Menu

Je eigen online veiling

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email

Begin je eigen online veiling

Deze blogpost is al weer een paar jaar geleden geschreven en inmiddels verouderd. Het onderwerp van dit artikel staat echter op de lijst om voor 2018 in een geactualiseerde versie te worden opgenomen in de blog. 

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Dit kan je onder meer doen door één van de gratis e-boeken te downloaden

Lees ook  Zeven plugins om je WordPress site meer pizzazz te geven
 

eBay online veilingWanneer je een ondernemer bent in de zogenaamde ‘zachte dienstverlening’, zal dit artikel mogelijk minder interessant voor je zijn, maar wanneer je als ondernemer in de detailhandel zit, zal het je regelmatig gebeuren, dat je een voorraad hebt, waar je moeilijker vanaf komt, dan je aanvankelijk had gedacht, of dat je juist een partij goederen op de kop hebt getikt, die zo uitzonderlijk zeldzaam is, dat je eigenlijk niet weet wat je er (maximaal) voor kunt vragen.

Om de opbrengst uit dit soort goederen te kunnen maximaliseren kan een online veiling een uitkomst bieden. En wanneer we online veiling zeggen, zeggen we natuurlijk ‘eBay’… Maar wist je, dat je dit soort online veilingen ook van je eigen site kunt aanbieden?

Maar voordat we ingaan op de praktische zaken, zetten we eerst even de voor- en nadelen van eBay naast elkaar:

Voordelen eBay

 • Omdat eBay een drukbezochte site is, vol koopjesjagers, is het eenvoudig een publiek aan te trekken.
 • eBay is vertrouwd, omdat het zowel de koper als de verkoper bescherming biedt.
 • Je hoeft niet technisch te zijn om iets op eBay aan te kunnen bieden.
Lees ook  2017 in Blogberichten

Nadelen eBay

 • Omdat het een drukbezochte site is, zullen er veel aanbieders met vergelijkbare artikelen zijn
 • eBay houdt een fee in op het uiteindelijke bedrag
 • Mensen die je artikel op eBay kopen zullen zelden vaste klanten van je worden.

Op jouw succes!Wanneer je op je eigen site goederen via een veiling aan wilt bieden, zul je niet het aantal bezoekers hebben, wat eBay heeft. Maar dat geeft ook niet, als je maar een mailinglijst hebt. Heb je deze niet, is het zaak hier zo snel mogelijk aan te gaan werken: Marketers berekenen dat bij een goede mailinglijst deze lijst minimaal 1 dollar per persoon op de lijst per maand waard is. Wanneer jij goed met deze lijst om weet te gaan, kun je dus honderden euro’s per maand extra verdienen door deze lijst. Maar stel, dat jij mijn nieuwsbrief al vanaf het eerste moment leest en de zeven tips voor betere klanten ook hebt gelezen. Dan heb je natuurlijk inmiddels een eerbiedwaardige mailinglijst, nietwaar? En stel nu, dat jij wijnhandelaar bent, en jij hebt net de hand weten te leggen op een partij moeilijk verkrijgbare wijnen. Wat is er makkelijker dan die 100, 200, 300 of meer wijnliefhebbers op jouw lijst  te mailen, dat er volgende week donderdag een veiling begint voor die partij wijnen. Natuurlijk kan maar één persoon deze veiling winnen, maar als je slim bent, zorg je dat onder in de pagina links staan naar interessante andere wijnaanbiedingen voor die doelgroep… of een verwijzing naar de veiling van de volgende week.

Lees ook  Gratis e-boek: 50 WordPress plugins die je weer doen glimlachen

Je begrijpt het al… het is niet, dat jij eBay die paar euro zie ze met jouw online veiling verdienen misgunt, maar een veiling op je eigen site kan omzetverhogend werken! Je verkoopt niet alleen moeilijk prijsbare goederen voor de best mogelijke prijs, maar je zorgt er ook voor, dat je meer omzet uit je reguliere voorraad krijgt.En WP Auctions is de plugin, die dit allemaal voor jou doet! En het mooiste is, deze plugin kost je helemaal niets! Hoewel de plugin in het Engels is, is hij eenvoudig te vertalen.

Mocht je nu gelijk denken, deze plugin te kunnen gebruiken om een site op te zetten, die met eBay kan concureren en veilingdiensten aan anderen aan te bieden, moet ik je teleurstellen: Veilingen worden aangemaakt door de ‘admin’ gebruiker, de plugin is dus uitsluitend geschikt voor jouw persoonlijke veilingen.

Wil je meer halen uit WordPress? Kijk dan ook eens naar de gratis WordPress e-boeken die WordXPression jou aanbiedt.
Ben je op zoek naar meer succes met jouw website, kijk dan ook eens naar de WordPress en marketing trainingen van WordXPression.

[huge_it_share]

Lees ook  Zeven tips voor meer winst uit je webshop.
 • DOWNLOAD GRATIS

 • Meest recente berichten

 • Tags

 • Categorieën

 • Een webwinkel starten?

 • Een Webwinkel, begeleiding en alle training die je nodig hebt voor een acceptabele prijs?
  Lees dan meer. Nu hoeft niets jouw succes meer in de weg te staan!

 • 1 thought on “Je eigen online veiling

  1. Ik heb geprobeerd met deze plugin te werken, maar het is naar mijn gevoel te weinig te ‘customizen’. Als ik het me goed herinner ook alleen maar als widget (geen shortcodes dus) inzetbaar, en zo waren er meer mankementen die ik me even niet goed meer voor de geest kan halen.

   Tegenvallertje. Het lijkt heel wat maar valt ergens toch tegen. Volgende keer zal ik een revieuw doen als het nog wat verser in het geheugen ligt..

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *