Twee Gevorderde Video Plugins voor WordPress

Het gebruik van video op in je website of blog kan een extra dimensie toevoegen aan je website. En al sinds langere tijd worden talloze videoformaten vrijwel automatisch door WordPress ondersteund: Het is voldoende om een link naar je video in te ‘plakken’ en automatisch komt er een prachtige videospeler in beeld. Maar soms wil je net iets meer. En dat is de reden, dat ik voor jouw eens wat nader ben gaan kijken naar een tweetal video plugins voor WordPress.

Video plugin #1 : YouTube Advanced by Embed Plus

Video plugins voor WordPressDeze plugin, die heel verwarrend in de eigen documentatie van de plugin ook regelmatig de ‘EmbedPlus shortcode wizards for Youtube‘ wordt genoemd (het is beide dezelfde plugin) is één van de meest krachtige video plugins die ik tot op heden ben tegen gekomen in het gratis segment (er is ook een ‘Pro’ versie met nog meer mogelijkheden)… de plugin heeft slechts één nadeel: Hij werkt uitsluitend voor YouTube video’s. Maar wanneer je met YouTube video’s werkt is deze plugin zeker de moeite van het overwegen waard. Wat kan deze plugin dan, meer dan alleen het tonen van jouw YouTube video?

Je kunt ‘Hoofdstukken’ aan je video toevoegen

Het is vrij eenvoudig om (door het tijdstip in te stellen) jouw video op te splitsen in makkelijk navigeerbare hoofdstukken. Met de knoppen |<<  en >>| spring je vervolgens van hoofdstuk naar hoofdstuk. Heel makkelijk als je een wat langere (instructie) video hebt.

Je kunt ‘Annotaties’ en links toevoegen aan je video

Een andere leuke eigenschap is dat je aantekeningen (annotaties) en links (alleen voor de Pro editie) kunt toevoegen aan je video. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor een marketing video, waar je op het laatst een link wil tonen. Hier kan iemand naar toe gaan om jouw product te kopen of zich in te schrijven voor je nieuwsbrief. Of bijvoorbeeld door bij een instructievideo links te tonen naar sites met meer informatie.

Variabele start- en stoppunten instellen.

Je hoeft je video niet bij het begin te laten beginnen. Je kunt je voorstellen, dat je een lange instructievideo op YouTube hebt geplaatst, maar deze in je blogartikel in ‘kleine porties’ wilt laten zien. Dat kun je doen door je video zowel als lange versie als in een ‘geknipte’ versie up te loaden, maar het is veel fraaier indien je maar één video bestand hoeft te onderhouden. En vervolgens diverse spelers met ieder een eigen begin- en eindpunt te nemen in de pagina of het blogartikel.

Video plugin #2 : Spider WordPress Video Player

video plugins voor wordpress

Spider WordPress Video Player is een behoorlijk wat complexere videospeler met een compleet ander doel dan de eerder besproken speler. Waar het in de eerste video plugin vooral om de functionaliteit gaat, gaat het bij de Spider WordPress Video Player vooral om de presentatie. Deze speler maakt het mogelijk om jouw video’s op diverse manieren te laten zien aan je publiek.

video plugins voor wordpress

Voor je kunt beginnen met het invoegen van een video, moet je eerst aan de slag. De plugin kent ‘Playlists’, ‘Videos’ en ‘Themes’. Het thema bepaald de kleurinstellingen en presentatie van een serie video’s die met elkaar gereateerd zijn (de playlists) en deze kun je vervolgens toevoegen aan een ‘Video’. Dit alles doe je vanuit het Dashboard onder de menu optie ‘VideoPlayer’. Pas wanneer je dit gedaan hebt, kun je in de editor van WordPress een video invoegen. Dit laatste gebeurt, net zoals bij de andere plugin, met een handige knop in je toolbar van de editor.

Je kunt zelf de kleurinstellingen voor je videospeler bepalen. Een andere fraaie mogelijkheid is om jouw playlist als ’thumbnails’ te presenteren…

video plugins voor wordpress

En de pro versie…

Ook van deze plugin is er een pro versie. De pro versie voegt niet echt veel functies toe, behalve dat je het standaard watermerk kunt verwijderen of vervangen door het watermerk van jouw eigen onderneming. Persoonlijk zou ik de 20 dollar die de pro versie kost graag betalen om het watermerk te verwijderen.

Twee spelers, één spel?

De twee besproken videospelers dienen allebei een duidelijk verschillend doel. Hoewel het beide krachtige video plugins zijn, is het helaas niet mogelijk de functionaliteiten van beide spelers te combineren. Bij de keuze van een videospeler zal je jezelf dus moeten laten leiden door de voor jou meest belangrijke functies.

De werkelijke kracht van de speler van Embed Plus zie ik vooral bij het gebruik van marketing video’s. De kracht van de Spider video speler schuilt hem vooral in de prettige presentatie van speellijsten: Bijvoorbeeld zeer geschikt om video te gebruiken in jouw online trainingen en cursussen.

Zoals opgemerkt is video een krachtig onderdeel voor online trainingen. Tijdens de de Content Creation Workshop kun jij precies leren hoe jij een online training kunt samenstellen.

 

 

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Meest populaire blogposts
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Voeg je koptekst hier toe

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 

Bezoekadres
Eperweg 135 (op afspraak)
8072 PL Nunspeet

Postadres
Aardoliestraat 14-I
7553GT Hengelo

06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Deze post rapporteren

Wanneer deze post niet meer relevant is of verouderde informatie bevat, zou ik het op prijs stellen wanneer je dit door wilt geven., zodat ik dit eventueel bij kan werken. De persoonlijke gegevens die je hieronder invult worden alleen gebruikt om de mail te versturen en zal niet voor marketingdoeleinden worden gebruikt.