Unieke foto’s voor je blog voor weinig geld!

Tips

Unieke foto’s voor je blog voor weinig geld!

Er zijn heel wat beeldbanken op het Internet, maar mijn favoriete beeldbank is zonder enige twijfel de DollarPhotoClub. Wanneer je wat bekender bent met hun site, zul je zonder enige twijfel enkele foto’s uit hun beeldbanken herkennen.

Even heel in het kort de voordelen :

  • Lidmaatschap kost 10 dollar per maand en daarvoor mag je per maand 10 foto’s downloaden.
  • Downloads die je niet gebruikt gaan over naar de volgende maand (dit heeft geen enkele andere beeldbank die ik ken!)
  • Heb je meer foto’s nodig? Je kunt bijkopen voor het bedrag van 1 dollar per foto (de andere beeldbanken die ik ken vragen behoorlijk grote bedragen voor foto’s die je buiten je abonnement koopt)
  • Wil je ‘extended rights’ hebben om je foto’s op meer dan 250.000 producten te kunnen printen? Dan kost een foto 50 dollar. (andere beeldbanken beginnen rond de 200 dollar of meer met extended rights)

Het nadeel van foto’s uit vrijwel alle beeldbanken is echter, dat de meeste foto’s wel super bekend voorkomen: Alle beeldbanken, inclusief de DollarPhotoClub maken namelijk de gigantische fout de foto’s te sorteren van ‘Populair’ naar ‘Minder Populair’. En op deze manier wordt ‘Populair’ een self fullfilling prophecy… Omdat jij geen 700 pagina’s met foto’s wilt doorbladeren, maak ook jij je keuze uit de meest populaire foto’s… en daarmee uit de foto’s die al op honderden websites zijn te vinden. Wil je echt unieke foto’s? Vrijwel iedere beeldbank heeft miljoenen foto’s… en geloof me, meer dan 80% van deze foto’s wordt nooit verkocht. Niet omdat ze slecht zijn, maar omdat ze toevallig op pagina 700 staan. Sommige beeldbanken hebben de optie om de sorteervolgorde om te draaien. Als je goede foto’s wilt ontdekken, zoek dan eens niet tussen de ‘Meest Populaire’ foto’s, maar draai de volgorde om en begin bij de minst populaire te zoeken. Helaas heeft DollarPhotoClub deze optie niet… maar gelukkig is er wel een optie om de ‘Onontdekte’ foto’s te bekijken… foto’s die vrijwel niet zijn bekeken en nog nooit zijn verkocht. Zelf vind ik hier regelmatig goed fotowerk tussen…

 

Andere tips

Uit de blog

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht