Affiliate Expert Workshop

Affiliate Expert Workshop

22 oktober 2022

Hoe affiliate marketing je omzet verhoogd

Een goede manier om meer te verkopen is door meer verkeer te krijgen. En voor meer verkeer kan je hard werken, of je kan het kopen.

Eén manier om verkeer te kopen is via Google Ads of Facebook Ads. Het nadeel hiervan is echter, dat de kost voor de baat uit gaat. Je betaalt voor het verkeer, niet voor wat het je oplevert.

Bij affiliate marketing gaan we uit van het tegenovergestelde. Je betaalt degenen die jou het verkeer sturen uitsluitend indien het je ook daadwerkelijk wat oplevert.

En dat noemen we ‘Affiliate Marketing’. 

Over de cursus

Hoe werkt dit in detail?
Er zijn talloze uitzonderingen mogelijk, maar eigenlijk werkt de basis van affiliate marketing heel simpel. Iemand meld zich bij jou aan, dat hij jouw affiliate wil worden. Jij geeft die persoon links naar jouw site met een extra code, waardoor jij weet, dat verwijzingen bij deze persoon, je affiliate, vandaan komen.

Bezoekt iemand de site van jouw affiliate en klikt hij op een link, dan wordt er een cookie in zijn browser gezet. Daardoor weet jij, dat die persoon verwezen is via de site van jouw affiliate.

Koopt deze persoon vervolgens iets, dan wordt dit bij de verkoop geregistreerd. En krijgt jouw affiliate bericht -direct of indirect- dat hij iets heeft verdiend.

 

Affiliate Marketing in WordPress

Wat leer je?

Om het maar eens heel simpel te stellen, bestaat Affiliate Marketing uit twee componenten. De menselijke component, en de technische. De technische component is eigenlijk de makkelijkste. Je installeert een stuk software en de verwijzingen worden bijgehouden. Maar er speelt meer.

Want hoe vind je mensen die jouw producten willen promoten? Hoe begeleid je ze? Welke promotiemiddelen bied je aan?

Kortom, er komt heel wat meer bij kijken dan alleen een stuk software. En gelukkig leer ik je in de training Affiliate Marketing voor je Webshop niet alleen hoe je een stuk software installeert, maar ook hoe je affiliates vindt en actief houdt.

De training is vooral heel praktisch. Uitgangspunt is dat je een WooCommerce webwinkel hebt en je hierin affiliate marketing toe wilt gaan passen.

Tijdens de training zelf gaan we niet in op specifieke software, maar kijken we meer naar de procedure. Er zal overigens wel het één en ander getoond worden aan voorbeelden van affiliate plugins voor WordPress.

Bij de training hoort ook een tweetal korte video cursussen waarin ‘SUMO Affiliates Pro’ en ‘SliceWP’ uit worden gelegd.

Praktische informatie

De cursus begint om 10:00 uur. De locatie zal open zijn vanaf 9:00 uur. De exacte eindtijd van de cursus is mede afhankelijk van het aantal deelnemers (ivm de ‘praktijk lessen’), maar bij het maximum aantal deelnemers (10) wordt de eindtijd rond 17:00 uur ingeschat.

De cursus is inclusief onbeperkt koffie, thee en bronwater en inclusief lunch. Voor specifieke dieetwensen wordt je verzocht dit tijdens de aanmelding op te geven in het notitieveld.

Voor de cursus is een voldoende snelle laptop met internetverbinding noodzakelijk.

Naast de training krijg je ook de beschikking over:

  • Een korte video cursus ‘Werken met Sumo Affiliate Pro’
  • Photoshop templates voor banner advertenties (6 sets met ieder 5 verschillende formaten)
  •  Word document met een ‘affiliate handleiding’ om -aangepast- straks aan jouw affiliates te geven.
Kortom, alles om direct doeltreffend met jouw affiliate programma aan de slag te gaan.

Aanmelden

In verband met de ‘inwijding’ van de cursusruimte kost deze cursus voor de eerste keer slechts 97 euro ex BTW. In de toekomst zal deze cursus 147 euro ex BTW gaan kosten.

De prijs is inclusief lunch.

Omdat de locatie in de weekends wat moeilijker met het OV te bereiken is, wordt voor degenen die met het OV komen een taxi-pendel georganiseerd. Dit is gratis voor jou, maar je moet hiervoor uiterlijk om 9:30 uur op de taxistandplaats bij het station in Hengelo aanwezig zijn. Daar zal iemand met een bord ‘WordXPression’ je opwachten.

Indien je later arriveert, zijn de taxikosten voor jouw eigen rekening

Andere trainingen

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht