Menu

Dropshipping Entrepreneur – Verkopen zonder voorraad

Dropshipping - Verkopen zonder voorraad

Een webwinkel beginnen zonder de kosten van voorraad en opslag?

Vijfhonderd jaar geleden voeren Nederlandse zeelieden over de oceanen om overal op de wereld producten te kopen en te verkopen. En op deze manier heeft Nederland zich als een handelsnatie gevestigd. Maar vandaag hoef je huis en haard niet meer te verlaten wereldwijd te kunnen handelen. Een webwinkel volstaat. En je kan dit in eerste instantie zelfs naast een fulltime baan doen.

Maar het inpakken en verzenden kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. En het aanleggen van een voorraad, de opslag hiervan... dat kan behoorlijk kostbaar worden. Gelukkig kan dat ook anders.

Iedereen bespaart

Voor het Internet populair werd, kochten we alles in de winkel. In de winkel bekeken we het product en kochten het. Maar om dit product in de winkel te krijgen moesten er heel wat kosten worden gemaakt. Het product werd van de fabrikant naar een groothandel verzonden. Van de groothandel naar de winkel en tenslotte haalde jij het op in de winkel om bij jou naar huis te brengen. En dat moest wel op deze manier, omdat de winkelier zelf geen tijd hand om van fabrikant naar fabrikant te rijden voor zijn producten.

En met webshops doen we eigenlijk nog vaak steeds hetzelfde. Maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet. Sterker nog, vaak kan de route veel korter. Stel je bijvoorbeeld het volgende voor. Jij woont op steenworp afstand van de groothandel. Je bestelt bij een webwinkel aan de andere kant van het land. Zou het niet veel makkelijker zijn, wanneer het product direct van de fabrikant naar jou zou gaan?

En dat is waar dropshipping om de hoek komt kijken.

Jij verkoopt, de distributeur levert.

Dropshipping is eigenlijk een heel simpel, maar geniaal proces. Er is namelijk geen enkele noodzaak, dat jij de producten ook in huis haalt. Dus waarom zou de fabrikant of de distributeur niet direct aan jouw klant leveren?

En hierbij is gelijk een hele mooie taakverdeling afgesproken: Jij zorgt voor de website en de promotie en de distributeur levert het product direct aan jouw klant. In bovenstaande afbeelding zie je dit systematisch afgebeeld.

Eén bijzonder werkgebied van dropshipping is de verkoop van bedrukte t-shirts. Hier wordt een aparte cursus over gegeven, namelijk 'Start je eigen T-Shirt Store'

Maar in de praktijk

In de praktijk is het allemaal echter iets minder eenvoudig. Want niet iedere fabrikant / distributeur is zomaar bereid om direct aan jouw kopers te leveren. En er zijn nog allerlei andere regeltjes waar je mee te maken krijgt.

De training Dropshipping Entrepreneur laat jou in een aantal eenvoudige stappen zien hoe je zelf eenvoudig een dropshipping business opzet. En dat doen we aan de hand van voorbeelden voor zowel WooCommerce als Shopify. Deze cursus is een aanvulling op WooCommerce - In Detail of Shopify - In Detail, maar kan ook eventueel zelfstandig worden gevolgd. Wel is het zeer aan te bevelen om in ieder geval de training 'eCommerce - Seriously' te volgen.

De inhoud

Tijdens deze training zal het volgende aan de orde komen:

  • De zeven meest populaire productcategorieën voor dropshipping.
  • Waar vind je je leveranciers
  • Wet- en Regelgeving
  • Je doelgroep en werkgebied bepalen
  • Marktonderzoek
  • Je workflow automatiseren
  • WooCommerce of Shopify?
  • De retourprocedure
  • Hoe laat je je webwinkel groeien?

Voor wie?

In principe is deze cursus geschikt voor iedereen, maar zoals eerder vermeld, is het raadzaam om minimaal één van de volgende trainingen te hebben gevolgd, of te gaan volgen : eCommerce Seriously, WooCommerce in Detail, Shopify in Detail, Online Marketing - Een Stap Verder.

Daarnaast zal een deel van de cursus gericht zijn op de verkoop richting buitenland. Hoewel voor de cursus zelf niet noodzakelijk, is een goede beheersing van de Engelse taal zeer aan te bevelen.

Tijd en locatie

De training wordt gegeven op woensdag 6 maart  2019 van 10:00 tot 17:00 uur in Apeldoorn. Locatie is mede afhankelijk van het aantal deelnemers.

Prijs

De training kost 197 euro ex BTW. Tot 1 oktober 2018 geldt een vroegboekkorting. Dan betaal je slechts 97 euro ex BTW.