Vijf WooCommerce plugins die je helemaal ‘Wooooo’ doen gaan…

Ik heb wat goed te maken!

WooCommerce blijft je verbazen met deze WooCommerce plugins

De laatste weken heb ik van klanten en lezers gehoord, dat ik toch eigenlijk wel heel weinig aandacht aan WooCommerce plugins besteed.  Bij deze dus een poging dit verzuim goed te maken. Vorige week besteedde ik aandacht aan WooCommerce in meerdere talen. Vandaag kijken we naar vijf woocommerce plugins die wel een heel coole uitbreiding op jouw webshop kunnen vormen.

Zelf je email aanpassen

Eén serieus probleem van WooCommerce is dat de tekst voor de emails min of meer hard gecodeerd is. Om teksten in de bestelbevestiging of andere berichten aan te passen heb je een FTP toegang tot je server nodig… en inzicht hoe WooCommerce in elkaar zit. Iets wat voor veel webwinkeliers net een stap te ver is en ze afhankelijk maakt van programmeurs. Dat willen we niet!

De WooMail – E-Mail Customizer for WooCommerce maakt het mogelijk om de email berichten aan te passen en te verfraaien vanuit je eigen WordPress Dashboard!

Als de klant niet zo tevreden is…

Hoe goed de kwaliteit van je product ook is, er gaat wel eens iets mis. En wanneer je meerdere producten verkoopt, wil je natuurlijk graag zien, met welke producten het wel en met welke producten het niet zo goed gaat. Een product wat vaak wordt geretourneerd, wil je wellicht uit je aanbod halen. ‘WooCommerce Warranty and Return System‘ helpt je hier bij. Per product kun je de zicht- en garantietermijn bijhouden, de garantiebepalingen duidelijk aangeven en -als de klant toch niet tevreden is- hem een formulier in laten vullen om een product te laten retourneren. En vanuit deze retouren kun jij weer makkelijk een overzicht genereren van welke producten het meest worden geretourneerd en om welke redenen.

Voor de online-shop-a-holic

Sommige mensen zijn er do op, anderen gruwen ervan, maar niemand blijft onverschillig bij een ‘infinate scroll’ pagina. Je kent het wel van Facebook en Twitter: Wanneer jij de onderkant van de pagina hebt bereikt, worden er nieuwe gegevens geladen. Wanneer je dit wilt toevoegen aan de product-lijsten van jouw WooCommerce webwinkel, dan kan dit eenvoudig met de ‘Infinate Scroll and Ajax Pagination’ plugin. Zodra de onderkant van de pagina wordt bereikt, worden nieuwe producten geladen. Ook is het mogelijk dit effect afhankelijk te maken van een gebruikersactie.  De gebruiker moet dan op een ‘Meer laden’ knop klikken.

En we willen niet zonder listbuilding…

Wanneer je de training Covert Listbuilding Secrets ooit hebt gevolgd weet je het: Zorg er voor, dat ieder formulier wat op de site wordt ingevuld de gegevens ook op je mailinglist plaatst. En de plugin  ‘WooChimp‘ doet precies dat: Klanten op je mailinglijst plaatsen. Maar dan wel met ondersteuning van alle eCommerce mogelijkheden die MailChimp jou te bieden heeft.

Toevoeging december 2017 : De plugin WooChimp bestaat nog steeds en functioneert nog steeds goed, maar is inmiddels overbodig geworden door de eigen eCommerce mogelijkheden die MailChimp tegenwoordig beschikbaar stelt

Conclusie

Natuurlijk is dit slechts een kleine selectie van de honderden WooCommerce plugins die er beschikbaar zijn. Afhankelijk van jouw specifieke doel, zijn er tientallen, honderden goed bruikbare WooCommerce plugins beschikbaar voor WooCommerce. In de nabije toekomst zal er zeker meer aandacht besteed worden aan specifieke toepassingen voor WooCommerce. Heb jij specifieke wensen, waarover een volgend WooCommerce artikel zou moeten gaan, dan lees ik dat graag in het commentaar hieronder.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht