Verberg je pagina’s!

Je wilt niet altijd alles laten zien, tenminste niet in het menu van je WordPress site. Wanneer je bijvoorbeeld een downloadpagina hebt, die alleen toegankelijk mag zijn, wanneer iemand eerst een email adres heeft achtergelaten, wil je niet, dat hij ook toegang tot die pagina kan krijgen via het menu. Wanneer je echter de pagina-widget gebruikt, zal deze ongegeneerd alle pagina’s laten zien.

Nu hebben sommige -en gelukkig steeds meer- thema’s de optie om aan te geven, of je een pagina wel… of juist niet wilt laten zien. Wanneer je gebruik maakt van een dergelijke optie, geef je bijvoorbeeld het paginanummer of de naam van de pagina in, in het opties venster van je thema. Maar dit is eigenlijk iets, wat niet in een thema, maar juist in een plugin geregeld zou moeten worden: Als je het thema veranderd, wil je niet opnieuw aan hoeven te geven, welke pagina’s er wel en niet zichtbaar moeten worden.

De oplossing is eenvoudig. De ‘Exclude Pages’ plugin voegt een extra veld toe aan de pagina. Dit veld, wat default aangevinkt staat, geeft aan, dat de pagina getoond moet worden in het menu. Wil je dat niet… haal je het vinkje weg en de pagina wordt niet meer getoond. Houd er wel rekening mee, dat ook de sub-pagina’s van een onzichtbare pagina niet in het menu getoond zullen worden.

 

 

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.