Menu

Samenvatting WordXPression Enquête 2018

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email

De WordXPression Enquête 2018… en wat we hiermee doen.

Aan het begin van het nieuwe jaar heb ik de ‘5 sterren lezers’ van mijn nieuwsbrief, de mensen die volgens MailChimp regelmatig de nieuwsbrief openen en doorklikken, gevraagd deel te nemen aan een kleine enquête. Aan de ene kant was ik nieuwsgierig in welke onderdelen deze lezers vooral geïnteresseerd zijn en ten tweede hoor ik graag suggesties voor nieuwe onderwerpen.

Even wat cijfertjes. Ik had totaal op dat moment 5136 lezers van mijn nieuwsbrief, waarvan 1297 lezers zogenaamde ‘5 sterren lezers’ zijn. Van deze vijf sterren lezers heb ik 317 reacties gekregen: 298 met email adres, 19 anoniem. Dat is dus een respons van 24,4%. Dit is een ongebruikelijk hoge respons voor een enquête, dus beste lezers: Nogmaals bedankt!

De resultaten:

Hoe vaak lees jij de WordXPression Blog

 • Vaker dan wekelijks: 12,9%
 • Wekelijks: 41,9%
 • Ongeveer éénmaal per twee weken: 22,6%
 • Ongeveer maandelijks: 16,1%
 • Minder dan maandelijks: 6,5%

Natuurlijk, de hoge score voor de mensen die de blog lezen komt mede omdat ik mij beperkt heb tot de ‘5 sterren lezers’, maar desalniettemin ben ik best wel blij met zo’n hoge score.

Wat zijn de onderwerpen die jou het meest interesseren (meerdere antwoorden mogelijk)

In volgorde van populariteit, met aantallen ‘stemmen’ hierbij.

 • Plugins : 231
 • SEO : 197
 • Marketing : 190
 • WooCommerce / eCommerce : 180
 • Webdesign en vormgeving : 178
 • eLearning : 137
 • Bloggen en schrijftechniek : 102

Blogonderwerpen

Voor 2018 zijn de speerpunten met betrekking tot de onderwerpen waarover ik wil bloggen Marketing, eCommerce en eLearning. Dat wil niet zeggen, dat de andere onderwerpen niet aan bod zullen komen, maar het zijn vooral deze punten die wat extra de aandacht zullen krijgen. Dat is de reden waarom ik ook vroeg om suggesties voor blogonderwerpen voor deze onderdelen.

Ik heb geprobeerd deze antwoorden een beetje te clusteren en hier zijn in ieder geval een aantal van de meest frequente antwoorden.

Lees ook  Deze WordPress Affiliate Plugin voor WooCommerce is een ware krachtpatser!

Met betrekking tot eCommerce

 1. Internationale wet- en regelgeving
 2. Factureren en BTW
 3. Verkoopstrategieën
 4. ‘Handige tips en plugins’
 5. Veiligheid en Back up
 6. Performance
 7. ‘De juiste hoster kiezen’/Cloudhosting
 8. Verzending en fulfillment
 9. Verhuizen van mijn webshop naar snellere hoster.

Met betrekking tot Marketing

 1. Facebook marketing en Facebook advertising
 2. Campagnes met MailChimp
 3. Hoe schrijf ik goede kopteksten
 4. Instagram / Pinterest marketing
 5. Salesfunnels / Clickfunnels
 6. Meer verkeer naar je website

Met betrekking tot eLearning

 1. Stappenplan
 2. Inspiratie voor content
 3. Hoe zet je een eLearning website op
 4. Meer informatie over het maken van video
 5. Membership sites – voor en tegen
 6. Hoe host je video / wat is de beste video provider

En dit zijn alleen maar de onderwerpen, in willekeurige volgorde, die meer dan 10 maal zijn genoemd. Sommige éénmalig genoemde onderwerpen waren op zich al een bron van inspiratie. Staat ‘jouw’ onderwerp er niet tussen, wil dat beslist niet zeggen, dat het niet aan bod zal komen.

Blogonderwerpen vs. trainingen

Een aantal veel voorkomende ideeën voor blogonderwerpen komen in diverse trainingen al naar voren. Wanneer je bijvoorbeeld interesse hebt voor  Ecommerce  punt 1, (hier zal zeker een blogartikel over komen overigens), dan krijg je hierover heel wat informatie in de Dropshipping Entrepreneur training. Tijdens de MailChimp 101 training komen Marketing punt 2 en 3 uitgebreid aan de orde en  Marketing punt 1 komt uitgebreid aan bod in Online Marketing – Een Stap Verder.

Met betrekking tot Instagram en PInterest zal ik geen blogartikel schrijven. Ik schrijf uitsluitend over onderwerpen waar ik zelf ervaring mee heb en ik weet letterlijk niets van marketing met deze social media. Ik ben echter nog wel op zoek naar een oplossing om je op dit gebied toch ook van dienst te kunnen zijn.

Op het gebied van eLearning wordt ‘Een stappenplan’ (eLearning punt 1) zowel in de gratis minicursus als in de veel uitgebreidere ‘Ontwikkel je Online Training‘ besproken. En eLearning punt 3 is helemaal terug te vinden in eLearning met WP CoursewareDe overige punten zullen zeker aan bod komen.

Lees ook  Magische knoppen met Elementor voor WordPress

Heb jij een antwoord gegeven op de enquête (met opgaaf van email adres) en heb je interesse voor één van de genoemde trainingen, vergeet dan niet de kortingscode toe te passen, die je na het invullen van de enquête hebt ontvangen.

Maar… daar heb ik al over geschreven.

Ook werd een groot aantal onderwerpen genoemd waar ik al over heb geschreven. Persoonlijk ben ik hier heel blij om, dat dit is aangegeven. Dit is een indicatie dat oude blogonderwerpen misschien toch nog iets te moeilijk op de site te vinden zijn.

En dat zie ik als een serieus probleem en daar ga ik ook zeker wat doen. In de nabije toekomst wordt aan de site een ‘FAQ’ toegevoegd, waarbij een aantal veel voorkomende onderwerpen als ‘FAQ onderwerp’ worden opgepakt en dit zal als ‘kapstok’ dienen om door te verwijzen naar een aantal blogposts. Alle mensen, enorm bedankt voor dit inzicht.

Verrassing!

Een ander punt waar om werd gevraagd was om meer video- en meer stap- voor stap instructies. Die ‘meer video instructies’ was al in voorbereiding, maar ik ben blij te zien dat ik klaarblijkelijk in een behoefte ga voorzien. Deze video komt echter alleen maar beschikbaar voor de lezers van de nieuwsbrief. Voorjaar 2018 gaat er een site online waar abonnees op de nieuwsbrief -uitsluitend zolang ze abonnee zijn- op in kunnen loggen. Daar vind je straks nuttige tips, trucs en andere informatie ondersteund met video instructies, waarin jij kunt zien hoe je meer uit je site kan halen.

Performance en video

En de vele vragen over performance tips (iets wat overigens uitgebreid aan bod is geweest en aan bod zal blijven), cloud hosting  en vragen om meer informatie over video hebben mij doen besluiten een serie blogposts aan de mogelijkheden van Amazon Web Services te wijden. Binnenkort zal het eerste introducerende artikel worden gepubliceerd en daarna zal ik op regelmatige basis schrijven over hoe je AWS kan gebruiken om jouw site sneller en veiliger te maken en je de video content kan beschermen tegen ongeautoriseerd kopiëren.

Lees ook  eCommerce en Marketing - Je kan het beter goed doen...

Tenslotte

Blog jij ook en heb je af en toe het idee, dat je niet meer weet waar je over moet schrijven, dan hoop ik dat dit blogartikel voor jou een mooie opsteker is geweest. In het verleden heb ik diverse malen gevraagd of mensen in de commentaren suggesties voor nieuwe blogposts achter willen laten. Sommigen hebben dat ook gedaan, maar de meesten lieten dit toch achterwege. Het blijkt echter dat in de meer ‘besloten omgeving’ van een enquête de bereidheid tot terugkoppeling veel groter is.

Ik heb meer dan voldoende inspiratie om tot 2020 door de bloggen denk ik. Maar mocht je nog meer ideeën, vragen of toelichting op blogonderwerpen hebben, dan is dit natuurlijk van harte welkom in het commentaar hieronder.

Ben je serieus van plan om te beginnen met je eigen online training, dan is er een aantal stappen wat je beslist moet maken.

Of je kunt natuurlijk ook een enorme korting in de wacht slepen door te kiezen voor het eLearning Totaal Pakket.

[huge_it_share]

Lees ook  Een leesbare versie van je nieuwsbrief...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *