Snel starten met een webwinkel

Een cursus plus een complete website… voor een schappelijke prijs.

Wanneer je wilt starten met een webwinkel, komt daar van alles bij kijken. Allereerst natuurlijk je markt en je productaanbod, maar daarnaast ook de website, de werking van je webwinkel, de logistieke procedures… noem het allemaal maar op.

Starten met een webwinkel

Al enkele jaren geef ik de cursus ‘Jouw Online Leeromgeving met WP Courseware‘. Een training waarbij je niet alleen leert werken met WP Courseware, maar waar je tijdens de training ook direct bezig gaat jouw cursus website te configureren en in te richten. Kortom, je gaat direct praktisch aan de slag.

Jaren geleden kreeg ik al de vraag, of ik niet ook iets dergelijks kon doen voor WooCommerce. En op dat moment besloot ik, dat dat geen goed idee was. De belangrijkste reden was wel, dat je bij een online leeromgeving het ontwerp vooral eenvoudig moet houden. Met een webshop wil je visueel heel wat meer. En toen was de tijd er volgens mij nog niet rijp voor.

Enkele weken geleden kondigde ik een nieuwe cursus ‘Jouw Online Leeromgeving met WP Courseware’ aan. En weer vroeg iemand mij, of ik niet iets vergelijkbaars voor WooCommerce zou kunnen doen. En toen ik erover nadacht, dacht ik, waarom ook niet? Want tegenwoordig kan je -dank zij Elementor Pro- heel makkelijk zelf de look and feel van je shop bewerken.

Bovendien bied ik al een kant en klaar startpakket voor WooCommerce aan. Het enige wat ik nog hoef toe te voegen is de cursus zelf. Dus wil je voortaan makkelijk starten met WooCommerce, dan heb je toch wel een heel goede mogelijkheid.

Waar de cursus zich niet op concentreert

Ik heb vroeger wel startcursussen WooCommerce gegeven. Maar niet met direct al een complete site. Het nadeel van een cursus WooCommerce is dat je tijdens zo’n cursus minimaal een uur kwijt bent aan installatie- en configuratie taken, die je maar één keer uit hoeft te voeren. Dat is toch best zonde van de tijd. Daarom krijg je je webshop gewoon al helemaal voorgeconfigureerd. We lopen alleen wat instellingen na, die deel uitmaken van jouw persoonlijke situatie -zoals de adresgegevens van de shop.

Daardoor hebben we heel wat tijd bespaard en kunnen we aan de slag met die dingen die wel belangrijk zijn om als vaardigheden aan te leren.

Waar dan wel op?

Elementor Pro

Met webwinkels houd ik van flexibiliteit. Het zijn vaak de kleine dingen in een productpagina die het verschil uit maken. En dat verschil kan van winkelier tot winkelier anders uitpakken. Ik geloof daarom niet zo in ‘standaard thema’s’ voor een webshop. Je moet de vrijheid hebben zelf dingen te proberen.

En dat is waarom Elementor Pro in jouw nieuwe website geïntegreerd zal zijn. En tijdens de cursus leer je de basis van het werken hiermee, maar bovendien krijg je daarbij nog eens de videocursus ‘Bouw je Eigen Webshop met Elementor Pro‘, zodat je het later thuis allemaal nog eens na kan kijken.

Goede product pagina’s

Niets is zo belangrijk in je webshop als een goede product pagina. En daarom gaan we eens goed kijken, wat nu eigenlijk een product pagina ‘goed’ maakt. Wat zijn nu eigenlijk die ‘koop triggers’ die het makkelijker maken voor je klant het product te kopen? Welke acties leiden nu eigenlijk tot een verhoging van de omzet, en welke zaken moet je juist voorkomen?

Salesfunnels

Tijdens de cursus ‘WooCommerce in Detail‘ ga ik vrij diep in op salesfunnels en hoe je deze succesvol implementeert, maar in deze cursus gaan we hier alvast een begin mee maken. Door gericht producten aan klanten aan te bieden, gebaseerd op eerder gekochte producten, kan je toch een behoorlijke omzetverhoging bereiken.

Kortingsbonnen efficient gebruiken

Ook gaan we dieper in op de mogelijkheden met kortingsbonnen en leg ik je een aantal handige strategieën uit die ik zelf gebruik en jij ook kan gebruiken voor jouw webshop.

Kortom een volledige cursus die samen met de bijbehorende website het starten met een webwinkel toch wel heel makkelijk maakt.

Klinkt het goed? Schrijf je dan nu in!

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht