iDEAL betalingen in WordPress – De eenvoudige methode

iDEAL betalingen in WordPress voor jouw producten – Hoe je dit aanpakt!

ideal betalingen in wordpressJij bent een ondernemer,  Je gebruikt WordPress en jij verkoopt producten. iDEAL is het meest gangbare betalingssysteem in Nederland. Het ligt dus aardig voor de hand, dat ook jij iDEAL betalingen in WordPress wilt accepteren. Omdat ik steeds vaker vragen krijg over de mogelijkheden hiertoe, nogmaals een blog artikel over iDEAL en WordPress.

Drie partijen

Bij iDEAL betalingen komen er in principe drie partijen om de hoek kijken. In werkelijkheid zelfs meer, maar dat laten we voor de eenvoud even achterwege. Het iDEAL platform, een betalingsprovider die je hier toegang toe geeft en jijzelf. Er is namelijk niet zoiets mogelijk als ‘jezelf aan te sluiten’ op iDEAL. Je hebt hierbij altijd een tussenpersoon nodig. Nu zijn er behoorlijk wat betalingsproviders die iDEAL aanbieden. Wat voor jou de beste optie is, is sterk afhankelijk van het aantal transacties en de grootte van de bedragen die jij verwacht te mogen gaan verwerken.

In principe bestaan de kosten voor een aansluiting op iDEAL uit drie componenten: de aansluitkosten, de abonnementskosten en de transactiekosten. De aansluitkosten zijn eenmalig, de abonnementskosten maandelijks en de transactiekosten worden berekend over iedere betaling die je ontvangt. Per aanbieder kunnen deze kosten sterk verschillen. En dat is niet zonder reden.

Namelijk niet iedere betalingsprovider wil jou als klant hebben. Het is pijnlijk, maar waar. Wanneer jij weinig transacties per maand hebt, zijn er betalingsproviders die het je het liefst zo duur mogelijk maken om aangesloten te kunnen worden. Hoge abonnementskosten, hoge aansluitkomsten en een laag transactie-tarief wil zeggen, dat een betalingsprovider alleen geïnteresseerd is in ondernemers die duizenden transacties per maand hebben. De betalingsproviders die wel in de ondernemer met een klein transactievolume geïnteresseerd zijn zullen typisch geen aansluitkosten, geen abonnementskosten en een relatief hoog transactietarief hebben. Het is zaak om op basis van jou verwachte transactievolume de juiste betalingsprovider te selecteren.

Het geheime winkeltje

Hoewel er talloze plugins zijn om iDEAL betalingen in WordPress (specifiek voor een bepaalde provider) te realiseren, zijn deze meestal uitsluitend handig, wanneer je slechts één product via je website verkoopt. Verkoop je meer is het al snel handiger een webwinkel in je website te integreren. Dit kan overigens ‘buiten het zicht’ gebeuren, je site hoeft er niet direct uit te gaan zien als een Wehkamp, Bol.com of een andere e-commerce site. Pas op het moment dat iemand jouw product wilt kopen, ontdekt hij, dat er een webwinkel in je site is geïntegreerd.

We hebben enkele weken terug WooCommerce besproken. Het mooie van deze webwinkel is, dat je voor slechts enkele tientjes  aansluiting kunt krijgen op de meeste iDEAL providers in Nederland. Maar behalve het verkopen van fysieke producten, kun je deze plugin ook uitstekend gebruiken om digitale producten (e-boeken bijvoorbeeld) of ‘virtuele producten’ (jouw diensten) af te rekenen.

WooCommerce kan vrijwel ‘onzichtbaar’ binnen iedere WordPress website worden geïnstalleerd. Geen diepe ingrijpende aanpassingen, maar een directe manier waarop jij jouw klanten de mogelijkheid aanbiedt direct via jouw site te betalen. Zo kun je bijvoorbeeld je klanten op voorhand voor je dienstverlening laten betalen en voorkom je laat- of niet-betalende klanten.

Voor meer informatie over dit onderwerp, lees ook het meer recentere blogartikel wat dieper ingaat op de koppelingsmogelijkheden.

[text-blocks id=”woocommerce”]

 

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.