Vijf handige plugins bij het thema Genesis

Wat maakt het thema Genesis nog krachtiger?

thema genesisSinds 2012 maakt WordXPression gebruik van het thema Genesis. Zowel voor zichzelf als voor de klanten. En dat is niet zonder reden. Wil jij weten, waarom het Thema Framework Genesis zo krachtig is, moet je zeker het artikel met achtergrond informatie lezen. Dan ontdek je bovendien, welke gratis verrassingen WordXPression voor jou in petto heeft in 2014. Ook als jij nog geen gebruik mocht maken van dit thema, adviseer ik je van harte deze achtergrondinformatie toch te lezen, wellicht dat deze info jou overhaalt om voor de toekomst een andere beslissing te maken.

De populariteit van Genesis blijkt ondermeer uit een eenvoudige zoekopdracht binnen de WordPress repository: Op dit moment zijn er 173 plugins die exclusief voor Genesis zijn ontwikkeld. Wat is er dan zo bijzonder aan dit WordPress thema, dat er speciale plugins voor worden ontwikkeld?

Op deze laatste vraag ga ik uitgebreid in… maar niet in dit artikel. Hier wil ik mij beperken tot een vijftal zeer nuttige plugins voor Genesis. Want hoe populair Genesis ook is, er kan nog veel aan verbeterd en uitgebreid. En deze plugins helpen daarbij.

Genesis Translations

Een onhebbelijkheid van het thema Genesis is dat de vertaalbestanden niet standaard worden bijgeleverd. Deze moet je met de hand installeren. Dit is allemaal geen probleem indien je thuis bent met ingewikkelde woorden als FTP enzo, maar zegt dit je minder, dan is dit toch een hele uitdaging. Bovendien blijkt, wanneer je een upgrade hebt gedaan, dat de vertaalbestanden bij een update weer verdwijnen, omdat Genesis de folder waarin het thema staat geïnstalleerd voor de update leeg maakt. Genesis Translations is hiervoor de oplossing: Alle beschikbare taalbestanden worden hierdoor geïnstalleerd en blijven aanwezig, ook na een update.

Genesis Club Light

Genesis Club Light is een wat merkwaardige plugin. Normaliter lost een plugin een bepaald probleem voor de gebruiker op, maar Genesis Club Light is meer een verzameling kleine ‘oplossinkjes’ voor veel kleine problemen waar je tegenaan loopt bij het werken met Genesis. Zoals bijvoorbeeld het aanpassen van de teksten als ‘Read More…’ en ‘Search on this website’… Genesis Club Light voegt veel toe aan de standaard functies van het thema Genesis en zou eigenlijk bij geen Genesis installatie mogen ontbreken.

Genesis Extender

Genesis Extender is geen gratis plugin, maar wel een hele handige. Deze plugin werkt met ieder denkbaar Genesis thema en maakt het mogelijk om -zonder tussenkomst van jouw webbouwer/webdesigner- functionaliteiten aan jouw Genesis thema toe te voegen. Zoals bijvoorbeeld:

  • Een ‘Magazine’ of ‘CMS’ stijl homepage: Je kunt maximaal 3 regels met widgets en per rij maximaal 3 widgets toevoegen aan je homepage, waardoor je in staat bent vrijwel iedere denkbare inhoud aan je homepage toe te voegen.
  • Widgets of ‘content boxes’ toevoegen waar jij wilt! Voeg zelf Widgets-gebieden toe aan je thema. Biedt Genesis Club Light je onvoldoende opties, met Genesis Extender kun jij vrijwel overal widget-gebieden aan je thema toevoegen!
  • ‘Front end’ CSS editor. Ben jij handig met CSS: Verander de loop en feel van je pagina door simpel aan te geven, welke elementen je wilt aanpassen.

En nog veel meer. Kijk in ieder geval even op de site van Genesis Extender, om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Genesis Layout Extras

Genesis biedt een aantal standaard layouts aan: Je kunt kiezen of je 0,1 of 2 sidebars wilt hebben en of je deze sidebars links of rechts gepositioneerd wilt hebben. Of misschien geef je er de voorkeur aan, helemaal geen sidebars te gebruiken. Het is allemaal mogelijk. Met Genesis Layout Extras wordt aan deze standaard mogelijkheden nog een groot aantal andere mogelijkheden toegevoegd.

Genesis Design Palette

Ben je uitgekeken op de kleurstellingen van je website? Of heb je het ideale Genesis thema gevonden, maar is de kleurstelling niet helemaal passend bij je huisstijl? Met Genesis Design Palette pas je eenvoudig een groot aantal kleurinstellingen voor je Genesis thema aan.

Update 2017: Het Genesis Design Palette bestaat inmiddels niet meer. Het zijn dus eigenlijk vier handige plugins voor Genesis geworden.

Vijf handige plugins om meer met je Genesis thema te doen. Vijf handige plugins die het voor jou mogelijk maken aanpassingen -soms hele complexe- aan je website te maken, zonder dat je hier een webbouwer voor nodig hebt. Vijf goede redenen om bij jou volgende thema update bewust te kiezen voor een thema gebaseerd op Genesis.

Tijdens WordPress XPress of the WordPress XPress double deal wordt er niet alleen een krachtig op Genesis gebaseerd thema voor je ontwikkeld, we kijken samen ook naar de beste manieren om jouw website in te zetten als krachtig ondersteuningsmiddel voor jouw onderneming. Wil jij meer dan alleen een nieuwe website, maar wil je dat jouw website het gereedschap wordt voor het verkrijgen van nieuwe klanten? Neem dan contact op.

 

 

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht