Bouw zelf je Webshop met Elementor Pro

Bouw zelf je webshop met deze toegankelijke online cursus

Het is al weer heel wat jaartjes geleden, dat ik mijn eerste webshop heb gebouwd. Het was 2002. In die tijd was het hebben van een webshop nog een stuk lastiger dan vandaag. In die tijd waren er namelijk maar twee manieren om online te betalen: Via creditcard of PayPal. Twee methoden die door de meeste Nederlanders niet werden vertrouwd.

Sinds die tijd is er heel wat veranderd. De webshops die ik in 2002 -in opdracht van mijn werkgever- bouwde kostten de klant zo’n 15.000 euro. En dat was zonder online betaalmogelijkheden. Vandaag de dag kan jij, zelfs zonder veel technische kennis- zelf WooCommerce installeren… en heb je zoveel meer als men voor 15.000 had in 2002.

Het is een wonderlijk pad waar ik getuige van heb mogen zijn. En het pad blijft wonderlijk, omdat de mogelijkheden die we hebben echt onuitputbaar lijken.

Bouw zelf je webshop – het idee

Bouw zelf je webshop
Vintage tools

Het is inmiddels al bijna twee jaar geleden, toen ik met het idee kwam van de ‘WordPress Basiscursussen’ een traject van korte cursussen die ondernemers moesten helpen om meer succes te hebben met hun e-commerce en online learning sites. Alles was klaar om te beginnen… en toen begon COVID. Dus geen ‘kleine groepjes ondernemers’ die losse cursusmodules voor een laag bedrag konden volgen.

De plannen die ik had om in kleine groepjes ‘live’ en heel betaalbaar de werken aan online succes werden een plotselinge halt toegeroepen. Mede omdat ik door mijn eigen gezondheidssituatie tot de risico groepen behoor.

Achter de bedrijven heb ik natuurlijk wel doorgewerkt. En inmiddels heb ik de basis klaar voor een project, waarin alles wat ik weet over e-commerce -maar bijgewerkt voor de dag van vandaag- vastgelegd gaat worden.

Een echte ondernemer is flexibel – De website ook!

Bouw zelf je webshop

Online ondernemen is niet meer wat het was in 2002. En dat is maar goed ook. Je hebt vandaag de dag heel wat middelen om je succes te meten… of de oorzaken voor het gebrek daaraan.

Helaas komt dat er ook meer dan eens op neer, dat je ontdekt, dat er iets ‘goed fout’ is met je website. Dat kunnen soms hele kleine dingen zijn als een ‘misplaatste knop’, of iets heel groots, zoals een afrekenscherm wat totaal niet werkt op specifieke telefoons.

En dat zal betekenen, dat je regelmatig ‘kleine’ aanpassingen aan je website zal willen.

Twintig jaar geleden was dat een financiële aderlating. Vandaag de dag kan het – als je website op de juiste manier is gebouwd – een simpele ‘drag en drop’ actie zijn.

Toen ik begon met het ontwerp van de ‘Bouw zelf je Webshop met Elementor Pro’ had ik er nog geen idee van, dat Elementor Pro 3.4 mij zover tegemoet zou komen. Want bijna alles wat ik miste in Elementor Pro met betrekking tot e-commerce werd in versie 3.4 toegevoegd.

Vandaag de dag kan jij als ondernemer jouw website zonder enig probleem voor een groot deel zelf onderhouden. En daar wil ik je echter heel graag toe aanmoedigen.

Maar de website is slechts een klein onderdeel van een succesvolle e-commerce formule. En daar ben ik mij ook zeer goed van bewust.

Toen ik begon met het ontwerp van de cursus ‘Bouw zelf je Webshop met Elementor Pro’ was mijn idee dan ook, dat ik je niet alleen wilde laten zien hoe je een productpagina maakt, maar ook, hoe je ervoor zorgt, dat mensen daadwerkelijk in je winkel gaan kopen.

En ik denk dat ik toch behoorlijk wat zinvolle dingen te zeggen heb over dat onderwerp. Zoals gezegd, sinds 2002 bouw ik webshops. Maar nog veel belangrijker is, dat ik sinds 2013 een aantal webshops met digitale, en sinds 2017 een groot aantal webshops met fysieke producten run.

Wat ik schrijf hier op mijn blog is geen ‘algemeen verhaal’ wat iedere webdesigner je kan vertellen. Het is het verhaal van iemand die daadwerkelijk weet, wat er nodig is om succes te hebben met webwinkels. Ik heb het ook met vallen en opstaan geleerd.

‘The adaptable website’

Toen ik zelf -als webwinkelier- in aanraking kwam met Elementor Pro, was dit voor mij een werkelijke openbaring. Ik programmeer mijn hele leven (mijn eerste computer heb ik op 15 jarige leeftijd van mijn verdiensten uit vakantiewerk betaald. Een apparaat wat ik zelf in elkaar moest solderen. En moest programmeren in machinetaal).

bouw zelf je webshop | Bouw zelf je Webshop met Elementor Pro
Mijn eerste computer. De Netronics ELF II

Maar wanneer mijn A/B experimenten aantoonden, dat ik dingen beter anders kon doen, dan kostte het toch wat tijd om die veranderingen door te voeren.

Sinds Elementor kan ik dat echter met een drag en drop actie doen en -nog mooier- jij kan dit ook!

Met Elementor -en helemaal met Elementor 3.4 en daarna – heb jij als online ondernemer een krachtig wapen in handen. En je staat hier eigenlijk nauwelijks bij stil. Je denkt nog steeds, dat jouw webbouwer alle veranderingen zelf door moet voeren, omdat jij het niet kan.

En mijn cursus ‘Bouw zelf je Webshop met Elementor Pro’ wil met exact dat waandenkbeeld afrekenen.

Je hoeft het niet zelf te doen!

Natuurlijk. Wanneer jij druk bent met je onderneming, wil je niet zelf je website te moeten bouwen. En dat hoeft ook niet. Maar je moet in ieder geval begrijpen, wat er mogelijk is. Want vandaag is er heel wat meer mogelijk dat ruim 5 jaar geleden (Elementor is pas 5 geworden).

Tijdens de online cursus ‘Bouw Zelf je webshop’ leer je begrijpen, wat er mogelijk is met Elementor Pro. En leer je zelf te begrijpen wat je zelf kan willen doen, en wat je beter kan laten doen.

Maar ook wanneer je krap in je budget zit en de inkomsten niet hebt om een website te laten bouwen, leer je hoe je zelf een WooCommerce webshop met Elementor kan bouwen.

Maar ook de strategieën

Een website is slechts een gereedschap. En in die gereedschapskist waar de website in is opgeborgen, heeft een ondernemer meer gereedschappen voor zijn marketing. En dat is precies waar ik met de cursus Bouw Zelf je Webshop met Elementor Pro op in wil gaan.

Er is zo bijvoorbeeld een complete module over de interactie met je bezoeker door middel van ‘pop ups’. Maar niet op een hinderlijke manier…

Er is een complete module over e-mail marketing. Hoe zorg je ervoor, dat jouw ‘digitale verkoper’ op pad wordt gestuurd, om jouw klant die bij je gekocht heeft te verleiden meer bij je te kopen?

Voor beginners -en gevorderden

De cursus is bedoeld voor aan de ene kant de startende ondernemer. Die ondernemer met meer tijd dan geld. Voor een relatief klein bedrag kan je een cursus volgen, die jou helpt jouw webshop op te zetten, maar nog veel belangrijker, een site neer te zetten, die werkt als een marketing machine.

Aan de andere kant is deze cursus bedoeld voor ondernemers die al een (WooCommerce) website hebben, maar die er tegen aan lopen, dat hun huidige website te beperkend is.

Tijdens de cursus leer je ontdekken hoe eigenzinnige pop ups, onweerstaanbare sales pages en sluitende sales automation je kan helpen je omzet binnen twee jaar met 30% te verhogen… als je het goed doet.

Compeet, maar nooit klaar

De cursus zoals ik deze nu aanbied is compleet. Je krijgt alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Maar hij is niet ‘klaar’. Het is mijn persoonlijk streven om mijn 20 jaar e-commerce ervaring ‘vast te leggen’ in deze cursus. Niet alles in één keer, maar wel langzamerhand.

Op dit moment, september 2021, wordt de cursus voor een bepaald bedrag aangeboden. Dat bedrag gaat over twee maanden omhoog. En dat is het bedrag, wat volgens mij de cursus in de huidige vorm minimaal waard is. Maar ik zal er waarde aan toe blijven voegen. En de prijs zal af en toe opnieuw herzien worden, wat eigenlijk een vriendelijke manier is om te zeggen, dat hij omhoog zal gaan.

Als lezer van mijn blog, heb je sowieso al een aardige -niet combineerbare- korting van 30% op de eindprijs, wanneer je de couponcode ‘WORDXPRESSION’ gebruikt.

Meer informatie over de training vind je hier. Jouw kortingscode is ook geldig voor andere trainingen op die site.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht