WordPress plugins voor voorspoed en succes

Vijf WordPress plugins die je website net dat beetje meer geven

wordpress plugins

Eén van de meest krachtige kenmerken van WordPress is wel, dat je heel eenvoudig de meest uitgebreide functionaliteiten aan je website toe kunt voegen met behulp van WordPress plugins. Zelf ga ik al weer heel wat jaartjes mee in de Internet wereld (ik schreef mijn eerste webapplicaties in PERL in 1995) en sinds die jaren is er heel wat meer mogelijk geworden.

Vandaag wil ik weer eens stilstaan (ik doe het regelmatig) bij een aantal plugins die je aan je site kunt toevoegen. Als ‘samenbindend’ thema voor deze plugins heb ik ‘voorspoed en succes’ bedacht, omdat alle plugins je helpen meer succes met je website te krijgen, of juist noodzakelijk gaan worden op het moment, dat je meer succes krijgt.

WP Store Locator

WP Store Locator is een typische succesplugin: Het nodig hebben van deze plugin is een teken van succes, want dit geeft aan, dat je van ondernemer met één locatie, of één voorkooppunt bent doorgegroeid naar een ondernemer met meerdere vestigingen, of dat jouw product op meerdere plaatsen wordt verkocht.

Met de WP Store Locator kun je namelijk vestigingen of verkooppunten ingeven in een database, die later eenvoudig ‘doorzoekbaar’ zijn. Wanneer ik bijvoorbeeld zou willen weten, waar ik in een straal van 30 km van Apeldoorn product X kan kopen, geef ik mijn woonplaats en de afstand in… en de Store Locator geeft aan waar de vestigingen zijn.

ConvertPlug

Pop-ups zijn irritant, nietwaar? Maar ze zijn ook effectief. Het selectief gebruiken van pop ups kan tot een verhoging van de conversie leiden. En ConvertPlug is de plugin die dat op een heel handige manier voor je doet. In een toekomstig artikel ga ik mogelijk dieper in op deze plugin… maar eigenlijk is het een ‘Zwitsers zakmes voor pop-ups (en slide ins en talloze andere manieren om je boodschap onder de aandacht van je bezoeker te brengen.

Enkele handige dingen die je met deze popup-plugin kunt:

  • Breng je boodschap alleen op bepaalde pagina’s onder de aandacht. Bijvoorbeeld: Wanneer jij een blogartikel over SEO leest, heeft het weinig zin om mijn ‘eCommerce WordPress PowerClass’ onder jouw aandacht te brengen. Mogelijk ben jij helemaal niet in eCommerce geinteresseerd. Je een pop up tonen over de SEO WordPress PowerClass is meer zinvol. Wil je dit gedemonstreerd zien? Lees dan eens één van de vele SEO artikelen op deze site.
  • Omdat je je bezoekers niet wilt blijven irriteren met pop ups kun je instellen, dat de popup bijvoorbeeld pas komt, indien iemand het einde van de content heeft bereikt, een bepaalde tijd niets doet of van de site weg wil navigeren.
  • Je hebt tientallen animatie effecten tot je beschikking  om de popups ‘vriendelijker’ binnen te laten komen.

Al met al zeer aan te bevelen.

WooCommerce Dynamic Price Ladder

WooCommerce Dynamic Price Ladder is een prima manier om jouw klant over te halen meer van jouw producten te kopen. Je kent vast wel het principe dat één product bijvoorbeeld 10 euro kost, koop je er 10 of meer slechts 9 euro per stuk… koop je er honderd of meer slechts 8 euro per stuk. In de meeste webwinkels is dit opgelost door ‘productvariaties‘ te gebruiken. Dit werkt prima als iemand 1, 10 of 100 exemplaren van het product wil hebben. Maar als ik er 101 wil hebben, gaat het mis.

WooCommerce Dynamic Price Ladder vangt dit prima op: Per product kun je ingeven, wat de prijzen of kortingen (je kunt zowel absolute prijzen als kortingspercentages) opgeven, wanneer je meer van een bepaald product koopt.

WooCommerce Advanced Shipping

Als deze plugin twee jaar geleden beschikbaar was geweest, had ik mij heel veel werk kunnen besparen voor een klant. WooCommerce Advanced Shipping helpt je om de meest complexe verzendkosten situaties gewoon af te kunnen handelen.

Zolang je uitsluitend in Nederland (of België voor onze Vlaamse lezers) levert is er bijna geen vuiltje aan de lucht. Met de nadruk op ‘bijna’. Want ook hier kunnen zaken complex zijn. Een situatie waar ik bijvoorbeeld zelf als klant mee te maken heb is de volgende. Zoals velen van jullie weten, heb ik een passie voor fotografie. En voor een fotostudio heb je wel eens dingen nodig. Zoals een flitser, softbox of reservelampen. Allemaal geen vuiltje aan de lucht: Deze worden probleemloos door PostNL bezorgd. Wanneer ik echter bijvoorbeeld een achtergrondrol nodig heb (een rol papier van 2,75 meter of meer breed) wordt het problematischer: PostNL ‘doet dit niet’… en dit artikel wordt apart bezorgd, met aparte regels voor de bezorgkosten.

Met WooCommerce Advanced Shipping is dit een fluitje van een cent. Wanneer je deze regels ook op het buitenland toe gaat passen, wordt het verhaal nog complexer (wil je sowieso deze producten nog aan het buitenland leveren?)

Tot nu toe heb ik nog geen situatie kunnen ontdekken, die niet met deze plugin was af te vangen.

Simple Page Tester

A/B Split testing is één van de meest krachtige manieren om te ontdekken, wat je publiek nu eigenlijk interesseert. Waar het in principe op neer komt is het volgende. Je biedt je bezoekers in principe meerdere variaties aan van bepaalde content en afhankelijk van de conversie over een bepaalde periode, maak je een keuze voor een bepaalde versie. Wanneer je met MailChimp werkt, heb je mogelijk al eens gebruik gemaakt van de ‘Split testing’. Heb je dit nog niet gedaan, dan is dit zeker aan te bevelen. Ik doe het regelmatig: 20% van mijn abonnees op de nieuwsbrief krijgt versie A van een nieuwsbrief, 20% krijgt versie B. Afhankelijk van het grootst aantal mensen wat daadwerkelijk doorklikt, krijgt de resterende 60% enkele uren of een dag later de versie die voor de hoogste conversie heeft gezorgd.

Op eenzelfde manier kun je werken met sales pagina’s. En Simple Page Tester is een geweldige WordPress plugin om je hierbij te helpen. In de nabije toekomst mag je een serie artikelen over Split testing verwachten. Hier leer je dan ook meer over deze plugin.

Opnieuw 5 krachtige plugins voor een succesvolle website. Maar de beste succesformule voor je website is je site op maat te laten bouwen binnen het WordXPression WordPress XPress programma: In één dag wordt jouw website voor jou op maat gemaakt!

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht