Nogmaals WordPress Membership sites – deel 1

WP MemBrace – WordPress Membership sites om te omhelzen!

WordPress Membership SitesHoe zit het eigenlijk met WordPress Membership sites? Het is geen geheim, dat ik geen hoge pet op heb van de meeste WordPress membership plugins. Eigenlijk is er maar één WordPress membership systeem (Digital Access Pass) waar ik een goede indruk van heb, maar helaas… deze Bentley onder de membership plugins blijkt voor veel mensen te complex. Bovendien is de integratie met Nederlandse betalingsproviders een crime. Omdat niet iedereen een Bentley kan rijden, dus hoog tijd om te komen met een Volkswagen…

Een bekend Amerikaans gezegde is ‘If life offers you lemons, you have learn to make lemonade’… Een Nederlandse variant hierop is ‘Je moet roeien met de riemen die je hebt’. Na bijna twee jaar diensten met betrekking tot Digital Access Pass aan te hebben geboden (en maak je geen zorgen, dit blijf ik doen), ben ik tot de conclusie gekomen, dat voor veel mensen DAP -zoals Digital Access Pass ook liefkozend wordt genoemd- voor veel mensen veel te hoog gegrepen is. Zonder een training (die WordXPression overigens aanbiedt) is dit pakket zeer moeilijk toegankelijk, onder andere door de totaal afwijkende interface voor het gedeelte om je memberships te beheren.

Voor mij dus een reden om een compleet nieuwe membership plugin te ontwerpen en te (laten) bouwen. En ditmaal helemaal gericht op de Nederlandse markt. Hoewel op termijn de plugin ook in het buitenland beschikbaar zal komen, is bij de bouw van de plugin de prioriteit gegeven aan de Nederlandse markt.

Maar waarom zou jij eigenlijk een membership site willen? Er zijn een aantal goede redenen te bedenken:

  • Genereren van passief inkomen: Door waardevolle informatie in de vorm van bijvoorbeeld een videotraining aan te bieden, kun je een bron van passief inkomen opbouwen.
  • Waarde toevoegen aan je product: Onderscheidt je van de concurrentie door meerwaarde aan te bieden: Geef jij bijvoorbeeld Yoga lessen, kun jij jouw klanten ook thuis laten oefenen, door oefeningen op video op te nemen, binnen de WordPress membership site te zetten en deze beschikbaar te stellen aan jouw klanten, zolang ze klant zijn. Ik durf te wedden, dat jij met wat creativiteit een vergelijkbaar voorbeeld voor jouw eigen business weet te bedenken.
  • Je expert positie opbouwen en eenvoudige toegang tot potentiele klanten krijgen. Vaak wordt een membership site genoemd in combinatie met passief inkomen. En dan gaat het er vooral om, dat de bezoeker aan de site jou een periodiek bedrag betaalt, om gebruik te mogen maken van jouw informatie of diensten. Maar heb jij er wel eens over nagedacht, om deze informatie GRATIS weg te geven, maar dan alleen aan mensen die lid zijn van jouw site? Op deze manier krijg je direct toegang tot een groot potentieel aan klanten maar, veel belangrijker nog: JIJ profileert jezelf als expert op jouw vakgebied!

Voor de laatste twee mogelijkheden kun je in principe iedere plugin voor het maken van WordPress membership sites gebruiken… maar in het eerste geval, wanneer jij passief inkomen wilt verdienen met jouw informatie-website, is het grote probleem bij de meeste membership plugins, dat deze slechts beperkte mogelijkheden hebben met betrekking tot de Nederlandse betalingsproviders. Want wat is hier precies het probleem :

Iets over periodieke betalingen…

Je kunt je product in principe op twee manieren aanbieden: Voor een eenmalige bijdrage, of voor een maandelijks bedrag. De meeste WordPress Membership Sites gaan ervan uit, dat periodieke betalingen mogelijk moeten zijn… maar hoe werkt dit in de Nederlandse praktijk?

In principe zijn er een aantal mogelijkheden om periodiek te betalen. De eenvoudigste is wel via Paypal. In Paypal kun je namelijk een ‘subscription’ of ‘abonnement’ aanmaken en jouw potentiële klant machtigt op deze manier Paypal om periodiek een bedrag naar jouw Paypal account over te schrijven, werkt allemaal prachtig natuurlijk… maar eis is wel, dat beide partijen een Paypal account hebben en jouw klant genoeg saldo op zijn Paypal rekening heeft staan.

Een andere methode is natuurlijk de Credit Card. Maar Nederlanders zijn over het algemeen zeer wantrouwig met betrekking tot credit cards. Bovendien moet je door een intensieve screeningprocedure van een Credit card provider en zijn er hoge startkosten aan verbonden.

Een derde optie is automatische incasso. Dat moet toch prima werken, dacht je niet? Inderdaad, alleen hanteren de banken een nogal strikte procedure om met automatische incasso te mogen beginnen… en de betalingsproviders gooien er nog eens een stapje bovenop, om nog extra zekerheid in te bouwen. Een bank zal je namelijk pas na een jaar ervaring met jouw bedrijf de mogelijkheid aanbieden bedragen automatisch te incasseren. De meeste betalingsproviders die automatische incasso aanbieden willen dit pas ‘overnemen’ van je bank, indien de bank een jaar ervaring met jou als incassant heeft. Met andere woorden: Wanneer je een contract aan wilt gaan met een betalingsprovider die automatische incasso aanbied, is dit een kwestie van lange adem.

iDEAL is -vooralsnog- een optie voor terugkerende betalingen: Met iDEAL worden transacties eenmalig geautoriseerd. Een nieuwe betaling moet opnieuw worden goedgekeurd. Toch is het voor de beginnende ‘WordPress membership site owner’ die op basis van een maandelijks abonnement zijn diensten aan wil bieden in eerste instantie de enige optie. Het nadeel is, dat je de leden iedere maand opnieuw om geld moet vragen.

Heb je interesse gekregen? Dit artikel is helaas te lang om in één keer te posten… Maar lees hier verder over Nogmaals WordPress Membership sites… en ontdek welke speciale aanbieding er voor jou in petto is!

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.