En opnieuw vijf plugins die je website meer power (kunnen) geven…

Vijf plugins – We blijven bezig…

Vijf plugins

Inmiddels ben je er aan gewend geraakt, dat ik periodiek een aantal plugins bespreek. Ook deze keer weer. Ik heb opnieuw vijf plugins die ik voor mijn eigen sites of voor de sites van klanten met succes heb gebruikt speciaal voor jou op een rijtje gezet.

1. WooCommerce Image Flipper

Zoals de naam doet vermoeden is WooCommerce Image Flipper een plugin die afbeeldingen ‘omdraait’. Veel WooCommerce thema’s hebben dit al ingebouwd, maar in het geval dit niet het geval is bij jouw thema, dan kan je door deze functie eenvoudig de functie toevoegen aan je website.

Wanneer je bij een product overzichtspagina met je muis over een afbeelding in je winkel gaat, wordt een tweede afbeelding getoond. Op deze manier kan je bijvoorbeeld eenvoudig de voor- en achterkant van een kledingstuk tonen.

2. WP Maximum Execution Time Exceeded.

Heb je problemen met jouw WordPress site dat je -af en toe- een foutmelding krijgt ‘Maximum Execution Time Exceeded’? Dat komt omdat in de PHP configuratie er een ‘maximum execution time’ staat ingesteld op een te korte tijd. Deze instelling is vaak door jouw hoster zo kort ingesteld om te voorkomen dat één proces teveel tijd opeist.

Voor WordPress is dit niet altijd lang genoeg. Door de plugin WP Maximum Execution Time Exceeded te installeren wordt de ‘Maximum Execution Time’ ingesteld op 300 seconden, wat meestal lang genoeg is. Na het installeren van de plugin hoef je verder niets te doen.

3. WP Megamenu Pro

Je kent natuurlijk het ‘standaard’ menu zoals je op de meeste WordPress websites (inclusief de WordXPression site) tegen komt. En in veel gevallen is zo’n menu heel geschikt. Maar voor webwinkels wil je soms meer informatie in één menu kwijt. En dan kan zo’n standaard menu onvoldoende zijn. WP Megamenu Pro is één van die plugins waarmee je ‘meer’ kwijt kan in een enkel menu, zoals je bijvoorbeeld kan zien op de Wear2Care.com site, wanneer je bijvoorbeeld met je muis over de menu optie ‘Go Shopping’ gaat.

WP Megamenu Pro biedt naast hetgeen je hier kan zien, ook de mogelijkheden om bijvoorbeeld widgets in je menu onder te brengen.

4. WooCommerce Quick View

WooCommerce Quick View is een handige plugin waarmee jouw klant snel toegang krijgt tot de product informatie. In plaats van een nieuwe pagina te openen, wordt vanuit een product overzicht een pop up getoond met meer gedetailleerde product informatie.

5. Block Double Logins

De plugin Block Double Logins is zeer de moeite waard, wanneer je een online leeromgeving of een membership site hebt. Het is helaas niet ongebruikelijk, dat gebruikers van jouw online omgeving inloggegevens delen. En daardoor kan jij omzet mislopen, mensen die anders een lidmaatschap op jouw site zouden kopen loggen nu in op de gegevens van een ander.

In het verleden was dit makkelijk op te lossen. Er waren diverse plugins beschikbaar, die een gebruiker blokkeerde, wanneer deze vanaf te veel verschillende IP adressen inlogde. Maar tegenwoordig is dit niet meer effectief. Want we zijn door onze tablets, telefoons en laptops veel mobieler geworden. Het is geen uitzondering, wanneer iemand op één dag vanaf tien verschillende IP adressen inlogt.

Block Double Logins pakt het probleem dus van de andere kant aan. Wanneer één gebruiker via meerdere IP adressen gelijktijdig is ingelogd, wordt zijn account geblokkeerd. Ook kan je gebruikers blokkeren wanneer ze inloggen via een proxy (waardoor hun werkelijke IP wordt verborgen) of wanneer een gebruiker via één IP adres op meerdere accounts inlogt.

Een nuttige plugin wanneer je jouw membership site tegen misbruik wilt beschermen.

Ten slotte

Opnieuw heb ik vijf plugins voor jou besproken die nutting voor je kunnen zijn. En dit blijf ik regelmatig doen. Ben jij op zoek naar een plugin voor een specifieke taak, voel je vrij om dit in het commentaar hieronder aan te geven en wie weet wordt binnenkort de plugin waar jij naar op zoek bent in één van mijn toekomstige blogposts besproken.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht