Handige plugins voor de WordPress Admin

Het beheren van een website is al moeilijk genoeg

In dit blogartikel wil ik nader kijken naar een aantal handige plugins voor de WordPress admin. Dat dit artikel precies nu verschijnt heeft ook een heel goede reden: Komend weekend ga ik aan de ‘achterkant’ van mijn website behoorlijk wat veranderen. Dat doe ik allemaal op een aparte server om de downtime tot een minimum te beperken, maar terwijl ik aan het werk ben, is het natuurlijk mogelijk dat jij bijvoorbeeld een commentaar op een blogartikel achter zou laten. En wanneer ik de ‘nieuwe’ versie van de website uiteindelijk live zet, wordt dat commentaar zomaar overschreven. Dat wil je natuurlijk niet.

Waar ik dus naar zocht, was een plugin die het mij mogelijk maakte commentaren op blogartikelen tijdelijk uit te zetten. En die heb ik gevonden. Gelijk een goede gelegenheid om een aantal andere handige plugins voor de WordPress admin te bespreken.

Disable comments

De Disable Comments plugin doet wat de naam doet vermoeden, alle commentaar mogelijkheden worden van de site of van een specifiek post-type verwijderd. De commentaren zelf blijven wel staan. Dit is bijvoorbeeld handig, zoals in mijn geval, wanneer je de commentaar functie tijdelijk uit wilt zetten in verband met een migratie. Een andere goede reden kan zijn, wanneer je site plotseling getroffen wordt door grote hoeveelheden comment spam.

Ook wanneer je besluit te willen stoppen met commentaar toe te staan, kan deze plugin heel handig van pas komen. Het alternatief is namelijk alle blogposts met de hand langs te gaan en hier de mogelijkheid tot commentaar uit te zetten.

Admin menu editor

WordPress is een prachtig systeem, maar laten we eerlijk zijn: In het Dashboard menu van WordPress is het een zooitje. De volgorde van de menu-opties is totaal niet logisch en vaak is er enig speurwerk nodig om de juiste menu opties te vinden. Daar is nu verandering in gekomen: Met de Admin menu editor kun je voortaan zelf je menu definieren. Nog een stapje verder kun je gaan met de betaalde ‘Pro’ versie van deze plugin: Je kunt per rol, zelfs per gebruiker een menu instellen. Dus die éne persoon die wel admin rechten nodig heeft voor een paar taken die hij voor je uit moet voeren, maar beslist geen toegang hoeft te hebben tot bijvoorbeeld je winkelgegevens, kan op die manier exact voorgeschoteld krijgen wat voor hem van toepassing is.

Broken links checker

Broken links checkerplugins voor de wordpress admin | Handige plugins voor de WordPress Admin is eigenlijk een onmisbare plugin. Je kent het vast wel. Je hebt een pagina en verwijst vanuit een blogpost naar die pagina. Omdat de inhoud van die pagina niet langer geldig is, besluit je hem te verwijderen… maar je vergeet de bijbehorende blogpost… en de link verwijst nergens meer naar.

Of je hebt een hele blogpost gewijd aan het bespreken van een online dienst… en deze houdt op te bestaan. Jouw link gaat nergens meer heen. Dit is niet alleen irritant voor je bezoeker, veel ‘broken links’ brengt ook de Google rating omlaag. Broken Links checker is een plugin die op de achtergrond controleert of alle links genoemd in je WordPress site nog wel bestaan en rapporteert, wanneer dit niet het geval is.

Eén waarschuwing: Wanneer je op een wat minder snelle server zit, dan kan deze plugin een serieus performance probleem zijn. Is dit het geval, deactiveer de plugin en zet hem periodiek aan en start de scan voor broken links handmatig op.

Tenslotte

Drie plugins dus die jou het werk als Admin van je WordPress site wat makkelijker kunnen maken. En dit als aanloop naar de grote veranderingen die de komende dagen plaats zullen vinden aan de ‘achterkant’ van mijn site. Om die reden is er tijdelijk geen commentaar mogelijk op de blogartikelen. Waarvoor mijn excuses.

Op zoek naar een website? Voeg je dan bij die ondernemers die succes hebben met een WordXPression WordPress XPress website!

 

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht