Video Animaties met Microsoft PowerPoint

Video Animaties met Microsoft PowerPoint

Online cursus - Leer waar je wilt, wanneer je wilt! Levenslange toegang!

Het maken van video voor je website of een online leeromgeving wordt steeds belangrijker. Video content wordt steeds populairder, en voor veel zaken geven mensen de voorkeur aan video boven geschreven tekst.

Om je video’s een professioneel uiterlijk te geven, ontkom je eigenlijk niet aan het toevoegen aan animaties aan je video’s. Het laten maken van zo’n video animatie kan echter heel kostbaar zijn.

Maar wist je dat je met Microsoft PowerPoint ook al behoorlijk professioneel ogende video kan maken? Dat kan zich beperken tot een logo animatie, maar je kan ook een complete instructievideo relatief eenvoudig maken met Microsoft PowerPoint.

De kwaliteit van een PowerPoint video is goed genoeg voor allerlei soorten informatieve- en educatieve video’s. Ook kan je jouw PowerPoint video skills goed gebruiken om marketing video’s voor je bedrijf te maken, of geanimeerde content voor jouw online cursus.

In deze tweedaagse cursus leren we aan de hand van een drietal projecten hoe we dit kunnen doen. Voor beide cursusdagen zal je echter wel enig huiswerk moeten doen.

Over de cursus

Cursusdag 1

Tijdens de eerste cursusdag gaan we een ‘geanimeerde levensloop’ maken. Een video waarin we een korte biografie van een bekende persoon of een bekend product presenteren. Tijdens het maken van deze video komt een groot aantal ontwerp en animatietechnieken aan de orde.

Als voorbereiding voor deze cursusdag kies je een bekend persoon (dat mag ook een voor jou bekend persoon zijn, die niemand anders kent) of een product en in niet meer dan een A4-tje beschrijf je de levensloop van die persoon, of de geschiedenis van het product.

Tijdens de eerste cursusdag werken we dit uit tot een korte animatie.

Cursusdag 2

Tijdens de tweede cursusdag gaan we een tweetal projecten realiseren. Het eerste project is een 3D logo animatie, waarin je een 3D animatie van jouw logo maakt. Dit kan goed dienen als opener voor al jouw toekomstige video’s.

Het tweede project is een ‘explainer video’. Tijdens de eerste cursusdag leg ik uit, wat een explainer video is, en waar deze aan moet voldoen en tijdens de tweede cursusdag gaan we deze dus daadwerkelijk maken. Wat hierbij belangrijk is, is dat je de tekst voor je video al op voorhand hebt uitgeschreven en opgenomen. Voor de tweede cursusdag moet je dus de tekst van je explainer video als audio bestand klaar hebben.

 

Wat leer je?

Tijdens deze cursus leer je onder meer :

  • De basis van PowerPoint animaties begrijpen
  • Het maken van creatieve tekst animaties
  • Zelf vormen (‘shapes’) maken in PowerPoint
  • Het groeperen van objecten
  • Objecten animeren
  • Geanimeerde objecten synchroniseren
  • 3D modellen animeren.
  • Het maken van ‘Pan’ en ‘Tilt’ overgangen
  • Verticale video’s maken voor ‘Portrait’ gebaseerde video sites (TikTok, Instagram, Reels etc)
  • De door jou gemaakte animaties combineren met andere video.

Aanmelden

Deze cursus kost 297 euro ex BTW, aan deze cursus kunnen maximaal 5 mensen deelnemen.

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht