Zes-en-een-halve WordPress plugins die normaal niet zo snel besproken worden

Opnieuw wat minder gebruikelijke WordPress plugins besproken.

Plugin

In het verleden heb ik a vaker WordPress plugins de revue laten passeren, die eigenlijk niet zo snel besproken worden, maar die wel heel handig voor jou kunnen zijn in specifieke situaties. In dit blogartikel doe ik het opnieuw. En ditmaal bespreek ik er maar liefst zes-en-een-halve WordPress plugins. Een ongebruikelijk aantal? Lees verder en je begrijpt waarom!

Nummer 1 : WP Optin Wheel

De plugin WP Optin Wheel werkt op zijn best wanneer je hem combineert met WooCommerce en MailChimp. Je site bezoeker krijgt een ‘Rad van Fortuin’ (maar zonder lieftallige assistentes) te zien en in ruil voor zijn email adres mag hij het wiel een draai geven. Werk je met MailChimp en WooCommerce, dan kan je automatisch een couponcode genereren en laten mailen. Een speelse manier om je lijst te laten groeien en eventueel je omzet te verhogen. Wil je nog meer coole coupon trucs ontdekken, dan moet je ook zeker ‘Cool met Coupons‘ downloaden.

Nummer 2 : WP Super Snow

Op het moment dat ik dit schrijf lijkt WP Super Snow misschien wat ‘laat in het jaar’. Het is immers net kerst geweest. Met behulp van deze plugin kan je sneeuw laten ‘vallen’ op je WordPress pagina of blogpost. Ben je wat meer een ‘WordPress Power User’, dan kan je ook voor zeer locale sneeuwbuien zorgen.

De afbeeldingen die gebruikt worden voor de sneeuwvlokken zijn eenvoudig te wijzigen, dus met enige extra inspanning kan je ook munten, bankbiljetten of hartjes (het duurt niet lang meer voor het Valentijnsdag is) laten regenen.

Leuk om een speels accent te geven aan je website of webwinkel, maar houdt de regenbuien lokaal. Over de gehele site gaat het al snel vervelen.

Nummer 3 : SiteOrigin CSS

Soms wil je subtiele veranderingen aan je thema. Bijvoorbeeld een ander font voor de kopteksten, andere kleuren of een net iets groter lettertype.  Je thema ondersteunt het niet, en dat hele gedoe met ‘Child Themes’ gaat je eigenlijk boven je pet. In zo’n geval kan SiteOrigin CSS een uitkomst zijn. Klik waar je de verandering wilt, geef aan wat je anders wilt en de plugin zorgt er voor.

Eén waarschuwing. Soms kan een verandering onbedoelde veranderingen op andere pagina’s als gevolg hebben. Loop na je aanpassingen dus altijd wel even je site door.

Nummer 4 : CF Expiring Content Shortcode

De plugin CF Expiring Content Shortcode is al jaren niet meer bijgewerkt. Ik zal zelden een dergelijke plugin aanbevelen, maar aangezien ik hem onlangs zelf in gebruik ben gaan nemen, heb ik eerst de source code van deze plugin eens grondig onderzocht. En daar is niets mis mee.

Wat deze plugin doet is eigenlijk heel eenvoudig. Hij zorgt ervoor dat bepaalde content na een bepaalde datum niet meer getoond wordt binnen een pagina of een post. Ik werd persoonlijk nogal gek van het bijhouden van alle pagina’s en posts waar ik ‘tijdelijke aanbiedingen’ had staan die al een mensenleven lang niet meer geldig waren. Dit had ik met deze plugin kunnen voorkomen.

Heb je een aanbieding tot 1 maart 2018? Plaats je aanbieding dan tussen de shortcodes [ expires on=2018-03-01] en [/ expires] (de spatie voor ‘expires’ moet je in beide gevallen weghalen, deze is toegevoegd om te voorkomen, dat de shortcode daadwerkelijk wordt geactiveerd). Dus bijvoorbeeld [ expires on=’2018-03-01′] Deze aanbieding is tot één maart 2018 geldig[/ expires]

Nummer 5 : Reusable Text Blocks

Met behulp van de plugin ‘Reusable Text Blocks‘ kan je teksten die je vaker gebruikt makkelijk door middel van een shortcode terug laten komen in een pagina of een post. 

Nummer 6 : Download Plugin

Overkomt het jou ook wel eens, dat je een bepaalde plugin die je op een site gebruikt niet meer terug kan vinden in de WordPress repository? Mij overkomt dit regelmatig. Hij staat we wel, maar de zoektermen die ik gebruik plaatsen hem op dat moment ergens op pagina 50 ofzo. Dank zij de plugin Download Plugin kan ik een plugin die ik op één site heb staan zonder gebruik te maken van FTP downloaden en direct uploaden naar een andere site. Niet wereldschokkend, wel heel handing en een enorme time-saver wanneer je meerdere sites hebt.

Nummer 6½ : Download Theme

Download Theme is een plugin die met thema’s  doet, wat Download Plugin met plugins doet. Enorm handig.

Nog meer Plugins

Regelmatig bespreek ik op deze site plugins die handig zijn voor jouw WordPress website. Wanneer je meer informatie over Plugins wilt hebben, kan je natuurlijk zoeken in de relevante categorie op deze site.

Ook kan je je abonneren op de browser push berichten door op de bel linksonder op deze pagina te klikken en de instructies te volgen.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht