Beeldige afbeeldingen in WordPress

Een website als een plaatje: Afbeeldingen in WordPress

Eén afbeelding zegt meer dan 1000 woorden. Persoonlijk zou ik graag degene die gelooft dat dit waar is uitnodigen deze blogpost in één afbeelding samen te vatten, maar zelfs ik kan er niet omheen: Afbeeldingen vormen een krachtig communicatiemiddel.

Een goede reden om vandaag eens een aantal aardige WordPress plugins voor afbeeldingen onder de loupe te nemen. Zei ik loupe? Dan is er één plugin die we zeker de revue moeten laten passeren.

Glass

Afbeeldingen in WordPress

Glass is een plugin die ik je zeker (niet) kan aanbevelen. Waarom niet? In vier jaar tijd is er al geen onderhoud op deze plugin meer geweest. Normaal gesproken zal ik niet snel een dergelijke plugin aanbevelen, omdat deze ieder moment kan ‘breken’. Waarom bespreek ik hem dan toch? Na een nader onderzoek van deze plugin, heb ik er redelijk veel vertrouwen in, dat de functionaliteit in alle toekomstige WordPress versies blijft werken. Het is in essentie een heel eenvoudige plugin.

Maar wat doet hij dan? Zoals je weet, wordt wanneer je een afbeelding laadt in WordPress een aantal versies van deze afbeelding opgeslagen… Ware grootte, groot, middel en thumbnail. Wanneer je Glass installeert en activeert (Instellingen->Glass), dan wordt op het moment dat je met je muis over een (verkleinde) afbeelding gaat hetzelfde gebied getoond, maar dan van de grote versie.

Wanneer je een sterk visueel georienteerde website hebt, zeker de moeite waard om eens te proberen.

Zoom Image

Zoom Image is alweer een ‘oudje’ wat al een aantal jaren niet is aangepast, maar eigenlijk om dezelfde redenen als Glass… er valt weinig aan aan te passen, het is code die waarschijnlijk jaren goed zal blijven functioneren.

Deze plugin doet min of meer hetzelfde als ‘Glass’, behalve, dat deze de afbeelding niet in een rond, maar in een vierkant kader laat zien.

Flipping Cards

Om te begrijpen wat Flipping Cards doet is het goed om eerst eens naar de demo site te kijken. Op het moment dat je met je muis over de afbeelding gaat, wordt een tekst getoond.

Wanneer je de plugin installeert kan je onder de menu optie ‘Flipping Cards’ kaarten aanmaken. Een goede internationale orientatie kan geen kwaad, omdat door de Engelse teksten van het Dashboard deel van deze plugin af en toe Franse kreten zichtbaar worden.

WooCommerce FullScreen Image Zoom

Aanraken is kopen. Op het moment dat je in staat bent een product aan te raken, van dicht bij de bekijken en uit te proberen ontstaat er iets van een ‘band’ tussen jou en het product, waardoor je eerder geneigd zal zijn het product te kopen. Omdat dit ‘contact’ online niet mogelijk is, is het van het grootste belang, dat je in je webwinkel vooral veel foto’s van je product hebt, waarbij je het product vanuit allerlei hoeken laat zien. Op deze wijze zal de klant eerder geneigd zijn tot bestellen. Je ontkomt dus niet aan afbeeldingen in WordPress van de producten in je webwinkel.

Om dit allemaal nog iets krachtiger te maken, kun je de WooCommerce FullScreen Image Zoom plugin gebruiken. Deze plugin zal op het moment dat op de afbeelding geklikt wordt, de afbeelding op het grootst mogelijke formaat tonen. Opnieuw: Zien is geloven! 

Wanneer je op de link hierboven klikt op de afbeelding van de zonnebril, zal je zien wat deze plugin doet.

Het is hier overigens wel belangrijk, dat je afbeeldingen groot genoeg zijn!

Wil je meer?

In de WordXPression blog schrijf ik regelmatig over allerlei zaken rond WordPress, waaronder over afbeeldingen in WordPress. Wil je op de hoogte blijven waarover ik schrijf? Abonneer je dan op de push berichten in je browser door op de rode bel linksonder te klikken en de instructies te volgen.

Dit artikel geeft antwoord op onder meer de volgende vragen

  • Hoe maak ik mijn afbeeldingen in WordPress aantrekkelijker?
  • Wat kan ik doen voor mijn afbeeldingen in mijn WooCommerce Webshop?
  • Welke interessante plugins zijn er onder andere voor afbeeldingen in WordPress?

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht