Meer info knop werkt niet in WordPress

Tips

Meer info knop werkt niet in WordPress

Wat te doen als je ‘Read more’, ‘Lees meer’ of ‘Meer info’ knop niet verschijnt?

Het mooie van WordPress is dat de informatie in een blog artikel min of meer ‘automatisch’ ingekort kan worden. Maar ik krijg nogal eens de vraag van mensen, hoe het nu komt, dat er geen ‘Lees meer’ (of ‘Meer info’) knop zichtbaar wordt, terwijl ze dit op andere sites wel zien.

Wat goed is om te weten, is dat de ‘Lees meer’ knop geen standaard faciliteit van WordPress is, maar iets wat de bouwer van het thema wel of niet heeft ingebouwd. En wanneer bij jou geen ‘Lees meer’ knop verschijnt, is het duidelijk, dat jouw themabouwer dit niet heeft gedaan.Mijn thema kort in het overzicht de titel helemaal niet in!

Een andere, gerelateerde, vraag die ik vaak krijg is, dat in het blog overzicht het artikel helemaal niet wordt ingekort. Je krijgt als het ware een lange pagina met 10 blogartikelen, in plaats van een pagina met de samenvatting van deze artikelen. Ook dit heeft weer alles te maken met hoe jouw thema is opgebouwd.

Instellingen

Soms is het instelbaar of je de samenvatting wilt gebruiken of niet. Wanneer je bijvoorbeeld een op Genesis gebaseerd thema gebruikt, heb je bij ‘Genesis -> Thema Instellingen’ de keuze of je gebruik wilt maken van de volledige tekst of van ‘Excerpts’ (samenvattingen). Ook is het bij veel thema’s instelbaar of je wel of geen ‘Lees Meer’ knop wilt gebruiken. Is dit in jouw thema niet mogelijk en wil je toch gebruik kunnen maken van deze mogelijkheden, kun je jouw webbouwer vragen om een ‘Child Theme’ te maken op het thema wat je gebruikt, waarin het wel mogelijk is. Heeft jouw webbouwer geen idee, wat een Child Theme is, is het tijd om snel afscheid van hem te nemen en op zoek te gaan naar een andere webbouwer.

Andere tips

Uit de blog

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht