Menu

Veiligheidscheck

Waar controleren we op bij de veiligheidscheck om te bepalen of je site nog veilig is?

Wanneer je kiest voor een WordXPression Service Contract zal wekelijks gecontroleerd worden of je site nog veilig is. Deze veiligheidscheck wordt op een aantal punten uitgevoerd.

Geinfecteerde files

De geinstalleerde plugins die ook in de repository voorkomen zullen worden gecheckt of de programma bestanden onveranderd zijn gebleven in vergelijking met die in de repository. Met betrekking tot plugins die hier niet in voorkomen, wordt door een aantal andere controles gekeken of de bestanden onveranderd zijn gebleven.

Check voor bekende malware

Naast het aanpassen van bestanden, is het ook mogelijk dat er bestanden zijn toegevoegd. Daarom controleren we alle bestanden en vergelijken we die met verschillende online databases van bestaande malware. Denk hierbij aan Google Safe Browsing, Norton Safe Web, ESET, enz.

Controle op algemene ‘zwakheden’

Verouderde plugins, PHP, MySQL of Apache versies die verouderd zijn, gebruik van niet-courante programmabibliotheken… allemaal potentiële gaten in je beveiliging. En dat is precies waar we ook op zullen controleren!

Blacklist controle *)

Ook wordt er gecontroleerd of je domeinnaam of je IP adres niet voorkomen op zogenaamde ‘blacklists’. Als dit zo is, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de vindbaarheid van je site en de bezorgbaarheid van je email. Voorkom deze pijnlijke situaties door tijdig op de hoogte te zijn van eventuele problemen!

Wekelijkse rapportage *)

Iedere week ontvang je geheel automatisch een PDF rapport met daarin een overzicht van de controles en de eventueel gevonden onveiligheden.

*) Alleen bij een Plus Service Contract of hoger.