Laten we eens kijken naar groene hosting!

Mijn ervaringen met Eco Web Hosting

Groene hosting

One (Wo)man can make a difference. Dat is wat de wiskunde docent Rob Percival gedacht moet hebben toen hij zo’n zes jaar geleden begon met zijn bedrijf ‘Eco Web Hosting‘.

Zelf heb ik Rob leren kennen door een aantal cursussen bij hem te volgen op Udemy. Destijds -dat is nu niet meer van toepassing- kon je een jaar lang gratis hosting krijgen bij het volgen van één van zijn cursussen.

Natuurlijk maakte ik gebruik van die aanbieding. En ik was blij verrast met betrekking tot de prijs/kwaliteit verhouding met betrekking tot zowel de hosting als de service.

Groene hosting

Green trees from the top. Drone shot. Save the planet

Wat daarnaast bij mij de doorslag gaf om de meeste van mijn sites bij Eco Web Hosting onder te brengen was echter het toch redelijk unieke idee van ‘groene hosting’. Want door mijn sites bij Eco Web Hosting te hosten werk ik mee aan het planten van bomen. In eerste instantie alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar later ook op andere plaatsen in de wereld.

Groei is niet altijd goed.

Zelf ben ik altijd wat terughoudend in het maken van reclame voor hosting partijen, omdat mijn ervaring is, dat de kwaliteit waar ik zo tevreden over ben vaak een momentopname is. In de ruim tien jaar, dat WordXPression bestaat is het mij een aantal keren overkomen, dat een hosting partij zich ‘doodgroeide’. Partijen waar ik tevreden over was werden groter… bureaucratischer en daarmee ging juist de kwaliteit waar ik zo tevreden over was verloren.

Nu werk ik sinds augustus 2016 met hosting van Eco Web Hosting. En wat ik tot nu toe heb mogen merken, is dat naarmate het bedrijf groter is geworden, hun kwaliteit van dienstverlening alleen maar beter werd.

Ondanks de ‘groei’ is het nog steeds een relatief klein bedrijf en ken ik nog steeds alle support medewerkers van naam.

Houden zo jongens!

Voor wie is Eco Webhosting geschikt?

Girl Holding Save The Planet Poster

Nu is ‘Eco Webhosting’ niet een partij die ik direct aan iedere klant van mij aan zou raden. In mijn contacten met de helpdesk heb ik gemerkt, dat ze zich vooral richten op de ‘poweruser’, de gebruiker met toch enige kennis van hosting. Ben je redelijk ‘blanco’ met betrekking tot deze kennis, dan kan de communicatie met de helpdesk wat lastiger verlopen.

Wanneer je graag direct wilt kunnen bellen, is Eco Webhosting ook niet de juiste partij voor jou. Alle storingen dienen per ticket te worden gemeld. Hierbij is het overigens wel zo, dat je vrij snel respons op je ticket mag verwachten. En in tegenstelling tot andere hosters waarmee ik in het verleden te maken heb gehad, beginnen de support medewerkers niet met het stellen van een aantal onzinnige vragen, maar wordt direct naar het probleem gekeken.

Zelf heb ik een voorkeur voor het afhandelen van mijn hosting problemen per ticket (mits dit vlot gaat!) omdat mijn ervaring is, dat problemen zo sneller worden opgelost, dan per telefoon of chat.

De prijzen

Row of glass bottles filled with water on green grass, save the planet

Eco Webhosting biedt voordelige hosting aan. Geen goedkope. En wanneer ik hun tarieven vergelijk met een aantal andere hostingpartijen, dan denk ik dat hun prijzen ook fair zijn. Ze zijn duurder dan de grote (en vaak ook bureaucratische) grote massa hosters en voordeliger dan partijen als bijvoorbeeld Siteground, een partij met een veel hoger support niveau en (ook) gericht op de consument die minder technisch onderlegd is.

Of met andere woorden, wanneer je weet wat je doet op technisch gebied en niet direct in paniek raakt wanneer je termen als SSL, FTP en TSL hoort, dan is Eco Webhosting mogelijk een goede partner voor het hosten van jouw sites.

Laten we lekker groen doen

Female hand holding sprout wilde pine tree in nature green forest. Earth Day save environment

Maar de belangrijkste reden dat ik hier een stukje over mijn hoster wilde schrijven is hun ‘bomenplan’. Om websites te hosten moeten servers draaien en servers gebruiken elektriciteit. Dus ‘sites hosten’ is slecht voor het milieu.

Eco Webhosting is ooit begonnen met het idee om ‘carbon neutral’ te zijn. Wat de productie van elektriciteit kost als negatief effect op de CO2 huishouding wilden ze compenseren door extra bomen te planten. Inmiddels is het bedrijf niet meer ‘carbon neutral’, maar ‘carbon positive’ geworden.

Voor mij een reden om vandaag, op mijn 57e verjaardag, dit bedrijf is in het zonnetje te zetten. Niet omdat ik er door één of andere affiliate link iets mee verdien, maar omdat zij het verdienen.

En ben jij een zogenaamde ‘poweruser’, en spreekt het idee van groene hosting jou ook aan, neem eens een kijkje op hun site.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht