Zeven manieren om geld met je blog te verdienen

Geld verdienen met je blog… kan dat dan echt?

verdienen | Zeven manieren om geld met je blog te verdienenverdienen | Zeven manieren om geld met je blog te verdienenEr zijn verschillende redenen waarom mensen beginnen met bloggen. De meest voorkomende reden waar ik vanuit WordXPression mee te maken krijg is ‘content marketing’, een ondernemer wil, door over zijn vakgebied te schrijven, meer bezoekers aan zijn site krijgen.

En laten we eerlijk zijn, dat is precies de reden waarom ik ook blog. Ondanks dat ik het heerlijk vind om te schrijven en eigenlijk mijn mond niet kan houden over mijn vakgebied, is de primaire reden waarom ik blog, omdat dit klanten trekt.

Toch zijn er andere manieren waarmee je geld kan verdienen door te bloggen. En daar wil ik in dit blog artikel eens dieper op ingaan.

Niet voor zakelijke bloggers

En hoewel dit artikel heel goed geschikt is voor ‘zakelijke bloggers’ zoals ik, mensen die bloggen om  geld te verdienen, is dit artikel eigenlijk speciaal bedoeld voor degenen die bloggen vanuit hun passie. Omdat je de kennis over je hobby, je reizen of je ontdekkingen dolgraag met anderen wilt delen. En wanneer jij je inzet om je kennis te delen, dan is het je van harte gegund, dat je hier ook iets aan overhoudt. Laten we dus eens kijken op welke wijzen dat mogelijk is.

Ik richt mij vooral tot die bloggers die met hun blog minimaal 5000 mensen per maand bereiken. Want als je op dat moment nog geen geldt verdient met je blog, dan laat je werkelijk kansen liggen.

1. Affiliate marketing

Eén manier om aan je blog te verdienen is door aan ‘affiliate marketing‘ te doen. Je verwijst vanuit je blog naar gerelateerde producten en krijgt betaald voor iedere verwijzing die tot een verkoop leidt. Het is niet verstandig om dit tot doel van je blog te maken, de informatie die je op deze wijze aanbiedt wordt daardoor vaak als minder betrouwbaar gezien.

Maar wanneer je producten waar je zelf in gelooft en waar je sowieso naar zou verwijzen beschikbaar maakt via een zogenaamde ‘affiliate link’, dan kan dit een leuke manier zijn om extra omzet vanuit je blog te genereren. Wanneer je wil weten hoe je dit goed en effectief kan doen, kan je hiervoor prima terecht op de eerste dag van de Affiliate Expert Workshop.

verdienen | Zeven manieren om geld met je blog te verdienen

2. Betaald adverteren

Een tweede manier om te verdienen aan je blog is nauw verwant aan de eerste. Alleen in het eerste geval maak jij gebruik van een verwijs programma wat door een andere partij wordt aangeboden. Met betrekking tot ‘betaald adverteren’ keer je de rollen eigenlijk om. Jij biedt de mogelijkheid aan om banner advertenties op jouw website te plaatsen. En geïnteresseerden maken gebruik van de mogelijkheden dit te doen. Dit is prima te combineren met affiliate marketing. Op de momenten dat je geen betalende adverteerders hebt, plaats je banners van affiliate advertenties. Hoe je dit op kan zetten op een manier waarop je ook nog eens naar je adverteerder kan rapporteren hoe vaak een banner is getoond en geklikt, komt ook aan bod tijdens de Affiliate Expert Workshop op de eerste dag.

3. Betaalde recensies

Absoluut niet mijn voorkeur, maar ik moet heel eerlijk zijn en alle opties aanbieden. Vooral in het segment van reis- en culinaire bloggers wordt vaak een ‘betaalde recensie’ aangeboden. De ‘adverteerder’ betaalt je om een positief artikel over zijn hotel, restaurant of andere horeca gelegenheid te schrijven. Op het moment dat je voldoende bezoekers aan je blog hebt (denk hier bij 20.000+ bezoekers per maand), zijn er heel wat horeca locaties die enkele honderden euro’s over hebben voor een goede ‘advertorial’ op jouw blog.

4. Verkoop van diensten

Zoals aangegeven in de introductie van dit artikel zijn de meeste van mijn klanten ondernemers die bloggen om meer verkeer te krijgen. Ik heb echter enkele klanten, waarbij het juist omgekeerd is gegaan. Eerst was de blog er. En omdat er zich een publiek vormde rond het onderwerp van de blog, besloot de blogger professioneel diensten rond de blog aan te gaan bieden.

5. Aanbieden van e-boeken

Als ‘specialisatie’ van het onder 4. genoemde, heb ik ook verschillende klanten die op een gegeven moment besloten om aansluitend aan hun succesvolle blog één of meerdere e-boeken aan te bieden. En dan hebben we het niet over gratis e-boeken om de lijst te laten groeien, maar over boeken waar de bezoekers graag voor betalen, omdat de enorme hoeveelheid gratis informatie in de blog de bezoekers voldoende vertrouwen bood, dat de schrijver weet waarover hij praat.

6. Aanbieden van online trainingen

Nog een stap verder dan punt 5 is het aanbieden van een online training. Hiervoor geldt eigenlijk alles wat ook onder 5 is aangegeven, met als enig verschil, dat je hiermee een beter betalend en een trouwer publiek kan bereiken als je het goed doet. Wil je hierover meer informatie, dan kan je prima terecht bij één of meerdere cursussen van WordXPression met betrekking tot online trainingen, of je kan gelijk kiezen voor een voor jou op maat gemaakte aanpak via het eLearning Totaal Pakket.

7. Leer anderen bloggen!

 

Wanneer ik 10 euro zou krijgen voor iedere ‘blog coach’  waarvan

  • de eigen blog minder dan 20 posts heeft,
  • de meest recente 1 jaar oud is
  • en het enige product wat de ‘blog coach’ te bieden heeft, blog coaching is,

dan zou ik niet meer hoeven te werken.  Blog coaching is ‘in’, maar slechts weinigen kunnen hun beloften waarmaken. Simpelweg omdat ze niets te ‘verkopen’ hebben dan hun eigen ‘blog coaching’ dienst. En zelf vaak niet over het lezerspubliek beschikken, wat ze hun lezers beloven.

Wanneer jij een aantoonbaar succesvolle blog hebt over ieder ander mogelijk onderwerp dan bloggen, heb jij werkelijk wat te bieden. Maak hier ook gebruik van.

Ten slotte

Zeven manieren om geld te verdienen met je blog. Maar mogelijk ben ik hier onvolledig in geweest. Heb jij nog goede tips hoe mensen geld kunnen verdienen met een blog, voel je vrij om deze in het commentaar hieronder te vermelden.

 

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht