Webinars in de praktijk

Webinars in de praktijk

Er is op dit moment nog geen nieuwe datum gepland

De workshop ‘Webinars in de praktijk’ is zoals de naam al doet vermoeden een heel praktische workshop rond het voorbereiden en opzetten van webinars. We gaan hier eigenlijk op alle aspecten van het webinar in, zowel de praktisch-technische als de inhoudelijke. Na afloop van deze cursus weet jij exact hoe jij een perfecte webinar op kan zetten en uit kan zenden.

Over de cursus

Deze cursus is vooral een heel praktische cursus, waarbij je in tweetallen werkt.

Na een algeheel overzicht over wat een webinar is, hoe je een webinar het best kan structureren en hoe je verkeer naar je webinar krijgt, gaan we gewoon heel praktisch aan de slag.

Tijdens de ochtendsessie stel je een script voor een webinar van ongeveer 10 minuten op, en gaan we aan de slag om met behulp van Open Broadcasting Software (OBS) jouw webinar voor te bereiden.

In de middagsessie kijken we naar de verschillende hardware die er bij een webinar komt kijken. En tenslotte ga je daadwerkelijk van start met het voorbereiden en uitzenden (in beperkte cirkel) van jouw webinar. Je medecursisten kijken mee en geven je tips en aanwijzingen hoe je dit kan verbeteren.

Het officiële programma is rond 17:00 uur afgelopen, maar tot 20:00 blijft er de gelegenheid om gebruik te maken van de verschillende hardware, om zo ook beter de keuze voor jouw eigen setup voor je webinars te bepalen. Voor de overblijvers wordt er voor pizza gezorgd.

Serious male student wearing headphones taking online course, watching webinar.

Wat leer je?

Tijdens de cursus leer je onder meer het volgende

  • Hoe structureer je je webinar
  • Welke hard- en software heb je nodig
  • Hoe zorg ik voor een professioneel ogend webinar tegen relatief lage kosten
  • Hoe maak ik een professioneel ogende logo intro voor letterlijk geen geld.
  • Hoe krijg je verkeer voor je webinar
  • Hoe zorg je, dat je webinar ook converteert.

Praktische informatie

De cursus zal gegeven worden op de nieuwe opleidingslocatie van WordXPression in Hengelo. (Demmersweg 76).

De cursus begint om 10:00 uur. De locatie zal open zijn vanaf 9:00 uur. De exacte eindtijd van de cursus is mede afhankelijk van het aantal deelnemers, maar bij het maximum aantal deelnemers (12 deelnemers, 6 paren) wordt de eindtijd rond 17:00 uur ingeschat. Voor degenen die hierna nog langer willen blijven om meer met de beschikbare hardware te oefenen, is hiertoe de gelegenheid tot 20:00. Voor de ‘overblijvers’ zal pizza worden besteld.

Bij deze workshop is het het idee dat je in paren werkt om een goed webinar op te zetten. Bij een goed webinar heb je namelijk zowel een ‘knoppen persoon’ als de presentator nodig.

Je wordt dan ook verwacht om iemand mee te nemen naar deze workshop, zodat jullie straks ook samen het webinar kunnen organiseren en uitvoeren. Jouw tweede persoon kan je partner, een buurman of -vrouw, een goede vriend of een collega ondernemer zijn.

 

Aanmelden

In verband met de ‘inwijding’ van de cursusruimte kost deze cursus voor de eerste keer slechts 147 euro ex BTW per tweetal. In de toekomst zal deze cursus 247 euro ex BTW per tweetal gaan kosten.

De prijs is inclusief lunch.

Omdat de locatie in de weekends wat moeilijker met het OV te bereiken is, wordt voor degenen die met het OV komen een taxi-pendel georganiseerd. Dit is gratis voor jou, maar je moet hiervoor uiterlijk om 9:30 uur op de taxistandplaats bij het station in Hengelo aanwezig zijn. Daar zal iemand met een bord ‘WordXPression’ je opwachten.

Indien je later arriveert, zijn de taxikosten voor jouw eigen rekening

Andere trainingen

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht