Gratis foto’s voor je WordPress website in enkele muiskliks

Enige tijd geleden heb ik een uitgebreid artikel geschreven hoe je aan gratis foto’s voor je WordPress website kan komen.

In een ander blogartikel heb ik je laten zien hoe je makkelijk met één druk op de knop foto’s van Pixabay kan importeren in jouw website.

Maar aan die PixaBay plugin die ik destijds besprak kleefden enkele grote bezwaren. En in de vergelijking met eenzelfde plugin van Envato Elements moest de PixaBay plugin toch wel het onderspit delven.

Maar wat, indien we het bedieningsgemak van Envato Elements nu eens zouden kunnen combineren met de prijs (gratis) van de afbeeldingen op Pixabay. Zou dat niet ideaal zijn?

gratis foto's voor je wordpress website

En dat is precies wat je kan doen met de ‘Starter Templates‘ plugin van de makers van het Astra thema.

Gratis foto’s voor je WordPress website.. en meer!

Nu klinkt een naam als ‘Starter Templates’ nogal eigenaardig voor een plugin voor foto’s en dat is niet zonder reden. Want oorspronkelijk was deze plugin uitsluitend bedoeld voor het importeren van site templates in het Astra thema.

Wanneer ik deze plugin in zijn geheel zou bespreken en vergelijken met de Envato Elements plugin, dan is het vergelijk snel gemaakt. Naar mijn idee biedt de Envato Elements meer en goedkopere site templates voor Elementor.

Wanneer ik kijk naar het aanbod van gratis Elementor site templates, dan heeft de Envato Elements plugin niet alleen een groter aanbod, maar zijn de veel van die gratis templates ook veel vollediger. De gratis Astra templates bieden meestal slechts de templates voor 3-4 pagina’s.

Kijken we naar het betaalde aanbod, dan heeft opnieuw Envato Elements met op dit moment meer dan 400 site templates voor Elementor voor zo’n 170 euro per jaar toch een heel wat beter aanbod dan Astra met op dit moment ruim 70 Elementor templates in de ‘betaalde sectie’ voor 250 dollar per jaar.

Daar staat tegenover dat wanneer je met een andere page builder werkt, zoals Brizy of Beaver Builder, de Astra plugin je ook heel wat te bieden heeft, terwijl op dit gebied Envato Elements momenteel letterlijk niets heeft.

Maar de foto’s…

tea, photos, black and white

Maar daar hebben we het in dit artikel niet over. We willen vooral kijken naar de mogelijkheid om makkelijk foto’s te importeren in je website. En als die foto’s nog eens gratis zijn ook, dan is dat toch mooi meegenomen!

Eén foto zegt meer dan 1000 woorden.

Pixabay – Gratis foto’s voor je WordPress Website

gratis foto's voor je WordPress website

Envato Elements – Niet gratis, wel de moeite waard!

gratis foto's voor je wordpress website | Gratis foto's voor je WordPress website in enkele muiskliks

Beide foto’s waren de leukste in de eerste pagina met resultaten die ik vond in respectievelijk Pixabay en Envato Elements, wanneer ik zocht op het woord ‘funny’.

En ik moet eerlijk zeggen dat zowel qua kwaliteit als met betrekking tot de werkelijke ‘funny-heid’ van de foto’s Pixabay toch de absolute winnaar is wat mij betreft. Pixabay bood een pagina vol grappige foto’s terwijl volgens Envato Elements een vrouw met een Donald Duck gezicht toch wel het toppunt van ‘funny’ moet zijn.

De ezel hierboven was een gunstige uitzondering.

Wat heb je nodig?

Nu moet ik eerlijk zeggen, dat ik zelf niet altijd ‘funny’ nodig heb voor mijn blog foto’s. Ik heb op dit moment 5 abonnementen op verschillende betaalde stockfoto sites en -zoals je in mijn eerder genoemde artikel ook kan lezen- weet ik mijn weg ook aardig te vinden naar de legale gratis sites. En ik moet eerlijk zeggen, dat voor ‘eenvoudige illustratieve foto’s’ Envato Elements een geweldige resource is.

Het mooie is echter, dat ik niet hoef te kiezen. Omdat voor mijn verschillende activiteiten Envato Elements voor mij toch de schatkamer voor digitale resources is en blijft, zal ik mijn abonnement daar (ongeveer 170 euro per jaar voor onbeperkt downloaden van video stock, video templates, Photoshop templates, stock music, fonts, foto’s, vector designs en nog veel meer) niet snel beëindigd worden.

En omdat de koppeling voor gratis foto’s voor je WordPress website naar Pixabay vanuit de Astra plugin geen cent kost, zal ik deze ook blijven gebruiken.

En het aardige is, dat ze allebei geïntegreerd zijn met de Media Library van WordPress.

Tweemaal gezocht op ‘Netherlands’

gratis foto's voor je wordpress website | Gratis foto's voor je WordPress website in enkele muiskliks
Envato Elements in de media library. Met één klik importeer je jouw afbeelding uit een miljoen foto’s.
gratis foto's voor je wordpress website | Gratis foto's voor je WordPress website in enkele muiskliks
Astra’s starters template plugin in de media library. Ook een manier om snel uit miljoenen afbeeldingen te kunnen kiezen en direct te importeren.

Conclusie?

Er valt eigenlijk weinig te concluderen of te vergelijken. De Starter Templates plugin is een prachtige manier om te zoeken in miljoenen foto’s en deze met een enkele muisklik in je website te importeren.

De ‘Envato Elements’ plugin biedt goed bruikbare foto’s tegen een redelijk tarief. Niets artistieks of bijzonders, maar bruikbaar. De werkelijke waarde van Envato Elements is niet de toegang tot de foto’s, maar de toegang tot de andere digitale assets. De foto’s is een leuke bijkomstigheid.

Ben jij cursusontwikkelaar, videograaf, webdesigner, graphic designer of t-shirt ontwerper? Dan is een abonnement op Envato Elements meer dan de moeite waard en is de ‘foto plugin’ een leuke bijkomstigheid.

De ‘Pixabay’ fotocollectie is top.

En gratis.

Wanneer je de ‘Starters Template’ plugin niet installeert, al was het alleen maar voor de foto’s, dan ben je een dief van je eigen portemonnee.

Wanneer je foto’s vanuit de Starters Template plugin gebruikt, houd dan wel rekening met de volgende zaken :

  • Alle afbeeldingen worden aangeboden onder de licentievoorwaarden van Pixabay.
  • Bepaalde vormen van gebruik zijn nadrukkelijk niet toegestaan.
  • Pixabay controleert de herkomst van de foto, maar controleert niet of de maker van de foto ook de rechten heeft om bepaalde logo’s of personen af te beelden. Hierdoor zijn de foto’s wel geschikt voor zogenaamd ‘editorial use’ als een foto bij je blog, maar wees voorzichtig wanneer je de foto zou gebruiken voor een banner, een boekomslag of op een andere manier wordt opgenomen als onderdeel in een ontwerp.
    Houdt er gewoon rekening mee, dat je foto’s met personen of met logo’s die je in Pixabay vindt, niet zonder meer mag gebruiken voor reclame uitingen of grafisch ontwerp. Wil je dat wel, neem dan contact op met de maker van de foto.
    Foto’s die je gebruikt vanuit betaalde stockfoto sites zijn normaliter wel ‘gecleared’, of anders wordt bij de foto ‘editorial use only’ vermeld.
gratis foto's voor je wordpress website | Gratis foto's voor je WordPress website in enkele muiskliks

Mis niks!

Ik heb al een paar keer Envato Elements een schatkist of een schatkamer vol digitale resources genoemd. Maar Envato Elements is niet gratis. De WordXPression blog is dat wel en kan met recht een schatkist vol WordPress kennis genoemd worden.

Blijf je graag bij de tijd, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of meld je aan voor de browser push notificaties door op de rode bel linksonder de pagina te klikken en de instructies te volgen.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht