Je evenementen online reserveren en betalen… hoe doe je dat?

Jouw evenementen geïntegreerd met je website!

evenementen online | Je evenementen online reserveren en betalen... hoe doe je dat?

In mijn lezers- en klantenbestand komen er heel wat mensen voor die evenementen organiseren. Of dit nu gaat om workshops, trainingen, cursussen, concerten of theatervoorstellingen. Al deze evenementen hebben een aantal zaken gemeenschappelijk. Allereerst natuurlijk, dat je deze zaken  graag online aan wilt kondigen. Wanneer je dit op gestructureerde wijze mogelijk wilt maken, kan het bijvoorbeeld handig zijn om jouw evenementen online in een agenda te tonen. Op deze manier kan de bezoeker in één opslag zien welke evenementen jij wanneer organiseert. Eventueel zelfs welke er in zijn regio plaats zullen vinden.

Een tweede belangrijke functie is waarschijnlijk ook het inzichtelijk hebben van wie naar een evenement toe zal komen. Met andere woorden je wilt de bezoekers aan je evenement  online kunnen registreren.

Nog een stapje mooier? Het wordt natuurlijk helemaal ideaal als iemand ook tijdens de registratieprocedure direct online af kan rekenen. En het wordt helemaal prachtig wanneer zelfs de kaartcontrole online plaats kan vinden.

Buiten je budget

Tot voor kort lagen dit soort functionaliteiten ver buiten het budget van de gemiddelde ondernemer. Nog geen vijf jaar terug moest je er rekening mee houden dat de prijzen voor dergelijke systemen ergens in de buurt van de 5000 euro begonnen. Maar sinds de groei van de populariteit van WordPress is de ‘bouwsteen website’ inmiddels gemeengoed geworden. Het inbouwen in je website van vroeger onbetaalbare functionaliteiten is tegenwoordig middels plugins éénvoudig mogelijk.

Al een aantal jaren terug heb ik een keer een artikel gewijd aan ‘Event Manager’ de op dat moment best geschikte plugin voor het registeren en boeken van events. Eén groot nadeel. Betaling was uitsluitend via creditcard en Paypal mogelijk. iDEAL was geen optie. Inmiddels is er echter heel wat gewijzigd en zijn er meerdere goede systemen voor de complete afhandeling van de logistiek van je events.

EventEspresso en The Events Calendar

De twee meest populaire -en ook beste- plugins om je evenementen online aan te bieden zijn EventEspresso en The Events Calendar. Twee plugins die elkaar nauwelijks ontlopen in de aangeboden functionaliteiten. Als de één een nieuwe functie aanbiedt, zal de tweede snel volgen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar The Events Calendar. Maar het is een beetje zoals ‘Canon vs. Nikon’ of ‘Mercedes vs BMW’. De werkelijke redenen voor deze voorkeur zijn meer persoonlijk en emotioneel dan een afweging van de echte voor- en nadelen. De nadelen van de één ten opzichte van de ander die ik je vandaag kan noemen, zijn morgen waarschijnlijk al niet meer actueel.

The Events Calendar

The Events Calendar bestaat eigenlijk uit een tweetal plugins. The Events Calendar en Event Tickets. De eerste is een manier om gestructureerd je evenementen aan te kunnen bieden via je website, de tweede biedt de mogelijkheid aan bezoekers om zich voor je evenement te registreren. Beide plugins zijn gratis en te downloaden vanuit de WordPress repository.

Met Event Tickets kun je online registraties voor je evenementen vastleggen. Wat je echter niet kunt, is ook online afrekenen. Wil je je evenementen online afrekenen, moet je wel even in de buidel tasten. Maar vrees niet, je hoeft niet diep te graven. Event Tickets Plus en The Events Calendar Pro bieden talloze extra opties voor enkele tientjes per plugin.

Het mooie is, dat de Event Tickets Plus plugin naadloos integreert met WooCommerce. Door deze integratie is het ook mogelijk om bijvoorbeeld extra zaken in één betalingsproces te integreren. Denk hierbij aan een aanvullend diner, handout of andere aan je evenement gerelateerde producten en diensten.

Winst met Woo!

Maar WooCommerce gebruiken als je ‘verkoop systeem’ voor tickets maakt het ook mogelijk om de verkoop van je andere producten een flinke boost te geven. Weet je nog mijn gratis e-boek ‘Winst met Woo’? De tips die hier in staan kun je ook prima gebruiken om je omzet via je ticket verkoop te verhogen. En het leuke is, dit boek is (nog steeds) gratis!

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht