Service Contract

Het WordXPression Service Contract

Jouw business is jouw business - Jouw website de onze!

Heb je geen zin in het technische gedoe rond jouw website? Dan is mogelijk het WordXPression Service Contract precies wat je zoekt!

In het kort:

 • Tweemaal per dag een online incrimentele backup.
 • Eénmaal per week ‘smart update’ van je plugins.
 • ‘Directe update’ (binnen 12 uur van WordPress plugins in de repository, wanneer het een ‘kritische update’ betreft.
 • Dagelijkse scan op malware en ‘reputatie’ van je website.
 • Link monitor voor ‘dode links’. Doorlopend gemeten, wekelijks gerapporteerd.
 • Uptime monitoring. Is je site down, wordt er binnen een kwartier actie ondernomen. 
 • Wekelijks performance rapport 

Wanneer je geen gezeur over de techniek wilt

Als ondernemer doe je natuurlijk het liefst waar je goed in bent. 

Ondernemen.

Wat je absoluut niet wil is je zorgen te hoeven maken over updates, performance, back ups en andere technische zaken rond je website. 

En dat begrijp ik heel goed. Daarvoor biedt WordXPression dan ook het WordXPression Service Contract aan. Een voordelige en betrouwbare manier om jouw website up to date en up en running te houden.

Waaruit bestaat deze service?

Angry remote worker watching laptop at home

Back Up

Tweemaal per dag wordt er een off-site backup gemaakt, desgewenst vaker, tot éénmaal per uur.

Updates

Eénmaal per week worden er 'Smart Updates' gemaakt van WordPress, plugins en thema's.
In het geval van kritische updates, wordt deze binnen 12 uur gemaakt.

Malware scan

Dagelijks wordt er gescand op malware en gekeken naar de reputatie van jouw website bij de belangrijkste security websites.

Uptime monitor

Iedere vijf minuten wordt gecontroleerd of jouw site nog up and running is. Is dat niet het geval, wordt direct actie ondernomen.

Link monitor

Continue wordt gekeken of de links op jouw website nog wel werken, en als dit niet het geval is, krijg je éénmaal per week een rapport met de niet werkende links.

Performance monitor

De gemiddelde performance van je website wordt gemeten en éénmaal per week ontvang je een rapport, plus tips (engelstalig) hoe je deze performance kan verbeteren.

Back up

Tweemaal per dag zal er een backup van je website ‘offsite’ worden gemaakt. 

Waarom ‘offsite’? Wanneer jouw back up ‘on-site’ zou worden gemaakt, zou het bij het uitvallen van de beschikbaarheid -bijvoorbeeld door een DDOS aanval of een technische storing aan het netwerk- onmogelijk zijn om jouw back up elders te installeren. Door jouw site veilig in de Amazon S3  cloud te back uppen kan je er altijd bij. 

Omdat de back up ook nog eens incrimenteel gemaakt wordt (alleen de veranderingen sinds de vorige keer) kost het ook niet veel tijd om het tweemaal per dag te doen. 

Heb je een drukke webshop, en wil je liever iedere uur een back up? Dat kan ook voor 12 euro extra per maand. 

Updates

Eénmaal per week -rond een door jou opgegeven dag en tijdstip- zullen alle plugins worden geüpdatet via een zogenaamde  ‘smart update’.

Dat wil zeggen dat er eerst van een aantal willekeurige pagina’s een screenshot wordt gemaakt. Daarna wordt er een extra backup gemaakt en vindt de update van jouw plugins en thema’s en WordPress plaats. 

Na de update worden er opnieuw screenshots van diezelfde pagina’s gemaakt, en mochten er belangrijke verschillen in beide versies zijn, wordt de update teruggedraaid en aangeboden voor handmatige controle door WordXPression. 

Wordt een update uit de WordPress repository aangemerkt als ‘critical’ dan zal de update automatisch binnen 12 uur plaatsvinden. 

Zo houd je WordPress veilig en voorkom je verrassingen.

Malware Scan

Wat je natuurlijk wilt voorkomen, is dat jouw website wordt gehackt. En daarom voeren we dagelijks een malware scan uit op jouw site. Hierbij detecteren we bekende malware, maar we controleren ook op andere ‘vulnerabilities’, zoals bijvoorbeeld plugins met bekende veiligheidslekken, op jouw site. 

En omdat we toch bezig zijn, controleren we direct ook even, wat de reputatie van jouw website is bij de volgende diensten die de integriteit van websites checken:

 • Google Safe Browsing
 • Norton Safe Web
 • Phish Tank
 • Opera Browser
 • SiteAdvisor
 • Sucuri Malware Labs
 • Spamhaus DBL
 • Bitdefender
 • Yandex
 • ESET

 

Een vermelding bij deze diensten kan je vermelding in de zoekmachines of de deliverability van je email ernstig compromitteren. Zo’n vermelding hoeft niet altijd jouw fout te zijn: Het kan bijvoorbeeld ook, dat jij een IP adres deelt met een onbetrouwbare website. Van zoiets wil je natuurlijk zo snel mogelijk op de hoogte zijn. 

Uptime monitor

Wanneer jouw site down is, kost je dat mogelijk omzet. Dus je wilt zo snel mogelijk weten, wanneer dit het geval is. 

Iedere vijf minuten wordt gecontroleerd of je site nog reageert, en indien dit niet zo is, wordt er direct een SMS bericht gestuurd naar de ‘bewaker van dienst’. 

Wanneer je hosting hebt via WordXPression, hosting bij Siteground en WordXPression als ‘collaborator’ gemachtigd, of een VPS hebt wat door WordXPression wordt beheert, gaan we direct aan de slag om je site weer in de lucht te krijgen. Heb je je site op een andere manier gehost, dan krijg je een bericht van WordXPression per email en SMS, zodat je zelf actie kan ondernemen. 

Performance monitor

Een trage website is een frustratie voor je bezoeker, de zoekmachines en uiteindelijk ook voor jou. 

Het is dus belangrijk om te weten, wanneer je website traag is. En daarom meten we éénmaal per dag de gemiddelde performance van je website. 

Deze meting wordt uitgedrukt in een drietal resultaten: Je PageSpeed score, je YSlow score en de gemiddelde laadtijd van je pagina’s. 

De PageSpeed en YSlow score zijn allebei weergegeven als Amerikaanse rapportcijfers. Van A tot en met F, waarbij A het best haalbare resultaat is. Daarnaast wordt het ook als percentage weergegeven. 

Bij aanvang van het Service contract worden éénmalig de beide scores met de hand bepaald. Dit is de ‘baseline’ van je website op basis waarvan we eventueel actie ondernemen. Wordt jouw score lager dan twee stappen onder de baseline, krijg je direct bericht, op het moment dat we dit meten. Wekelijks krijg je een performance rapport met eventueel aanbevelingen voor verbetering. 

Voor wat betreft de laadtijd van de pagina, krijg je een direct bericht wanneer de laadtijd boven de 10 seconden komt. Verdere informatie krijg je terug in de performance rapportage. 

 

 

Rapportage

Al naar gelang je behoefte krijg je wekelijks of maandelijks een automatisch gecreëerd rapport met hierin een overzicht van de belangrijkste zaken rond je website. 

Het eerste rapport wordt bij een wekelijkse rapportage normaliter de eerste maandag na een volle week verzonden. Begint jouw servicecontract bijvoorbeeld op een donderdag, dan zal je niet de eerstkomende maandag, maar de maandag daarna het eerste rapport ontvangen. 

Bij maandelijkse rapportage krijg je het eerste rapport rond de 2e van de maand (als het een werkdag is). Het eerste rapport bevat minimaal twee weken. Kies je voor maandelijkse rapportage en begin je op de 25e bijvoorbeeld, dan zal je niet de komende maand, maar de maand daarna het eerste rapport ontvangen. 

Businessman Pointing at Statistics Data Close up

Tarieven per kalenderjaar

Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW en op basis van een kalenderjaar. Facturering loopt dus in principe van 1 januari tot en met 31 december van hetzelfde jaar. 

Het eerste jaar zal naar rato worden doorberekend. 

De factuur voor de volgende periode zal rond de eerste van december worden verzonden. 

Het service abonnement is tot 14  dagen voor de nieuwe factureringsperiode opzegbaar. 

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht