Word een WordPress ontwikkelaar
Cursus WordPress Developer
Wordt een WordPress website ontwikkelaar en ontdek hoe je zelf thema's, plugins, Gutenberg Blokken en Elementor Widgets kan programmeren.
Lees meer

Word WordPress Ontwikkelaar!

Leer WordPress uit te breiden in deze drie maanden durende cursus
Inclusief certificaat

| Cursus WordPress Developer

Investeer in je toekomst en wordt WordPress ontwikkelaar

Ben je op zoek naar een verandering van werk, of een verdieping van je kennis, dan is WordPress Ontwikkelaar een goede keuze. 

Meer dan 50% van alle commerciële websites is gebouwd met WordPress en er is een constante vraag naar WordPress ontwikkelaas / WordPress developers (synoniem). Of je dit nu in een dienstverband, of als zelfstandige wilt doen.

In drie maanden tijd leer jij je eigen plugins en thema's maken, dank zij deze cursus!

In die maanden tijd leer ik je in deze cursus hoe jij je eigen plugins en thema’s kan maken. Hoe je Gutenberg blokken kan programmeren en hoe je widgets voor Elementor kan programmeren. 

Kortom, ik leer je hoe je breed inzetbaar kan zijn als WordPress ontwikkelaar, of je straks nu voor een werkgever of voor jezelf gaat werken.

We werken aan de hand van praktische voorbeelden en zo ga je tijdens de cursus al aan de slag met het bouwen van praktische plugins, die je ook werkelijk kan gebruiken.

 

| Cursus WordPress Developer

Hoe is deze cursus opgebouwd?

Deze cursus is een perfecte mix tussen online cursus, individuele online begeleiding en praktische lessen op onze opleidingslocatie in Hengelo.

Klassikale lessen

De cursus bestaat uit één klassikale les van een dag per maand, waarin je de concepten leert, zelf aan de slag gaat en directe begeleiding hebt.

Online live lessen

Tweemaal per maand heb je in de avonduren een online live les van ca 3 uur, waarin zaken worden uitgelegd en je jouw vragen kan stellen.

Online cursus

Naast de online live lessen, komt er iedere maand ook een hoeveelheid online cursusmateriaal tot je beschikking. Iedere cursusmodule wordt afgesloten met een toets, zodat je precies weet waar je staat.

Adaptief leren

Omdat iedereen een verschillend instroomniveau en verschillende manieren van leren heeft, werkt deze cursus volgens de methode van 'Adaptief' leren. Op basis van de gemaakte toetsen krijg je automatisch extra lessen aangeboden, indien dit nodig is om je op het juiste kennisniveau te brengen.

Wat kun je, wanneer je klaar bent met deze cursus?

Na afloop van de cursus ben je in staat om minimaal de volgende dingen te doen

Voor wat betreft thema’s: 

 • Een statisch HTML template omzetten in een volledig functioneel WordPress thema
 • Extra functies aan het thema toevoegen met de WordPress Customizer API. 
 • Je weet wat de codeerstandaarden voor WordPress zijn met betrekking tot JavaScript, CSS en PHP en kan deze toepassen.
 • Je begrijpt het Template Hiërarchie systeem en weet dit toe te passen.

Met betrekking tot plugins: 

 • Je begrijpt ‘Custom Post Types’ en ‘custom fields’ en je kan deze toevoegen aan je plugins, zonder de noodzaak om andere plugins hiervoor te installeren.
 • Je kan je eigen ‘Custom Widgets’ voor WordPress programmeren.
 • Je weet hoe je ‘admin forms’ (de ‘setting’ schermen van plugins en andere vergelijkbare formulieren) zelf kan bouwen.
 • Je weet hoe je jouw plugins (en thema’s) vertaalbaar maakt. 
 • Je begrijpt hoe de volgende zaken in WordPress zijn geimplementeerd: Beveiliging, Transients, Authenticatie, Front end Publishing, Shortcodes en meer. 
 • Tijdens de cursus leer je werken met onder meer de volgende API’s : Dashboard Widget API, Database API, HTTP API, Metadata API, Options API, Plugins API, REST API, Rewrite API, Settings API, Shortcode API, Theme Modification API, Transients API.
 • Je leert hoe je jouw eigen Gutenberg blokken en Elementor Widgets kan programmeren. 
 • Je leert werken met Node, Webpack, Babel en React om een geweldige interactive ervaring voor jouw klanten de realiseren.

Dat is toch behoorlijk wat, nietwaar? 

 

Structuur van de cursus

Hierboven kan je lezen, welke kennis je opdoet tijdens de cursus. Hieronder geef ik in grote lijnen aan wat de structuur van de cursus is. 

De modules:

 1. Je gereedschapskist
 2. Een korte introductie PHP
 3. De fundering van Theme Development
 4. Templates en de Customizer
 5. Theme Templates structuur en hiërarchie
 6. Plugin Development
 7. Leer Gutenberg begrijpen
 8. Gutenberg Development
 9. Plugins voor gevorderden
 10. Admin forms maken voor je plugins
 11. WooCommerce development
 12. Elementor en Elementor Widgets
 13. Je plugins en thema’s tot een verkoopbaar product maken
 14. Licenties voor jouw plugins en thema’s 

Praktische informatie

Deze cursus wordt tweemaal per jaar gegeven en duurt 3 maanden. De ‘praktische dag’ is de derde zaterdag van de maand. De twee online live lessen worden op vaste avonden per week in samenspraak met de cursisten vastgelegd.

De eerstvolgende cursus begint per 1 maart 2023,  De cursus begint met een online live training, waarna de cursisten aan de slag gaan met het overige online lesmateriaal. Bij de eerste cursusdag op locatie heeft de cursist de eerste drie online modules ‘doorgewerkt’, en tijdens de eerste cursusdag gaan we daadwerkelijk aan het werk met het maken van een door de gebruiker aanpasbaar thema. 

De cursus wordt gegeven in de opleidingslocatie van WordXPression, Demmersweg 76 in Hengelo.

De cursus kost 1497 euro ex BTW. Er kan eventueel ook in drie termijnen van 550 euro betaald worden, waarbij de eerste termijn verschuldigd is bij inschrijving. De volgende termijnen zijn respectievelijk per 1 maart 2023 en per 1 mei 2023 verschuldigd.

Na de cursus krijgt de cursist een certificaat (zowel papier als gewaarmerkte PDF) waarin wordt aangegeven dat de cursist de cursus heeft afgerond met het door de cursist behaalde eindresultaat. Dit eindresultaat is bepaald op basis van de eindtoets, die uit 50 multiple choice vragen bestaat. De cursist mag deze toets maximaal 3x doen (de vragen zullen iedere keer anders zijn) en heeft twee uur de tijd voor de toets. 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een WordPress Designer en een WordPress Developer?

Een WordPress designer zal over het algemeen uitsluitend de look- en feel voor een website maken, bijvoorbeeld door bepaalde thema's te gebruiken en in te stellen, of te werken met een pagebuilder. 

Een WordPress developer ontwikkelt de programmacode die het werk van een designer mogelijk maakt. 

Het is mogelijk, dat een WordPress professional over beide kwaliteiten beschikt, maar in het algemeen zijn het gescheiden functies, met name in grotere projecten.

Wat is de voorkennis die ik moet hebben om deze cursus te doen?

Om deze cursus succesvol af te kunnen ronden is enige kennis van HTML en CSS een absolute vereiste. Enige ervaring met programmeertalen, welke taal dan ook, strekt tot aanbeveling en heb je kennis van PHP en JavaScript, is dat mooi meegenomen, maar we gaan tijdens de cursus dieper op deze laatste twee in. 

Wees niet bang dat cursisten met minder kennis de cursisten met meer kennis 'op zullen houden' Een groot deel van de cursus zal je vanuit je eigen woonkamer online doen. En door de unieke 'Adaptive Learning' methode, krijgt iedere cursist op de juiste manier de kennis die hij of zij nodig heeft om met de cursus door te kunnen gaan.

Op welke manier kan ik hier straks mijn werk van maken?

Er zijn verschillende manieren waarop je een inkomen kan verdienen als een WordPress Ontwikkelaar. Je kan thema's of plugins voor een grote markt ontwikkelen en deze online verkopen, bijvoorbeeld.

Of je kan jouw diensten als zelfstandige, of medewerker van een webdesign bureau aanbieden aan klanten.

Of je kan, net zoals ik, jouw diensten als zelfstandige aanbieden aan WordPress professionals die zelf niet (kunnen of willen) programmeren.

Maar wist je dat een groot aantal WordPress Developers in loondienst werkt voor grotere bedrijven, om de site van het bedrijf en koppelingen met andere systemen te onderhouden? 

Kortom er zijn voldoende mogelijkheden om straks jouw boterham, plus beleg, met WordPress te verdienen. 

En tijdens de cursus komen verschillende mogelijkheden aan bod. 

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht