Online Leeromgeving

Direct starten met je online leeromgeving!

Online leren begint steeds populairder te worden en bij WordXPression merk ik dit door een groeiende vraag naar een online leeromgeving. Om aan deze vraag tegemoet te komen, biedt WordXPression sinds kort een ‘Direct Start Pakket’ voor een WordPress website inclusief WP Courseware, H5P, WooCommerce en nog een aantal onmisbare plugins aan.

Wat biedt WP Courseware mij ?

WP Courseware is een zogenaamd ‘Learning Management System‘. In dit systeem kun je lessen ontwikkelen die de kopers van je cursus kunnen volgen. Daarnaast kun je tussentijds en aan het einde de kennis van je cursisten toetsen door middel van quizzen. Door het beantwoorden van vragen wordt gekeken, of de cursist inmiddels het kennisniveau heeft behaald, wat er van hem verwacht zou worden.

Voor meer informatie kun je op de site van WP Courseware zelf kijken.

Wat kan ik met WooCommerce

WooCommerce is het de facto webwinkel pakket voor WordPress. Je kunt zo zowel fysieke als digitale producten verkopen. Meer over WooCommerce kun je in de verschillende posts hierover op de site van WordXPression lezen.

Integratie WooCommerce en WP Courseware

Wanneer je kiest voor de WordXPression Online Leeromgeving, kies je ook voor een integratie tussen WooCommerce en WP Courseware: Op het moment dat iemand jouw training online koopt, krijgt hij direct toegang tot de cursus (tenminste, wanneer hij ook daadwerkelijk heeft betaald). Het is ook mogelijk om meerdere cursussen in ‘pakketten’ te verkopen.

H5P – Een extra dimensie aan je trainingen

In de lessen die je voor je cursus ontwikkelt is het mogelijk om zowel tekst, geluid en video op te nemen. Wil je nog een stap verder gaan, dan is het ook mogelijk content op de nemen die je met H5P hebt aangemaakt. Dit kan bijvoorbeeld het volgende zijn :

 • Een interactieve video: Spoel de video terug als een vraag niet juist is beantwoord
 • Een online presentatie: In plaats van ‘droge’ lessen, kun je een slideshow presenteren, waarbij afhankelijk van het antwoord op vragen andere content wordt getoond.
 • Afbeeldingen met ‘hotspots’, toon een uitleg als op een bepaald element in een afbeelding wordt geklikt
 • en nog veel meer, zie ook op de site van H5P zelf…

Voorkom de standaard fouten!

https://wordxpression.nl/zeven-tips-online-cursus/Ik help sinds 2011 ondernemers met het online brengen van hun cursussen. En ik heb in die tijd heel wat ondernemers dezelfde fouten zien maken bij het ontwikkelen van de cursus. Jij kunt deze fouten voorkomen met de gratis mini-cursus ‘Zeven tips voor je Online Cursus’.

Gedurende 3 weken ontvang je elke 3 dagen een nieuwe les per email, waarin één belangrijk aspect van het maken van je online cursus nader wordt uitgelicht.

Registreer je nu direct.

Cursus pagina voor de ingelogde gebruiker

Voor de ingelogde gebruiker is er een ‘Mijn Pagina’, waarop hij de door hem gekochte cursussen, zijn voortgang voor de cursussen en eventueel andere gekochte producten direct kan zien.

Thema met 7 verschillende kleur opties

Op een cursus site wil je natuurlijk zo min mogelijk afleiding. Daarom wordt standaard een strak ‘minimalistisch’ thema meegeleverd, waarbij je kunt kiezen uit 7 verschillende kleurstellingen (Wit/Zwart, Wit/Blauw, Wit/Rood, Wit/Groen, Wit/Bruin, Wit/Paars en Wit/Oranje). Is het allemaal iets te minimalistisch naar je zien? Geen enkel probleem: Je kunt letterlijk ieder onderdeel van de site aan (laten) passen. En natuurlijk is jouw website mobiel-geschikt.

Kortom een complete website om je online trainingen te verkopen en te leveren!

Je kunt dus in feite direct van start gaan met het vullen van de site met jouw trainingen. Wil je hier een stuk persoonlijke begeleiding bij? Ook dat is mogelijk. In een halve dag leer je in een één op één sessie de ins- en outs van WP Courseware.

Neem nu direct contact op!

Heb je al een website?

Heb je al een website en wil je jouw online leeromgeving hierop geïntegreerd hebben, is dat ook mogelijk. Je krijgt dan WP Courseware, WooCommerce, de integratie tussen WP Courseware en WooCommerce en H5P zoals hierboven besproken geïnstalleerd op jouw website. Het thema krijg je natuurlijk niet, maar dat heb je ook niet nodig… je hebt immers al jouw website!

Extra uitbreiding!

Het is ook mogelijk je  Online Leeromgeving uit te breiden met andere opties, zoals bijvoorbeeld BuddyPress. Wil je hier meer over weten, neem dan vrijblijvend contact op.

En wat mag dat allemaal kosten?

Voor de kosten hoef je het niet te laten. Om je een aantal voorbeelden van prijzen te geven:

Optie 1

 • Installatie en configuratie van WooCommerce voor gebruik met digitale producten (dus zonder verzendmethoden etc)
 • Installatie en configuratie van WP Courseware via de WordXPression Developer licentie *)
 • Installatie en configuratie van H5P
 • Aanmaken van één ‘lege’ cursus, die je daarna zelf met het cursusmateriaal kunt vullen.
 • Aanmaken van één product gekoppeld met de cursus.
 • Aanmaken van één (lege) salespagina met een knop die de cursus direct in de winkelwagen plaatst.
 • Aanmaken van de iDEAL koppeling

Prijs : 297 ex BTW.

Bovenstaande is exclusief de kosten voor een eventuele licentie op de iDEAL plugin en de transactie / abonnementskosten van de gekozen iDEAL provider.

Optie 2

Als optie 1 met als extra
5 uren support volgens de ‘Support strippenkaart‘ ter waarde van 300 euro.
Deze support kan bijvoorbeeld gebruikt worden om ook MailChimp in zijn geheel in te richten, een stuk ‘training op afstand’ via Skype of andere taken.

Prijs : 497 ex BTW.

Optie 3

Als optie 1 met een aparte website voor de cursussen.

Vanaf 597 ex BTW

Optie 4

Als optie 2 met aparte website voor de cursussen

Vanaf 797 ex BTW

Extra

Training en Workshop met website

Een andere manier om direct goed aan de slag te gaan met WP Courseware is door het volgen van de workshop ‘eLearning met WP Courseware‘. In combinatie met deze workshop krijg je direct ook een WordPress website met WP Courseware (inclusief licentie en levenslange updates) voorgeïnstalleerd. Je kan dus direct aan de slag. Heb je graag wat meer begeleiding bij het opzetten van de training zelf, is dat ook mogelijk met de training ‘Ontwikkel je Online Training‘. Schaf je beide trainingen aan, krijg je bovendien een leuke combinatie korting. Lees meer…

 

*) Over Developer Licenties – WordXPression installeer bepaalde plugins en thema’s via een zogenaamde ‘Developer Licentie’. Dat wil zeggen, dat de licentie gekocht is voor de klanten van WordXPression maar de support en updates via WordXPression en niet via de maker van het product lopen. Normaliter wordt support tot een maand na oplevering gratis geleverd, daarna kan je support inkopen via de ‘Support Strippenkaart‘. Mocht je toch directe support van de maker van de plugin willen (denk er wel aan, dat je dan jaarlijks een nieuwe licentie moet kopen in de meeste gevallen), adviseer ik je de plugin zelf aan te schaffen.