Een contact pop up om je conversie te verhogen

Geef je bezoeker de mogelijkheid voor een snelle vraag

Eén van de belangrijkste pagina’s van je website is waarschijnlijk wel je contact pagina. Want het maakt niet uit, hoe goed en overtuigend je productbeschrijvingen zijn, wanneer de bezoeker niet met je in contact kan komen voor het stellen van vragen, zal dit een duidelijke negatieve invloed hebben op je omzet.

Het is dan ook verbazingwekkend hoe moeilijk het soms is om op een website een ‘contact’ optie te vinden.

Wat net zo verbazend is, is hoe moeilijk het soms is voor je bezoekers om de ‘contact’ optie te vinden, terwijl die toch -naar jouw idee- zo duidelijk voorhanden is.

Op de site van WordXPression staat de ‘contact’ optie boven aan de pagina en het telefoonnummer is ook nog eens op iedere pagina te vinden. En toch krijg ik af en toe de opmerking ‘Ik kon de contactgegevens nergens vinden’.

Nu bestaat er niet zoiets als ‘die domme gebruiker / bezoeker’. Ook als een optie op de website de bezoeker als het ware in de neus bijt, en deze de optie nog steeds niet ziet, dan is het jouw probleem. Niet het probleem van de bezoeker.

Dus besloot ik een tijdje terug een experiment te wagen. En ik ben hier eigenlijk heel tevreden over.

De contact pop up

Heb je opgemerkt, dat er de afgelopen weken een knop ‘contact’ op iedere pagina rechts onder met je mee scrolt, wanneer je de site via je desktop of laptop bezoekt?

Een aantal mensen wat contact op wilde nemen heeft dat in ieder geval wel gedaan, want ik heb sinds het toevoegen van dit formulier gemerkt dat het aantal contact aanvragen verdrievoudigd is.

Da’s geen gek resultaat. Klik voor de grap maar eens op de knop rechts onder en zie wat er gebeurt.

De kracht van Elementor Pro

Het aardige is, dit is geen plugin. Of eigenlijk… het is wel een plugin, maar niets extra. Want ik maar hier gebruik van een standaard mogelijkheid van Elementor Pro. Of eigenlijk, een aantal standaardmogelijkheden. En in nog geen 20 minuten heb ik een krachtige, performance verhogende functie toegevoegd aan mijn website.

En zoals je weet, ik ben een aardige vent. Vandaar dat ik in de video hieronder laat zien, hoe je zelf deze functie kan toevoegen in jouw website.

Als je Elementor Pro gebruikt natuurlijk.

En om gewoon eens wat nieuws te proberen heb ik ditmaal niet de video in de pagina opgenomen, maar wordt de video getoond nadat je de bovenstaande knop hebt aangeklikt. Dit is ook een mogelijkheid die is ingebouwd in Elementor Pro.

WordPress XPress en Elementor Pro

Sinds september 2018 worden WordPress XPress websites gebouwd in Elementor Pro. En daar is een aantal heel goede redenen voor te bedenken. In deze video zie je één van die redenen. In plaats van voor iedere functionaliteit die je kan bedenken op zoek te moeten gaan naar een plugin die dit ondersteunt, is met enige creativiteit heel wat mogelijk in Elementor Pro. En minder plugins is een snellere website, dus houd ik jou graag van op de hoogte van de mogelijkheden met Elementor Pro.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent eLearning, Marketing en eCommerce? Wil je weten hoe je als ondernemer het meeste uit jouw WordPress website kan halen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang bovendien één of meerdere van de gratis e-boeken.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.