Een hartelijke welkom op je WordPress site

Welkom op je WordPress Site – Dat mag wel beter

welkom op je wordpress website | Een hartelijke welkom op je WordPress siteWordPress is een mooi CMS maar er zijn toch enkele punten waarop enige verbetering mogelijk is. En één van die punten is wel de standaard email die wordt verzonden, wanneer er een nieuwe gebruiker wordt aangemaakt. Het begint al met de afzender van de email ‘wordpress@jouwdomeinnaam.tld‘. Je hebt vast en zeker geen email adres voor een gebruiker ‘WordPress’ aangemaakt. Dus ieder antwoord op die email verdwijnt in de bittenbak. En je kan dit niet zomaar aanpassen.

Wanneer je sommige plugins installeert wordt dit gelukkig wel wat verfraaid. Installeer je bijvoorbeeld WooCommerce, dan wordt de welkoms-email voortaan via WooCommerce verzonden. Nog steeds niet een email die je makkelijk aan kan passen, maar in ieder geval ziet hij er iets beter uit. Wil je deze email wel aanpassen, dan is daar een aantal mogelijkheden voor, die ik eerder heb besproken. Bijvoorbeeld door de plugin ‘ e-Mail Customizer for WooCommerce‘, of wanneer je het nog mooier wilt, door MailChimp voortaan de bezorging van jouw order-email te laten doen.

Ook wanneer je bijvoorbeeld BuddyPress gebruikt, handelt de BuddyPress plugin verder het hele email verkeer af. En die berichten zijn makkelijk aan te passen. Maar wat nu, wanneer je met een plugin werkt, die geen mogelijkheden biedt iets aan het email verkeer aan te passen?

Dan heb je een drietal mogelijkheden

Simple Mail Sender

De plugin Simple Mail Sender is wel heel simpel. Maar ook heel effectief. De plugin zorgt er voor dat je een tweetal velden in kan stellen: Het email adres van de afzender en de daarmee geassocieerde naam. Simpel maar effectief.

Easy WP SMTP

Behalve dat het er wat netter uitziet, komt je ‘Welkom op je WordPress site’  ook met wat meer zekerheid aan, indien je het via een SMTP plugin verstuurt. Ik heb relatief recent de Easy WP SMTP plugin voor jou besproken. Ook hier worden de naam en het email adres vervangen door wat jij hebt ingesteld. De kans dat je email als spam zal worden aangemerkt is echter beduidend kleiner, omdat alle mail van je website voortaan via de reguliere email server voor jouw domein verzonden zal worden.

En als klap op de vuurpijl: De SB Welcome Email Editor.

De SB Welcome Email Editor van Sean Burton geeft je de mogelijkheid je email helemaal naar wens in te stellen. Voortaan heet je de nieuwe gebruikers welkom op je WordPress site met door jou bedachte teksten. En het staat je vrij hier HTML in te gebruiken. Eén nadeel is wel, dat de editor zelf geen WYSIWYG ondersteunt. Maar mocht je geen HTML ‘spreken’, dan kan je dit altijd truc-en door een pagina aan te maken, hier je tekst in te tikken, dan op de ‘Tekst’ tab te klikken en de HTML die je daar ziet te kopiëren naar de ‘Welcome Email Editor’.

Maar je kunt nog meer. Je kunt namelijk ook het ‘Wachtwoord vergeten’ email bericht helemaal op maat maken.

Kombinatie

Het best werkt het, wanneer je de combinatie van Easy WP SMTP en WB Welcome Email Editor gebruikt. Met de Welcome Email Editor kan je het bericht helemaal op maat maken, terwijl Easy WP SMTP de kans, dat de email ook daadwerkelijk aan zal komen beduidend vergroot.

Een kanttekening

Wanneer je wilt dat gebruikers op je site in kunnen loggen, heb je natuurlijk graag de mogelijkheid om via een widget een login mogelijkheid aan te bieden. Op korte termijn zal ook deze mogelijkheid worden besproken.

50 WordPress Plugins die je weer doen glimlachenPlugins. Er zijn er zo veel voor WordPress, dat je bijna door de bomen het bos niet meer kunt zien. Dat is één van de redenen dat ik het gratis e-boek ‘50 WordPress Plugins die je weer doen glimlachen‘ speciaal voor jou heb geschreven. Het is van harte aan te raden dit gratis e-boek nu te downloaden.

 

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.