High performance hosting via Amazon Webservices

Wanneer een standaard hoster onvoldoende is…

WordPress is een enorm flexibel CMS. En laten we eerlijk zijn, je kan er alles mee wat je van een CMS verwacht. Maar als je een druk bezochte site hebt, dan kan de performance een probleem zijn. Heeft je website wat meer plugins dan gemiddeld en heb je aardig wat bezoek, dan kan je site al snel traag worden.

Nu zijn er verschillende manieren om performance problemen op te lossen. En het is ook goed te onderkennen, dat er verschillende factoren zijn, waarom een website al traag kan worden ervaren.

De snelheid zoals hij door de gebruiker wordt ervaren is afhankelijk van drie factoren.

  • Hoe snel geeft een server antwoord.
  • Wat is de capaciteit van de verbinding met het Internet
  • Hoe snel is de browser met het ‘tekenen’ (renderen) van de pagina op je scherm.

Als eigenaar van de website, heb je eigenlijk maar over één van deze factoren echt controle. De eerste.

De juiste capaciteit voor je website

Wanneer je pas begint op het Internet, dan ga je meestal af op de prijs. Dit is eigenlijk iets wat je voor een WordPress site -en voor een WooCommerce site- eigenlijk beslist niet moet doen. Want de goedkope hostingpakketten zijn bijna altijd te licht voor je website, wanneer het bezoek eenmaal goed op gang komt. Ik heb hierover in het verleden veel over geschreven in mijn blog.

Heb je als ondernemer je website inmiddels draaien op een VPS (Virtual Private Server), dan mag je eigenlijk wel een goede performance verwachten. Maar ook dat wil niet altijd even goed lukken. Dit kan een groot aantal oorzaken hebben, maar de capaciteit van de server is vaak bij een druk bezochte site de grootste beperking. Welkom! Je bent het ‘speel stadium’ ontgroeid, en je bent nu toe aan een serieuze aanpak van jouw webverkeer.

In mijn blogposts over Load Balancing en Automatic Scaling heb ik aangegeven wat in jouw geval de mogelijke oplossingen kunnen zijn. Maar hoe weet je nu wat je nodig hebt… wat het je gaat kosten en nog belangrijker, hoe implementeer je dat.

Definitiestudie / probleemanalyse

Op het moment dat jij toe bent aan load balancing en/of automatic scaling heb je waarschijnlijk al een VPS… en ben je hier niet tevreden over. Om te kijken waar de mogelijke knelpunten kan je aan WordXPression verzoeken een definitiestudie / probleemanalyse  uit te voeren. Dat gaat voor een fixes price van 97 euro ex BTW.

Aan de hand van door jou aangeleverde gegevens (zoals CPU gebruik, disk acties, bezoekersaantallen) en enkele metingen die door mij zelf gedaan zullen worden, gaan we eerst eens kijken waar de problemen zitten. Hier wordt een keurig rapport van gemaakt. Dit rapport zal drie onderdelen beslaan.

  1. Aangetroffen problemen in de WordPress configuratie zelf. Hoe kan je WordPress aanpassen om het sneller te maken.
  2. Aangetroffen problemen met betrekking tot de presentatie / paginaopbouw voor de bezoeker van de site. Hoe kan je er voor zorgen, dat de bezoeker je site als sneller ervaart.
  3. Voorstel voor een configuratie plus een kosteninschatting, wanneer je zou besluiten om je site bij Amazon te hosten.

Naast het rapport krijg je een drietal offertes, één voor het aanpakken van ieder van bovenstaande punten. Zo kan je zelf beslissen wat je zelf wilt doen, of wat je uit wilt besteden.

Het opzetten van jouw ‘Virtual Private Cloud’ bij Amazon.

Het derde voorstel is hoe jij je website sneller kan maken, door gebruik te maken van zaken als load balancing en automatic scaling. Gebaseerd op jouw specifieke gebruik reken ik door wat de mogelijke scenario’s zijn en de daarbij behorende verbruikskosten. Dit ontwerp leg ik aan je voor en kan dit eventueel voor je implementeren.

Geen hosting

WordXPression biedt geen hosting aan. We bouwen voor jou je specifieke configuratie, maar het beheer daarvan komt bij jou te liggen. Het is eventueel wel mogelijk het onderhoud (updates van WordPress, onderliggende software etc) door WordXPression te laten doen. Een voorstel hiervoor ontvang je samen met de offerte.

Mocht je interesse hebben, neem dan contact op via het contactformulier. 

Voorbeeldschets

Hieronder zie je de schets van een mogelijk configuratie: Drie instances op drie verschillende locaties in één regio worden ‘up to date’ gehouden via de  ‘code bucket’, delen via de media bucket en cloudfront de media en via load balancing zijn er altijd 3 instanties in de lucht. Is het nodig bij te schakelen, wordt dit automatisch gedaan tot maximaal 3 per locatie.