WordPress Evenementen – We raken er niet over uitgepraat!

Wilko, weer een WordPress Evenementen plugin? Moet dat nou?

In de ruim vijf jaar dat ik blog over WordPress heb ik diverse WordPress Evenementen plugins besproken. Ik denk, dat er geen type plugin is, waarvan ik zo’n grote verscheidenheid onder de loep heb genomen. En dat heeft een aantal goede redenen. De belangrijkste reden is waarschijnlijk wel, dat dit type plugin van grote waarde is voor mijn klanten/doelgroep. Een tweede belangrijke reden is, dat veel van deze evenementen plugins het allemaal ‘net niet’ hebben, of juist zeer compleet, maar ook zeer duur zijn, wanneer je alle opties wilt gebruiken.

En dan loop ik ineens zomaar heel toevallig tegen een plugin aan, die het allemaal niet ‘net niet’ heeft, maar juist alles ‘net wel’. Een plugin die voor de meeste van mijn klanten precies biedt wat ze nodig hebben, niet meer… niet minder, en dat -o grote verrassing- tegen een zeer aantrekkelijke prijs. En het kleine extraatje wat deze plugin biedt -ik verklap het je aan het einde van dit artikel- plaatst hem gelijk op één lijn met grote namen. Namen als ‘EventEspresso’ en ‘The Events Calendar’, de twee zwaargewichten op het gebied van evenementen plugins.

Voor wie zijn WordPress evenementen plugins?

Maar wanneer ik zo’n evenementen plugin nu eigenlijk handig voor je. Wanneer je op regelmatige basis cursussen, trainingen, workshops, exposities, lezingen en dergelijke organiseert en het liefst wilt, dat mensen makkelijk kunnen zoeken naar je evenement en -als ze het éénmaal gevonden hebben- direct een plaats / toegangskaart kunnen kopen en afrekenen… dan is een evenementen plugin precies wat je nodig hebt. Het is dus als het ware ‘online kaartjes’ verkopen voor jouw evenement.

Vroeger was het probleem vaak, dat deze evenementen typisch Amerikaans van oorsprong waren en de enige geboden betaalopties Paypal en CreditCard waren. Tegenwoordig zien de meeste makers wel in, dat het integreren met WooCommerce je wel unieke online betaalmogelijkheden geeft.

WooCommerce Events.

De plugin die ik vandaag bespreek kan geen minder originele naam hebben: WooCommerce Events. En daarmee wordt direct aangegeven wat deze plugin doet. Je verkoopt kaartjes voor je evenementen via WooCommerce. Het installeren van de plugin is kinderlijk eenvoudig. En het kopen van een kaartje ook. Probeer het zelf maar eens!

preview_01

Het evenement wordt ingegeven in een speciaal tabblad met productgegevens normaal in de producten. Dit is ook het grootste verschil met evenementen plugins als EventEspresso en The Events Calendar, waar je een apart evenement aan moet maken en dit dan koppelt met je product. Beide benaderingen hebben voor- en nadelen, zoals we die straks ook zullen bespreken.

Na het ingeven van je evenement ben je klaar om je kaartjes te verkopen. Simpel toch?

De Grote Jongens vs. WooCommerce Events

Het is ondenkbaar dat een plugin van een paar tientjes hetzelfde biedt als een plugin van enkele honderden euro’s.  Dat is namelijk wat de meest uitgebreide versie van EventEspresso of The Events Calendar je zou gaan kosten.  ‘De grote jongens’ bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid, dat op jouw website mensen hun eigen evenementen aan kunnen bieden. Wanneer jij bijvoorbeeld een ‘centrale agenda’ voor popconcerten op zou willen zetten, kun je organisatoren van pop concerten machtigen om op jouw site een evenement (concert) te plaatsen en alleen zij en de site beheerder kunnen dit aanpassen. Woocommerce Events biedt deze mogelijkheid niet. Hij dient maar één simpel doel: Jouw evenementen via je webwinkel kunnen verkopen.

Ook biedt WooCommerce Events geen ondersteuning voor terugkerende events. Evenmin voor Events die meerdere dagen beslaan en nog een aantal andere zaken die ‘De Grote Jongens’ wel bieden. Het grootste deel van mijn klanten heeft deze functionaliteit echter ook niet nodig! Kortom, op het moment, dat je op zoek gaat naar een goede evenementen plugin is WooCommerce Events een goed startpunt. Is het allemaal wat de mager voor je? Dan kun je kiezen voor één van de grote jongens.

En dan nu de grote verrassing!

preview_02

Ik had je nog een verrassing beloofd, weet je nog? Want voor een plugin van deze prijs biedt WooCommerce Events wel iets, wat tot nu toe alleen ‘De Grote Jongens’ alleen in de allerduurste versies van hun paketten bieden : De mogelijkheid om de uitgeprinte tickets met je telefoon te scannen. Want bij de plugin hoort een iOS/Android app, waarmee je de tickets kunt scannen en gelijk kunt zien, wie de bezoeker is! Dit is voor deze prijs ongehoord… en geeft natuurlijk een extra professioneel cachet aan jouw evenement. Wel een kleine kanttekening: Mijn ouwe-trouwe telefoonbeestje met Android 2.2 weigerde de app op te starten, maar op mijn zoon zijn telefoon werkte hij gewoon als een trein (of een tierelier, dat weet ik niet precies meer).

[text-blocks id=”algemeen”]

Dit blogartikel geeft een antwoord op ondermeer de volgende vragen

  • Wat is een goede plugin voor mijn evenementen
  • Welke WordPress evenementen plugins integreren met WooCommerce
  • Wat is een voordelige evenementen plugin voor WordPress
  • Met welke WordPress evenementen plugin kan ik ook met iDEAL betalen

 

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.