Menu

Zeven tips voor jouw online cursus

Zeven tips om jouw online cursus niet te laten falen, voor je bent begonnen

Kennis is machtSinds 2011 ontwikkel ik Online Leeromgevingen voor klanten. Dat doe ik met passie en veel plezier. Ik draag graag zelf mijn kennis over aan anderen en vind het prachtig als mijn klanten dit ook doen. Het aardige is, dat vrijwel geen van mijn klanten het direct voor het geld doet. Natuurlijk, het speelt een rol, maar het belangrijkst voor hen is, dat zij hun passie over willen dragen op anderen.

Toch mislukt dit nogal eens. En door de jaren heen heb ik een aantal belangrijke factoren ontdekt waarom sommige online trainingen een groot succes worden, en andere trainingen een zachte (of soms zelfs wrede) dood sterven.

Gratis mini cursus

In zeven tips neem ik je graag mee door mijn gedachten-gangen en laat je zien, wat de succesfactoren voor een goede online training zijn. En hiervoor beginnen we bij de voorbereidingen, bij het allereerste idee wat er door je hoofd speelt, dat jouw kennis en ervaring misschien waardevol zou zijn voor een groter publiek.

Zeven tips. Of misschien is ‘tip’ een beetje een understatement, want iedere ‘tip’ is een korte (levens)les, die sommige mensen door schade en schande hebben moeten leren. Maar jij kan putten uit hun ervaring, uit mijn ervaring.

De zeven lessen worden aan je verzonden per mail. Iedere drie dagen één les. Lessen die je helpen bij de voorbereidingen om jouw online cursus tot een succes te maken. Lessen die je misschien 5-10 minuten per les kosten, maar die je uren van mislukking en frustratie kunnen besparen.

Wat komt er aan bod in de lessen?

 1. Voorbereidingen en marktonderzoek
 2. Content- en projectplanning
 3. De keuze voor de hard- en software om je lessen te maken
 4. De juiste media keuze
 5. ‘Create your audience’ – Het marketing plan
 6. Je platform kiezen
 7. In één keer goed van start met een heuse ‘Product Launch’

Door hieronder je email adres in te geven, ontvang je deze lessen geheel gratis en zonder verplichtingen per email. Bovendien ontvang je de nieuwsbrief van WordXPression, zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen rond WordPress, Marketing, eCommerce en Online Leeromgevingen.

 • Ik ontvang graag de gratis nieuwsbrief

  En als welkomskado mag ik één of meer gratis e-boeken uitzoeken

  Als abonnee op de nieuwsbrief van WordXPression kan je als welkomskado ook één of meerdere van onderstaande e-boeken of online cursussen aanvragen.
  Denk er aan, dat je per aangekruist boek één email bericht ontvangt met daarin de downloadlink van het door jou gekozen product.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.