat mijn doelgroep is?
 • Hoe onderzoek ik of er markt voor mijn training is? 
 • Hoe bepaal ik de prijs voor mijn training?
 • Hoe bepaal ik de scope voor mijn training?
 • Hoe ontwikkel ik een training die verkoopt? 

Bovendien staat aan het eind van deze  module je website klaar voor wat betreft de backend waar je je cursus opbouwt. In een extra, korte video zal ik je laten zien hoe je deze functie kan gebruiken om je cursus te plannen. 

Plan concept
| Online Training Totaal

Module 2 - De Opnamen

Een ‘Text only’ cursus is moeilijk te verkopen. Mensen kopen liever een boek. Of het nu 20%, 50% of 100% is… wanneer mensen een online cursus kopen verwachten ze video en/of audio. Deze hele module is er 100% op gericht, dat je leert kwalitatief goede video en audio op te nemen. 

Dit is de succes factor voor je training!

En daarom zal ik in week vier (zie OTT-0 in vogelvlucht) niet slechts 1,5 uur, maar tot 5 uur jou helpen om goede opnamen te verkrijgen. 

Lukt het je niet na 5 uur support? Dan is het echt beter dat je stopt en krijg je 66% van de training terugbetaald. 

Module 3 - Editen van je video

In deze module maken we kennis met DaVinci Resolve. Een app voor Windows, MacOS en Linux, gebruikt voor professionele Hollywood producties onder meer X-Files en The Matrix), maar ook door jou. 

Ik laat je zien hoe je deze app kan gebruiken om professioneel ogende video’s te maken, zonder dat je direct een ‘Hollywood grade’ editor hoeft te zijn. 

En dacht je dat DaVinci Resolve moeilijk is? Het is niet veel lastiger dan iMovie, maar heeft veel meer mogelijkheden. Bovendien -in tegenstelling tot iMovie- is het ook voor Windows beschikbaar. 

En net zoals iMovie is het gratis. 

In deze module leer ik je hoe je een professionele touch geeft aan jouw lessen. 

 

| Online Training Totaal
Empty red cinema chairs. Perspective view. 3d rendering image.

Module 4 - Video editing, the finishing touch

In de vorige module leerde je hoe je een les voor je cursus samenstelt. Maar een cursus is meer. Wanneer je een professionele presentatie wilt hebben, is de ‘opener’, de korte video (4-10 seconden) voor je les minstens even belangrijk. 

En wat dacht je van een promotie video? 

In deze les gaan we vooral in op de kleine onderdelen die jouw cursus hoog boven die van anderen uit tillen. 

Module 5 - De Website

Natuurlijk hoef je jouw cursussen niet via een eigen website te verkopen, maar het is toch een goede optie om dit wel te doen. 

In deze module leer ik je hoe je een eigen cursus website opzet. 

Hierbij komt onder meer aan de orde : 

 • Hoe maak je een goede en aantrekkelijke homepage
 • Hoe zorg je ervoor, dat je bezoeker je cursus koopt. En liever meer!
 • Hoe blog je op je website? (bonus cursus)
 • Hoe werk je met de page en theme builder ‘Elementor (pro)’?
 • Hoe werkt het verkoop systeem op je website?
Mother Using Online Education Website
Analyzing marketing tools

Module 6 - De Marketing

Het is natuurlijk prachtig om een cursus te maken, maar uiteindelijk wil je hem ook verkopen. En dat is precies waar we in deze module verder op ingaan. 

Omdat de markt constant in beweging is, is het op dit moment nog moeilijk aan te geven, wat er precies behandeld zal worden, maar ik kan beloven, dat je leert hoe je social media, betaald en onbetaald verkeer naar je website kan krijgen. 

Wat heb je nodig?

Behalve een doorzettingsvermogen, kennis van de stof waarover je een cursus wilt ontwikkelen en enorm veel energie heb je ook nog de volgende zaken nodig.

 • Een desktop of laptop die geschikt is voor het monteren van video, dat wil zeggen, dat indien je met Windows werkt, je minimaal een i5, liever een i7 of daarmee vergelijkbare processor moet hebben en minimaal 16 GB intern geheugen. 
  Voor MacOS, vraag een deskundige wat je minimaal nodig hebt. 
 • Een voldoende snelle internet verbinding. Twijfel je, dan heb ik graag een ‘proefgesprek’ met je om te kijken, of je verbinding het aan kan. 
 • Gedurende de tijd van de cursus, minimaal 6 uur per week tijd. 
 • Een videocamera die minimaal 1080p video op kan nemen. Dat kan een smartphone zijn (liever niet, tijdens de cursus leer je waarom), een DSLR foto camera met een 1080p video functie of een dedicated video camera. 
 • Een goede microfoon. In de eerste module gaan we hier dieper op in. 

Wat is aanbevolen?

 • Twee 24″ beeldschermen is geen overbodige luxe, wanneer je aan de slag wilt gaan met het ontwikkelen van online cursussen.
 •  Kennis van WordPress. Niet noodzakelijk, maar wel mooi meegenomen.
 • Een al bestaand ‘publiek’, zoals lezers van je blog, kopers van je producten, volgers op social media etc. 

Cursus eerste half jaar 2022

De cursus zal voor de eerste maal in deze vorm gegeven worden, beginnend in het eerste half haar 2022. 

De aanvang is in Februari 2022, wanneer we beginnen met de eerste module. Het complete schema is : 

 • 02/2022 – Eerste module
 • 03/2022 – Tweede module
 • 04/2022 – Derde module
 • 05/2022 – Vierde module
 • 06/2022 – Vijfde module
 • 07/2022 – Tijd om de rest van je content the shooten en in je site te plaatsen.
 • 08/2022 – Tijd om de rest van je content the shooten en in je site te plaatsen.
 • 09/2022 – Zesde en laatste module. 
| Online Training Totaal
Money bag in a hand

De kosten

Door de opzet van de cursus kan de prijs aanzienlijk lager zijn dan de originele ‘Online Training Totaal’ cursus. (die was 897 euro ex BTW). 

De cursus kost namelijk slechts 567 euro ex BTW, dit is inclusief één jaar toegang na het afloop van de cursus tot de diverse video’s bij de cursus.

Dit bedrag kan eventueel betaald worden in drie termijnen van  200 euro (ja, je betaalt dan iets extra), waarbij de eerste termijn voldaan moet worden bij inschrijving, de tweede een week voor de derde module en de derde termijn een week voor de vijfde module. 

Omdat er ook een sterk element van persoonlijke begeleiding in de cursus zit, is het maximaal aantal cursisten per cursus op 6 bepaald. 

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht