Een portfolio website voor visueel kunstenaars

Een portfolio website voor visueel kunstenaars

16 juni 2022 en 30 juni 2022

Of je nu een schilder, beeldhouwer, fotograaf of op enig ander manier een visueel kunstenaar bent, je wilt ongetwijfeld een eigen website waarmee je jouw publiek compleet overrompelt.

En als dat je intentie is, dan ben je hier op de juiste plaats! Want tijdens de Workshop – Een Portfolio Website voor Visueel Kunstenaars, leer je niet alleen hoe jij een geweldige portfolio website voor jezelf maakt… je krijgt er ook nog eens een complete website plus één jaar hosting en licentie op de gebruikte software bij cadeau. En voor de vervolgjaren betaal je -inclusief de software licenties- slechts 97 euro per jaar voor de hosting! De prijs voor niet-cursisten voor de hosting van een vergelijkbare website is 147 euro per jaar!

Waar kan je een cursus PLUS hosting nog goedkoper krijgen?

Maar laat ik je niet langer ophouden? Wat krijg je allemaal aangeboden in de cursus?

Motivated young painter

Over de cursus

Jij bent uniek! En daarom wil je het liefst, dat jouw website ook uniek is! Jouw website is immers een (re)presentatie van jouw persoonlijkheid.

En om jouw uniciteit te benadrukken ga ik niet voor jou een website maken, maar leer ik jou hoe je jouw eigenheid ook in jouw website terug kan laten komen.

En de beste manier om dat mogelijk te maken is jou te leren hoe jij met dat digitale palet jouw eigen unieke online kunstwerk -jouw website- kan maken.

En om iets groots te bereiken, heb je goede gereedschappen nodig. Jij hebt jouw vakgebied en ik het mijne. En wanneer jij op zoek bent naar flexibiliteit en eigenheid, dan heb ik voor jou de perfecte gereedschappen gevonden. En die gereedschappen zijn onder meer

  • WordPress
  • Elementor (Pro) en
  • Unlimited Elements

Geweldige gereedschappen om een uniek resultaat te bereiken!

Om jou niet te vervelen met de saaie technische details bij het opzetten van een website, krijg je aan het begin van de cursus al direct een website die technisch al helemaal is voorbereid op jouw meesterwerk. Of om het wat plastischer te zeggen: Ik heb jouw kwaliteitsdoek al perfect opgespannen op een raamwerk van het beste hout (of aluminium, wanneer je daar de voorkeur voor hebt) en het doek is al gegrond. Alles staat te wachten op die eerste magische penseelstreek van jou!

En op dat moment begint de cursus. Ik ga je dus absoluut niet vervelen met allerlei routinematige handelingen. We gaan -om het eens bot te zeggen- gelijk met de billen bloot. (Neem dit niet te letterlijk, ik houd mijn broek aan, en ik verwacht hetzelfde van jou). De hele cursus/workshop bestaat uit een viertal online sessies. En om te weten, wat je precies te leren krijgt, kan ik je alleen maar uitnodigen om verder te lezen…

Man sculptor creates sculpt bust clay human woman sculpture.
Photographer

Wat leer je?

Wanneer je een website hebt als visueel kunstenaar, wil je in ieder geval eenvoudig enkele dingen kunnen doen. En dat is precies het complete doel van de cursus.

Eerste sessie (dag 1 voor de lunch):

Tijdens de eerste sessie krijg je enkele technische uitleg. Ik weet het, het is saai, maar een goed kunstenaar is niet bang voor kleurenleer, vormleer, materiaalkennis en nog wat andere zaken. Daar komt nu een extra dingetje bij. Kennis over site design. Maar wees niet bang, ik maak het je niet al te moeilijk.

We blijven hier echter niet te lang in hangen, en al snel gaan we aan de slag met het ‘schilderen’ van je eerste concept homepage. Om dit goed te kunnen doen heb je van te voren al enkele dingen uitgezocht. Ik ga mijn homepage ontwerpen, terwijl jij met jouw eigen werk meedoet voor jouw homepage.

Als dit concept er staat, gaan we wat dieper graven en ik leg je wat meer uit over de software achter jouw website. En terwijl ik dit doe, gaan we gelijk aan de slag met het vullen van jouw porfolio… en het mijne natuurlijk. Gewoon om jou het systeem wat beter te leren kennen.

Tenslotte gaan we nog een aantal saaie, maar niet onbelangrijke dingen doen, als het personaliseren van je website. En wanneer we daarmee klaar zijn, krijg je nog wat werk te doen voor we aan de volgende sessie beginnen.

Tweede sessie (dag 1 na de lunch):

In de eerste sessie heb je een eerste concept van een homepage gemaakt, en heb je werk van je geupload naar de website, via je portfolio. In de tweede sessie gaan we jouw portfolio gebruiken om jouw website meer vorm te geven.

Tot nu toe worden jouw portfolio pagina’s eigenlijk wel heel standaard weergegeven. Maar in deze sessie leer ik je, hoe je jouw portfolio een compleet eigen ‘look and feel’ kan geven. En omdat je natuurlijk sommige -indien niet alle- werken ook best wilt verkopen, gaan we direct jouw website opzetten tot een ‘online shop’, waarin jouw bezoekers direct het werk van hun dromen kunnen kopen!

Derde sessie (dag 2 voor de lunch):

Tijdens de derde sessie gaan we ‘publiek’. Nee, nog niet zover dat je je site al aan aan de wereld wilt tonen, maar in ieder geval wel zover, dat we een mogelijk inbouwen om jouw exposities op je site te publiceren. En om het nog leuker te maken: We zorgen er gelijk voor, dat iedere nieuwe expositie die je aankondigt verzonden wordt aan alle mensen die aan hebben gegeven geïnteresseerd te zijn in jouw werk!

En als een extra bonus, wanneer jij ook workshops geeft, dan bouwen we gelijk even in, dat jij via jouw website workshop en cursusaanmeldingen accepteert en je bezoekers gelijk online af laat rekenen. Wel zo makkelijk nietwaar?

Vierde sessie (dag 2 na de lunch):

Nu is het tijd om ook letterlijk publiek te gaan met je website. Maar natuurlijk wil je bezoekers ontvangen. Deze sessie is helemaal gericht op het krijgen van (nieuwe) bezoekers aan je website.

 

 

 

Praktische informatie

De cursus zal gegeven worden op de nieuwe opleidingslocatie van WordXPression in Hengelo. (Demmersweg 76).

De cursus begint om 10:00 uur. De locatie zal open zijn vanaf 9:00 uur. De exacte eindtijd van de cursus is mede afhankelijk van het aantal deelnemers (ivm de ‘praktijk lessen’), maar bij het maximum aantal deelnemers (10) wordt de eindtijd rond 17:00 uur ingeschat. Voor degenen die met eigen vervoer komen is het mogelijk om tot uiterlijk 18:30 nog gebruik te maken van de camerafaciliteiten aanwezig.

De cursus is inclusief onbeperkt koffie, thee en bronwater en inclusief lunch. Voor specifieke dieetwensen wordt je verzocht dit tijdens de aanmelding op te geven in het notitieveld.

 

 

Aanmelden

In verband met de ‘inwijding’ van de cursusruimte kost deze cursus voor de eerste keer slechts 194 euro ex BTW. In de toekomst zal deze cursus 349 euro ex BTW gaan kosten.

Dat is dus inclusief één jaar hosting en de software licenties die je nodig hebt, ter waarde van 127 euro, en een korting van 30 euro op alle volgende jaren hosting

De prijs is bovendien inclusief lunch.

Omdat de locatie in de weekends wat moeilijker met het OV te bereiken is, wordt voor degenen die met het OV komen een taxi-pendel georganiseerd. Dit is gratis voor jou, maar je moet hiervoor uiterlijk om 9:30 uur op de taxistandplaats bij het station in Hengelo aanwezig zijn. Daar zal iemand met een bord ‘WordXPression’ je opwachten.

Indien je later arriveert, zijn de taxikosten voor jouw eigen rekening

Andere trainingen

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Ondersteuning bij je WordPress Website? Kom naar het WP Café!