Yoast voor kleurenblinden!

Tips

Yoast voor kleurenblinden!

WordPress SEO is denk ik wel de meest waardevolle plugin die er op het Internet voor WordPress te vinden is. Dank zij Joost de Valk ligt SEO in het handbereik van iedereen. Toch is op voorhand ongeveer 4% van de mannelijke bevolking uitgesloten van het gebruik van deze plugin om de eenvoudige reden, dat zij kleurenblind zijn.

Vandaag zat ik met een kleurenblinde klant aan tafel, die dus werkelijk niets met WordPress SEO kan. Dus gelijk per mail contact opgenomen met Yoast en… petje af, binnen een paar uur een reactie. ‘Custom icons’ voor WordPress SEO staat nu bijna een jaar op het ‘verlanglijstje’ van veel kleurenblinde gebruikers en er is geen harde belofte gedaan, wanneer Sint Yoast zijn rood, oranje, geel groene pieten laat vervangen, maar er is ook goed nieuws: Op de site ColorBlindNerd.com -die behalve kleurenblind ook lysdectisch schijnt te zijn… Yeost? Wie is dat? – kun je plaatjes downloaden, waarmee je de standaardplaatjes kunt overschrijven. Het nadeel is, dat je dit iedere update van Yoast (of Yeost voor kleurenblinde nerds) de plaatjes opnieuw moet uploaden.

Maar we houden St. Yoast aan zijn belofte en verwachten voor Sinterklaas een nieuwe update van deze plugin, waar we zelf de plaatjes mogen uitkiezen!

Andere tips

Uit de blog

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht