Tien Geweldige Webdesigns met Elementor Pro

Tien Niche webdesigns met Elementor Pro die je niet de rib uit je lijf hoeven te kosten!

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe website staat er een aantal mogelijkheden voor je open. De eerste keuze die je kan maken is natuurlijk de voordeligste. Je neemt een WordPress installatie en installeert een standaard of premium thema.

Waarschijnlijk ben je hier enkele tientjes mee kwijt… en tenzij je behoorlijk wat afweet van WordPress, enkele tientallen uren.

Bovendien zal je ontdekken, dat dit verrekte thema maar niet wil doen, wat jij graag wilt zien.

Afhankelijk van de geldwaarde die jij hecht aan jouw tijd en je geestelijke gemoedsrust kan dit zowel de goedkoopste als de duurste oplossing zijn voor een nieuwe website.

Het andere uiterste

Het andere uiterste is natuurlijk dat je jouw website van grond af aan op laat bouwen door een professionele webbouwer. Jouw thema is helemaal voor jou op maat gemaakt.

Afhankelijk van de tools die je webbouwer gebruikt, mag je verwachten dat een dergelijke site je tussen de 2000 en 5000 euro of zelfs meer gaat kosten. Maar je hebt wel exact wat je wilt hebben, met een minimale investering van je eigen tijd.

Werken met Elementor (Pro)

Op het gebied van webdesign is er in de laatste jaren veel gebeurd. En van alle vormen van webdesign hebben vooral webdesigns met Elementor Pro een speciale plaats ingenomen.

Met Elementor is het namelijk mogelijk om jouw design precies zo de krijgen als je het graag zou willen hebben en dat voor een fractie van de tijd (en dus de prijs) die je voor een complete maatwerk site nodig zou hebben. Voor meer informatie zou ik je graag mijn blogartikel over ‘Websites vanaf 300 euro‘ eens onder de aandacht willen brengen.

Dat is natuurlijk leuk, wanneer je al een design hebt. Of op zijn minst een goed idee. Maar als je dat helemaal nog niet hebt? Wat dan?

In hetzelfde blogartikel heb ik ook de mogelijkheid van zogenaamde ‘Web Kits’ genoemd. ‘Voorgedefinieerde webpagina’s’, die je naar hartenlust aan je eigen behoeften aan kan passen.

En van deze webdesigns met Elementor wil ik een aantal de revue laten passeren, wellicht voor jouw specifieke niche.

Kits die ik je van harte kan aanbevelen.

Wat heb ik allemaal nodig?

Een ‘Kit’ is wezenlijk anders dan een thema. En om een ‘kit’ te kunnen installeren heb je in ieder geval een thema nodig.

In principe voldoet ieder thema, maar omdat je niet teveel ‘overhead’ wilt, kies je natuurlijk een eenvoudig thema. Per slot van rekening wordt zo alles toch overruled door Elementor en Elementor Pro.

Het thema wat ik je hier persoonlijk aan zou willen bevelen is eigenlijk het default thema wanneer je webdesigns met Elementor wilt maken. Hello Elementor!

Wil je het gelijk helemaal goed doen, dan zorg je er natuurlijk voor, dat je een Child Theme voor dit thema maakt. Da’s best een hoop werk, tenzij je hiervoor de pluginChild Theme Generator‘ gebruikt, die ik in een eerdere blogpost heb beschreven.

En last, but not least, heb je natuurlijk Elementor en Elementor Pro nodig. Plus natuurlijk de kit voor jouw specifieke design.

Op het moment dat ik dit schrijf ben je ongeveer 60 euro kwijt voor je unieke website design, wanneer je dit zelf gaat doen. Wil je wat meer achtergrond informatie, dan kan je natuurlijk ook de cursus ‘Bouw Zelf je WordPress Website met Elementor Pro‘ aanschaffen. Voor een paar tientjes extra heb je letterlijk alles wat je nodig hebt om zelf een professionele site te bouwen!

En dan nu – Tien Niche webdesigns

En dan is het nu tijd om naar tien knallende webdesigns met Elementor Pro te kijken. Voor tien specifieke webdesigns met Elementor Pro bij deze mijn aanbevelingen met betrekking tot goed passende template kits om deze te realiseren.

In dit artikel zie je de homepage van de specifieke kit for webdesigns met Elementor Pro. Wil je de andere pagina’s zien, klik dan op de link. Deze stuurt je naar de pagina met meer informatie over de Elementor Template Kit. Hier vind je ook een link naar de overige pagina’s.

1. Essence – De essentie voor een business site

webdesigns met elementor.

De makers van Essence geven aan dat het een website voor coaching is, maar persoonlijk vind ik deze template kit een prima basis voor een gemiddelde ‘algemene business site’. Het thema bevat eigenlijk alles wat je nodig hebt, inclusief de blog pagina’s. De kleurstelling is makkelijk aan te passen en zoals met iedere template kit, het is volledige aanpasbaar.

2. Anayoga – Een ideaal thema voor yoga en andere meditatieve workshops

webdesigns met Elementor | Tien Geweldige Webdesigns met Elementor Pro

Wanneer we naar de meditatieve ontwerpen kijken, vind ik eigenlijk Anayoga wel één van de mooiste designs. Rustgevend, eigentijds en heel ‘eigen’. Ook hier geldt natuurlijk dat het volledig aanpasbaar is.

Eventueel kan je het thema uit (laten) breiden met de mogelijkheden voor workshops en lessen.

3. Gymax – Een webdesign voor sportscholen

Webdesigns met elementor

De Gymax template kit bevat een geweldig ontwerp voor sportscholen. De gekozen kleurstelling (rood en zwart) doet heel krachtig aan, maar als het niet de kleuren van jouw sportschool zijn, is dit heel makkelijk aan te passen.

Eventueel kan je het thema uit (laten) breiden met de mogelijkheden voor workshops en lessen.

4. Resortly – Hotels, campings en B&B websites

webdesigns met Elementor | Tien Geweldige Webdesigns met Elementor Pro

Wanneer je een website wilt voor jouw hotel, camping of een B&B website is Resortly een goed beginpunt. Van de websites met Elementor voor specifiek deze sector vind ik ‘Resortly’ toch wel één van de fraaiste. Natuurlijk wil je dit uitbreiden met een goed werkend reserveringssysteem, maar de basis is alvast gelegd. De kleurstelling is ook makkelijk aan te passen aan jouw eigen behoefte.

5. Bristol – Thuisbezorging en catering

webdesigns met Elementor

Bezorg je eten aan huis of heb je een catering service, dan is Bristol een goede kit om als basis te gebruiken. Online bestellingen zijn niet mogelijk met de kit zelf, maar het is vrij eenvoudig om WooCommerce te integreren. Lever je catering diensten, dan is het wellicht ook een idee om gebruik te maken van een ‘Composite product‘ plugin om de klant makkelijk een bepaald catering pakket samen te laten stellen.

6. The Restaurant – Lekker uit eten!

webdesigns met elementor

The Restaurant is een eenvoudige, maar stijlvolle template kit voor een restaurantwebsite. Eenvoudig te implementeren en eventueel uitbreidbaar met een reserveringen systeem.

7. Quanzo – Een website voor een visueel kunstenaar of grafisch ontwerper

webdesigns met Elementor

Quanzo is een template kit wat uitermate geschikt is voor ondernemers die het vooral moeten hebben van hun visuele presentatie. Zoals visueel kunstenaars of grafisch ontwerpers. En omdat je natuurlijk beslist geen ‘standaard’ website wilt, is Quanzo voorzien van verschillende alternatieve header- en footer stijlen. Kortom, de ideale kit wanneer jij zelf je site voor jouw kunst of designs wilt bouwen.

8. InCloud – Webhosting en online (SaaS) diensten

webdesigns met elementor

Bied je webhosting of Software as a Service diensten aan? Dan is InCloud een geweldige kit om te gebruiken voor de basis van je website.

Wil je bovendien, dat je klanten zelf online hun dienstenpakket samen kunnen stellen (en afrekenen natuurlijk) kijk dan ook eens naar dit blogartikel wat ik recentelijk heb geschreven over betaalformulieren.

Hoewel de blogpost specifiek over evenementen gaat, kan je dezelfde methode toepassen op je dienstenpakketten.

9. Feanty – Beauty Clinic en schoonheidssalon

webdesigns met Elementor | Tien Geweldige Webdesigns met Elementor Pro

Ben je op zoek naar een design voor jouw schoonheidssalon, nagelstudio of je hairstyling studio? Dan kan Feanty je een goede basis bieden. Met ruim 50 voorzetten voor de pagina’s voor je website kan je in ieder geval niet klagen, dat je te weinig keuzen hebt.

Verkoop je hiernaast ook schoonheidsproducten, dan kan je jouw site natuurlijk uitbreiden met een WooCommerce webshop.

10. Deva – De fashion webshop die ‘het hem doet’

webdesigns met Elementor | Tien Geweldige Webdesigns met Elementor Pro

Met betrekking tot webdesigns voor Elementor Pro, zijn er een aantal fraaie template kits voor webshops. Wanneer je een webshop template neemt, vergeet dan vooral niet te checken, of de kit ook WooCommerce ondersteunt. Er is een aantal template kits beschikbaar met mooie webshop layouts, maar zonder een directe koppeling naar WooCommerce.

Deva heeft dat gelukkig wel. En bovendien nog een aantal fraaie blogtemplates. Het is een stijlvol, kleurneutraal ontwerp wat het eigenlijk met iedere fashion stijl goed doet.

En hoewel de makers van het thema het specifiek voor fashion geschikt achten, doet dit ontwerp het ook goed met interieurmode, sierraden en huishoudelijke apparatuur.

Zelf aan de slag?

Wanneer je zelf aan de slag wilt gaan met één van deze kits en je hebt nog weinig of geen ervaring met Elementor Pro en/of WordPress, dan beveel ik je de cursus ‘Bouw zelf je WordPress website met Elementor Pro‘ van harte aan.

Om zelf je webdesigns met Elementor Pro te bouwen, zal je één of meerdere template kits aan moeten schaffen. De meeste van deze template kits kosten tussen de 19 en 29 euro. Een voordeligere manier om gebruik te maken van deze template kits is een maandabonnement op Envato Elements te nemen. De meeste van de kits hier besproken zijn namelijk beschikbaar via zowel Envato Elements als ThemeForest. Het grote verschil is echter, dat je via Envato Elements niet alleen toegang krijgt tot de template kits, maar ook nog eens tot miljoenen andere resources die je kan gebruiken bij het bouwen van je site.

Laten doen?

Lijkt het zelf bouwen van een dergelijke website je toch iets teveel werk, je kan het ook laten doen. Vanaf slechts 300 euro (inclusief de kosten voor de kit en één jaar licentie op Elementor Pro) kan je door mij jouw site laten bouwen op basis van één van de template kits uit dit artikel. Is je oog op een andere template kit gevallen? Ook dat is bespreekbaar. Lees verder voor meer informatie.

Extra’s

Onder de kop ‘Extra’s vind je nog enkele andere template kits die de moeite waard zijn. Zoek je webdesigns met Elementor, dan is het zeker ook de moeite waard hier eens verder te klikken.

  • Rhino eSports – Een template kit voor online gamers. Met een behoorlijk aantal modificaties heb ik deze kit gebruikt voor mijn dochters ‘League of Legends’ team.
  • CookBlog – Een ‘receptenblog’ waar ik op dit moment serieus mee aan het spelen ben. Ik speel met het idee mijn recepten op het internet te delen, maar ben een beetje bang, dat ik niet de tijd heb om dit werkelijk levendig te houden. Wellicht heb jij meer vertrouwen in je volhardendheid.
    Denk er ook aan, dat een receptenblog een leuke bron van inkomsten kan zijn, wanneer je gebruik maat van affiliate programma’s.
  • Fashable – Een zoveelste template kit voor een WooCommerce website met voldoende mogelijkheden.
    Het belangrijkste verschil tussen Fashable en andere thema’s is hoofdzakelijk het feit dat Fashable meer informaties ‘van boven’ verwacht.
  • Magicom – Dit is eigenlijk een niche binnen een niche binnen een niche. Maar Magicom is een template kit voor goochelaars en andere entertainers. Als ‘ex buikspreker’ (tot mijn 22e had ik als hobby een buikspreek act) heb ik een zwak voor entertainers die onze dromen waar proberen te maken.
  • Mindz – Een template kit voor psychologische en counseling praktijken. Mocht ‘Magicom’ een beetje mijn frivole kant zijn, ik heb ooit psychologie gestudeerd. Persoonlijk denk ik dat ‘Mindz’ een kit is, waar je een heel vertrouwenwekkende site mee kan (laten) bouwen.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht