Wat heeft de oorlog in Oekraïne in vredesnaam met WordPress te maken?

Ik heb er serieus over na moeten denken of ik dit artikel wil schrijven. Want je verwacht van mij natuurlijk handige tips, plugin besprekingen en al die andere zaken die jou helpen met een betere WordPress website. Zo’n oorlog als in Oekraïne is erg, maar daar hoor je al genoeg van. Daar wil je op je favoriete WordPress blog niet opnieuw iets over lezen.

| Wat heeft de oorlog in Oekraïne in vredesnaam met WordPress te maken?

Jammer dan. Maar ik kan mijn mond niet houden. WordPress is een open source project en in de loop der jaren hebben letterlijk honderden programmeurs belangeloos meegewerkt aan het ontwikkelen en doorontwikkelen van inmiddels het meest populaire CMS ter wereld. En veel van deze ontwikkelaars komen uit Oost Europa. Ook uit Rusland en Oekraïne.

Honderden -zo geen duizenden- gratis en betaalde plugins zijn ontwikkeld door programmeurs uit deze beide landen die nu in oorlog zijn. Mensen die broederlijk en zusterlijk samen hebben gewerkt aan de software die jij gebruikt.

Ik ken een aantal van deze mensen persoonlijk. Ik ken beide landen persoonlijk. En het doet mij pijn dat deze prachtige landen en deze lieve mensen nu met elkaar in oorlog zijn.

| Wat heeft de oorlog in Oekraïne in vredesnaam met WordPress te maken?

Een aantal van jullie hebben Elena meegemaakt. Aan het einde van een aantal cursussen die ik heb gegeven deed zij ‘even aan het einde’ haar verhaaltje over haar opvanghuizen voor mishandelde vrouwen in Rusland en Oekraïne. Ze was een begaafd verteller en het was moeilijk je ogen droog te houden, wanneer zij over haar werkzaamheden vertelde. Toen zij in 2020 overleed heb ik beloofd -en dat heb ik ook gedaan- plaats te nemen in het bestuur van haar stichting. Toen de oorlog uitbrak was het eerste wat we wilden de vrouwen in de tehuizen veilig ‘naar het westen’ te brengen. Eén opvanghuis was vlak bij de Slovaakse grens, het andere midden in het oorlogsgebied.

Zaterdagavond zijn deze vrouwen veilig aangekomen en hebben onderdak in een klein dorpje vlak bij Brno in Tsjechië. Het was hartverwarmend hoe deze vrouwen werden ontvangen.

Ook dit weekend is Elena haar moeder gearresteerd. Ze is Russische en heeft een bakkerij annex ‘coffeshop’ (waar ze koffie verkopen, en niet dat andere spul). Uit protest tegen de oorlog in Oekraïne heeft zij cupcakes met blauw geel glazuur gebakken en uitgedeeld op straat. Hiervoor is zij gearresteerd. Na haar arrestatie pakten de medewerkers de dienbladen met cakejes op en gingen verder met het uitdelen hiervan. Ook zij zijn hiervoor gearresteerd. Zeven moedige vrouwen die op hun manier het protest tegen de oorlog kenbaar maakten.

Inmiddels zijn er duizenden mensen in Rusland gearresteerd die op de één of andere manier tegen deze waanzinnige oorlog hun stem hebben verheft.

Wij kunnen hier veilig protesteren tegen de oorlog in de Oekraïne. En ik wil dat graag op mijn eigen manier doen. Daarom heb ik een aantal T-Shirt ontwerpen gemaakt. Maar het stuit mij tegen de borst om deze t-shirts te verkopen en op die manier geld te verdienen aan andermans ellende.

Daarom heb ik besloten deze shirt-ontwerpen gratis ter beschikking te stellen. Ik nodig iedereen uit die op de één of andere manier ‘bezig’ zijn met T-Shirts deze ontwerpen te downloaden en in hun eigen T-Shirt shop beschikbaar te stellen. Op dit moment zijn er vier van deze ontwerpen, maar er zullen waarschijnlijk meer worden toegevoegd.

De ontwerpen kan je downloaden van de Wear2Care site. Het zijn transparante PNG bestanden die al ‘klaar’ zijn om geupload te kunnen worden naar Printful voor een standaard T-Shirt. Wil je het shirt via een andere partij laten drukken, dan zal je mogelijk iets aan het bestand moeten tweaken.

Mocht je zelf geen idee hebben hoe je zelf een shirt af kan laten drukken, kan je deze shirts ook in de shop van Wear2Care kopen.

Bedankt.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht