Enkele Alternatieven Voor Elementor Pro (2) – HT Builder en WooLentor

Een krachtig alternatief voor Elementor Pro

Woman Browsing Internet Website Concept

Enkele weken geleden heb ik samen met je gekeken naar een alternatief voor Elementor Pro, namelijk Dynamic Elements. En zoals beloofd heb ik hier een tweede alternatief, of eigenlijk… twee alternatieven.

HT Builder en WooLentor zijn twee plugins van dezelfde maker, HasThemes. Van dezelfde makers heb ik enige tijd geleden de plugin HT Mega besproken. Een plugin, waar ik me destijds over verbaasde, dat er zoveel functionaliteit gratis werd aangeboden. Op dat moment hadden de makers van de plugin namelijk geen enkel ander product. Geen premiumversie… niets. Wat zou het verdienmodel zijn om zo’n goede plugin te onderhouden?

Dat is inmiddels wel duidelijk geworden. Want Inmiddels hebben de makers een aantal kwalitatief goede plugins op de markt gezet. En naar twee daarvan gaan we vandaag wat nader kijken.

HT Builder

HT Builder is een gratis alternatief voor Elementor Pro. Installeer je HT Builder samen met Elementor (dus zonder de ‘pro’ versie) dan heb je net zoals met Elementor Pro de mogelijkheid om de pagina’s voor je blogoverzicht, en je blog template helemaal op maat te maken. En om het helemaal makkelijk voor je te maken is er al een aantal ‘ready to go’ templates bijgevoegd.

Je kan templates maken voor de volgende onderdelen :

  • Header
  • Footer
  • Single Blog Page
  • Blog Archive (overzicht pagina)

Wat je wellicht direct opvalt, is dat het dus niet mogelijk is om een template voor een gewone pagina te maken. Hier zal je dus gebruik moeten maken van de page builder voor iedere pagina afzonderlijk, of genoegen moeten nemen met de pagina layouts die er vanuit je thema mogelijk zijn.

Schaf je de Pro versie van HT Builder aan krijg je nog de volgende extra mogelijkheden

  • Een 404 pagina
  • Een ‘zoekresultaten pagina’
  • Een ‘Werk in uitvoering’ pagina
  • Blog archieven per categorie (dus een andere layout voor specifieke categorieën)
  • Blog archieven per tag (dus een andere layout voor specifieke tags).

Wat je in geen van de gevallen hebt is de mogelijkheid om templates voor specifieke custom post types te maken.

Een vergelijk met Elementor Pro

Tja. Wanneer ik heel eerlijk ben zijn er maar twee zaken, waarom ik HT Builder (Pro) eigenlijk ‘te licht’ vind. De eerste reden is het ontbreken van de toch wel heel krachtige Pop Up builder van Elementor Pro en de tweede reden is het ontbreken van de mogelijkheid om ook templates te maken voor custom post types en pagina’s.

Wanneer ik Elementor Pro inzet voor klanten is het juist omdat ze andere gegevenstypen (leaseauto’s, trainingen, evenementen of vacatures) aan willen bieden, dan de gegevens die WordPress standaard ondersteund.

Wanneer je echter geen behoefte aan dat alles hebt, kan HT Builder (Pro) een goede oplossing voor je zijn, vooral omdat de mogelijkheid om een ‘eeuwigdurende’ licentie te kopen deze plugin een heel stuk goedkoper maakt, dan Elementor Pro over een aantal jaren bezien.

WooLentor

Het tweede product uit dezelfde stal is WooLentor. WooLentor voegt ‘WooCommerce mogelijkheden’ toe aan de gratis versie van Elementor.

Het zal je niet verbazen, dat het principe weer hetzelfde is. Je kan een template bouwen met behulp van de ‘WooCommerce’ elementen en vervolgens deze ‘toekennen’ aan een Single Product of een Product Archive pagina. Daarnaast kan je een aantal ‘voorgebakken’ templates importeren en aanpassen.

De betaalde versie biedt een groot aantal ‘voorgebakken’ plugins en -wat ikzelf wel heel aardig vindt- de mogelijkheid om ook de ‘transactie pagina’s’ (winkelwagen, check out, mijn account) aan te passen. Iets wat ik eigenlijk in Elementor Pro best mis.

Een vergelijk met Elementor Pro

In mijn optiek komt WooLentor hier in het vergelijk beter uit de bus dan zijn ‘gewone’ broertje ‘HT Builder’. WooLentor biedt aanzienlijk meer -zelfs in de gratis versie- dan de WooCommerce elementen in Elementor Pro doen.

Helaas ontbreekt hier ook de mogelijkheid om specifieke productarchieven per categorie of tag te tonen.

Wanneer je deze functie echter niet nodig hebt, en je wilt wel maatwerk productpagina’s kunnen maken, is WooLentor een voordelig alternatief voor Elementor Pro.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht