Een Poll gebruiken om de betrokkenheid te verhogen

wordpress pollGebruik maken van polls in WordPress

Een goede manier om de bezoeken aan je website te verhogen is een reden te geven aan je bezoeker om naar je website te gaan… en daar later ook weer terug te komen. In het verleden heb ik de plugin ‘Subscribe to comments’ al eens besproken. Een plugin die een commentator op je website een berichtje stuurt wanneer er op zijn commentaar is gereageerd. Dit zorgt er voor, dat commentaren geen losse opmerkingen meer zijn, maar onderdeel worden van een discussie.

Afhankelijk van het onderwerp, vinden mensen het vaak prettig om terugkoppeling te kunnen geven. Ik merk het zelf vrij vaak: Mensen laten een bericht achter, wanneer een bepaald blogartikel een oplossing bevatte voor hun probleem, gewoon om even te laten weten, hoe blij ze met dit blogartikel zijn. Of ze stellen verduidelijkende vragen, wanneer het ze nog niet helemaal duidelijk is, hoe in hun situatie een oplossing toegepast kan worden.

Een andere manier om terugkoppeling te krijgen is via zogenaamde ‘Polls’. Een Poll is een soort mini-enquête, vaak met maar één enkele vraag.

Er is een groot aantal plugins voor WordPress waarmee je polls op je website kunt gebruiken, in ons voorbeeld hieronder maak ik gebruik van GravityForms.

Indien je namelijk over de Developer editie van GravityForms beschikt, dan komt deze met een add-on voor Polls. Na het activeren van de add-on komt er onder de box met ‘geavanceerde velden’ een nieuw veld: ‘Poll’. En als je dit op je formulier plaatst, heb je alle functionaliteit te pakken.

Onder de formulieropties is er ook een kopje ‘Polls’ bijgekomen. Hier kun je ingeven hoe het formulier met een poll zich moet gedragen. Ongeacht welke plugin je gaat gebruiken voor de polls op je eigen site, laat me je deze adviezen geven:

  • Toon de resultaten direct na het invullen
  • Geef je bezoekers niet de optie om de resultaten al te zien voor ze iets ingevuld hebben.

Maar waarom kan een poll op je site nu zo belangrijk zijn? Dat is natuurlijk afhankelijk van de vraag die je stelt, maar

Je krijgt inzicht met betrekking tot de interesses van je bezoekers

Neem het voorbeeld hieronder: Ik schrijf nu al meer dan vijf jaar voor jou, de bezoeker van mijn website. Ik moet alleen iedere keer weer zelf bepalen of een onderwerp nu interessant voor je kan zijn, of niet. Door in een poll te vragen naar jouw interesses kan ik de artikelen beter afstemmen op mijn bezoekers. En door een optie ‘overig’ in te voegen, merk ik ook gelijk of ik nog blinde vlekken met betrekking tot mogelijk interessante onderwerpen heb.

Een poll in een blogartikel nodigt uit voor commentaar

Vaak wil je meer zeggen, dan je kwijt kunt door het aanvinken van een optie. En dat kan mooi in het commentaar. Omdat ik ook gebruik maak van ‘Subscribe to comments’ zal de bezoeker die commentaar achterlaat bovendien bericht krijgen als er een antwoord komt op zijn commentaar. Een goede reden voor hem om nog eens terug te komen.

Maar dan nu… de Poll

Ik zou het zeer op prijs stellen -de Poll is niet zomaar een illustratie bij een artikel, indien je even de moeite zou willen nemen onderstaande poll in te vullen. Het is maar één vraag, dus het kost je vrijwel geen tijd.

Mocht je je antwoord toe willen lichten, dan kan dit in het commentaarveld hieronder. Alvast bedankt!

[gravityform id=”51″ title=”false” description=”false”]

 

 

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.