Elementor voor gevorderden

Elementor voor gevorderden

25 februari 2023

Elementor is zonder enige twijfel de meest gebruikte page- en theme editor voor WordPress. Dat is deels te danken aan de toch wel intuitive gebruikersinterface. Wat eigenlijk wel jammer is van Elementor is dat er zoveel krachtige functionaliteiten eigenlijk ‘verstopt’ zitten. Je kan zoveel meer met Elementor, als je weet waar je alles kan vinden!

Tijdens de cursus ‘Elementor voor gevorderden’, ga ik ervan uit, dat je al ‘iets’ met Elementor hebt gedaan, maar mogelijk meer wilt! In de cursus toon ik de ins- en outs van Elementor en laat enkele krachtige plugins zien, die jou helpen nog meer uit Elementor te halen.

Omdat Elementor duidelijk heeft aangegeven, dat vanaf versie 3.8 het ‘klassieke’ systeem van columns en rows afgebouwd gaat worden ten gunste van het nieuwe flexbox systeem zullen de Elementor cursussen van WordXPression zich richten op dit FlexBox systeem. Op dit moment zijn beide systemen mogelijk in Elementor, maar Elementor heeft duidelijk aangegeven voor de toekomst zich helemaal op het FlexBox systeem te gaan richten en het ‘klassieke’ systeem uit zal worden gefaseerd.

Over de cursus

Tijdens deze cursus leer je Elementor meer in diepte kennen.

We beginnen de cursus met het aanhalen / ophalen van een aantal ‘Good Practices’ met Elementor, die je waarschijnlijk al kent, maar waarvan het toch goed is, dat we hier allemaal nog even aan herinnerd worden. Na deze introductie kijken we meer en dieper naar de verschillende mogelijkheden met Elementor, waarbij de volgende zaken aan de orde zullen komen

  • Werken met custom post types en dynamic tags
  • Conditional tags
  • Twee manieren om je eigen item layouts te maken op archief pages
  • Hoe houd je Elementor snel?
  • Een korte introductie  tot Unlimited Elements
  • Praktijk: Zelf een Widget maken met Unlimited Elements.

Tijdens de cursus werk je op een voor deze cursus gecreëerde site met onder meer Elementor, Elementor Pro en Unlimited Elements actief. Deze site blijft tot drie maanden na de cursus in de lucht, zodat je naar hartelust kan experimenteren voor je iets in de praktijk gaat gebruiken.

Wat leer je?

Je leert tijdens de cursus Elementor en Elementor pro beter kennen. Bovendien laat ik je een aantal handige tips en trucs zien, die het werken met Elementor een stuk sneller maken.

Ook leer ik je hoe je met Unlimited Elements met de ‘Widget Editor’ zelf een widget kan maken zonder ook maar een letter zelf te hoeven programmeren. Eerst doe ik een voorbeeld voor, daarna maak jij jouw eigen widget ook zonder ooit maar een regel code in je leven toe hebben geschreven!

 

 

Praktische informatie

De cursus begint om 10:00 uur. De locatie zal open zijn vanaf 9:30 uur. De exacte eindtijd van de cursus is mede afhankelijk van het aantal deelnemers (ivm de ‘praktijk lessen’), maar bij het maximum aantal deelnemers (10) wordt de eindtijd rond 17:00 uur ingeschat.

De cursus is inclusief onbeperkt koffie, thee en bronwater en inclusief lunch. Voor specifieke dieetwensen wordt je verzocht dit tijdens de aanmelding op te geven in het notitieveld.

Voor de cursus is een voldoende snelle laptop met internetverbinding noodzakelijk.

Aanmelden

Deze cursus kost 147 euro. Tot 1 december 2022 betaal je slechts 97 euro

Alle prijzen ex BTW.

Andere trainingen

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht