WordPress voor Community Building

Dat WordPress meer is dan alleen maar een blog programma, wist je waarschijnlijk al, maar was je er ook van op de hoogte, dat WordPress ook meer is dan een programma waarmee je een leuke bedrijfswebsite kunt maken?

Er zijn diverse plugins beschikbaar die WordPress ‘omtoveren’ in een totaal ander soort webapplicatie dan de standaard WordPress die je kent.

In de komende maanden wil ik een aantal artikelen wijden aan WordPress plugins, die in staat zijn krachtige functies aan je website toe te voegen, waardoor je het aantrekkelijk maakt voor je bezoeker regelmatig naar je website terug te komen.

Natuurlijk, je kunt met WordPress direct al een community creeeren, en veel mensen doen het ook, door mensen actief uit te nodigen comments te leveren en -hopelijk- de mensen ook in die comments op elkaar te laten reageren. Het nadeel van commentaar is echter, dat dit altijd getriggerd wordt door een artikel in de blog. Wat als ik bijvoorbeeld gewoon een vraag zou hebben?

Vragen die gesteld worden via een contactformulier zijn natuurlijk altijd leuk, maar in zo’n geval heb je 1-op-1 contact met de klant… je bouwt niet aan een community rond je website… een manier waarop je dit wel zou doen, is wanneer je bijvoorbeeld een forum op je website zou hebben, waarin mensen vragen kunnen stellen en anderen deze vragen beantwoorden… en je hebt geluk, voor WordPress zijn er diverse forum plugins beschikbaar.

Een andere mooie manier van community building is het opzetten van een sociaal netwerk. Denk nu niet direct aan LinkedIn of Facebook na te gaant bootsen, maar een sociaal netwerk voor mensen die in jouw doelgroep behoren? Dat geeft natuurlijk een geweldige mogelijkheid je doelgroep makkelijk te benaderen. En voor WordPress zijn ook enkele ‘Social Network’ plugins beschikbaar, waarvan waarschijnlijk BuddyPress wel de meest bekende is.

In de komende maanden ga ik -met een artikel per maand- dieper in op de mogelijkheden van al die plugins waarmee je een community op kunt bouwen en vergelijk deze ook met elkaar, om jou tot de beste keuze te kunnen helpen. We beginnen eind april met een artikel over BuddyPress. Omdat dit een vrij uitgebreide plugin met extreem veel mogelijkheden is, zal de bespreking zich niet tot een enkel artikel beperken.

Het opbouwen van een community kan een uiterst krachtig hulpmiddel zijn om je doelgroep eenvoudiger te bereiken. Zorg dat je geen artikel mist in deze reeks en abonneer je op de nieuwsbrief.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.