Je eigen online veiling

Begin je eigen online veiling

[text-blocks id=”outdated”] 

eBay online veilingWanneer je een ondernemer bent in de zogenaamde ‘zachte dienstverlening’, zal dit artikel mogelijk minder interessant voor je zijn, maar wanneer je als ondernemer in de detailhandel zit, zal het je regelmatig gebeuren, dat je een voorraad hebt, waar je moeilijker vanaf komt, dan je aanvankelijk had gedacht, of dat je juist een partij goederen op de kop hebt getikt, die zo uitzonderlijk zeldzaam is, dat je eigenlijk niet weet wat je er (maximaal) voor kunt vragen.

Om de opbrengst uit dit soort goederen te kunnen maximaliseren kan een online veiling een uitkomst bieden. En wanneer we online veiling zeggen, zeggen we natuurlijk ‘eBay’… Maar wist je, dat je dit soort online veilingen ook van je eigen site kunt aanbieden?

Maar voordat we ingaan op de praktische zaken, zetten we eerst even de voor- en nadelen van eBay naast elkaar:

Voordelen eBay

  • Omdat eBay een drukbezochte site is, vol koopjesjagers, is het eenvoudig een publiek aan te trekken.
  • eBay is vertrouwd, omdat het zowel de koper als de verkoper bescherming biedt.
  • Je hoeft niet technisch te zijn om iets op eBay aan te kunnen bieden.

Nadelen eBay

  • Omdat het een drukbezochte site is, zullen er veel aanbieders met vergelijkbare artikelen zijn
  • eBay houdt een fee in op het uiteindelijke bedrag
  • Mensen die je artikel op eBay kopen zullen zelden vaste klanten van je worden.

Op jouw succes!Wanneer je op je eigen site goederen via een veiling aan wilt bieden, zul je niet het aantal bezoekers hebben, wat eBay heeft. Maar dat geeft ook niet, als je maar een mailinglijst hebt. Heb je deze niet, is het zaak hier zo snel mogelijk aan te gaan werken: Marketers berekenen dat bij een goede mailinglijst deze lijst minimaal 1 dollar per persoon op de lijst per maand waard is. Wanneer jij goed met deze lijst om weet te gaan, kun je dus honderden euro’s per maand extra verdienen door deze lijst. Maar stel, dat jij mijn nieuwsbrief al vanaf het eerste moment leest en de zeven tips voor betere klanten ook hebt gelezen. Dan heb je natuurlijk inmiddels een eerbiedwaardige mailinglijst, nietwaar? En stel nu, dat jij wijnhandelaar bent, en jij hebt net de hand weten te leggen op een partij moeilijk verkrijgbare wijnen. Wat is er makkelijker dan die 100, 200, 300 of meer wijnliefhebbers op jouw lijst  te mailen, dat er volgende week donderdag een veiling begint voor die partij wijnen. Natuurlijk kan maar één persoon deze veiling winnen, maar als je slim bent, zorg je dat onder in de pagina links staan naar interessante andere wijnaanbiedingen voor die doelgroep… of een verwijzing naar de veiling van de volgende week.

Je begrijpt het al… het is niet, dat jij eBay die paar euro zie ze met jouw online veiling verdienen misgunt, maar een veiling op je eigen site kan omzetverhogend werken! Je verkoopt niet alleen moeilijk prijsbare goederen voor de best mogelijke prijs, maar je zorgt er ook voor, dat je meer omzet uit je reguliere voorraad krijgt.En WP Auctions is de plugin, die dit allemaal voor jou doet! En het mooiste is, deze plugin kost je helemaal niets! Hoewel de plugin in het Engels is, is hij eenvoudig te vertalen.

Mocht je nu gelijk denken, deze plugin te kunnen gebruiken om een site op te zetten, die met eBay kan concureren en veilingdiensten aan anderen aan te bieden, moet ik je teleurstellen: Veilingen worden aangemaakt door de ‘admin’ gebruiker, de plugin is dus uitsluitend geschikt voor jouw persoonlijke veilingen.

[text-blocks id=”algemeen”]

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.