Virtual Private Server (VPS)

Voor je webshop of online leeromgeving

Waarom een VPS?

Wanneer je een online leeromgeving of een webshop hebt, dan verg je eigenlijk best wel veel van jouw WordPress website. Want WooCommerce, LearnDash en WP Courseware zijn allemaal best wel veeleisende plugins voor wat performance betreft.

Heb je zo’n site op een ‘voordelig hosting account’ staan, dan is her meestal sprake van een zogenaamde ‘shared hosting’. 

Dat wil zeggen, dat meerdere websites -de jouwe en die van andere mensen- samen gebruik maken van alle beschikbare resources. Is jouw site traag, dan vertraag jij ook de sites van anderen. En omgekeerd. 

Bij een VPS werkt het allemaal wat anders. Door een techniek die ‘virtualisatie’ wordt genoemd, wordt er op één server een aantal ‘virtuele servers’ geïnstalleerd. 

En één zo’n ‘virtuele server’ heeft een vaste hoeveelheid resources tot zijn beschikking. Hoewel er meerdere ‘sites’ (of eigenlijk ‘servers’) op die machine zijn geïnstalleerd beïnvloeden deze elkaar onderling absoluut niet. 

Je mag dus rekenen op een vaste server capaciteit. 

 

Computer servers in server room

Een VPS is veiliger

Daarnaast is een VPS veiliger dan een gedeelde hosting omgeving. En  het ‘waarom’ daarvan is denk ik ook vrij duidelijk. Want in zo’n gedeelde omgeving kunnen allerlei goed bedoelende mensen toch scripts installeren met ‘onveilige code’. En wanneer de hoster dat niet heel goed heeft ‘dichtgetimmerd’, kan die onveilige code ook schade aan jouw site toebrengen. 

En om dat te voorkomen, legt een hoster vaak beperkingen op aan wat voor plugins er wel en niet gedraaid mogen binnen jouw account. 

Omdat een VPS eigenlijk een ‘zelfstandige computer’ is, kan en mag je ook meer op zo’n VPS. Bij de meeste VPS toepassingen mag je zelfs je eigen software installeren. 

En waarom dat bijvoorbeeld handig kan zijn, vertel ik je iets later op deze pagina. 

Computer keyboard, Internet security

Managed vs. Unmanaged VPS

Eén groot prijsverschil tussen de verschillende soorten VPS-en is of je dit nu als een ‘managed’ of een ‘unmanaged’ VPS neemt. Een tweede groot prijsverschil kan de beheerssoftware zijn die alvast voor jou geïnstalleerd is. 

Een mooi voorbeeld van een compleet ‘managed VPS’ is SiteGround. Voor 80 euro ex BTW per maand*) heb je een VPS wat door de mensen van siteground helemaal voor jou wordt beheerd. Voor 15 euro per maand*) heb je een VPS met technisch ongeveer dezelfde eigenschappen bij Strato. Het grote verschil is echter, dat dit een unmanaged VPS is. Je hebt een helpdesk om vragen aan te stellen, maar het beheren van je server zal je zelf moeten doen. En dat begint al bij het inrichten. Je krijgt namelijk een server met alle standaard software alvast geïnstalleerd… maar er werkt nog niets! Zelfs een vriendelijk webpanel voor het beheren van je websites ontbreekt!

Daar staat tegenover dat je bij een managed VPS geen ‘root access’ hebt. Er is een groot aantal taken wat je niet uit mag voeren. En heel terecht. Per slot van rekening willen de mensen die jouw VPS gaan beheren niet, dat ze extra beheerstaken krijgen, omdat jij onoordeelkundig gebruik van het systeem maakt.

*) Tarieven per maart 2021, hierbij niet kijkend naar promotie acties

Managed VPS

Unmanaged VPS

Is jouw website door WordXPression gebouwd?

Wanneer jouw website door WordXPression is gebouwd en je bent inmiddels toe aan een ‘upgrade’ van je hosting capaciteit, of je wilt gelijk  goed en snel beginnen, heb ik een leuke aanbieding voor je. 

Wanneer jij namelijk over wilt stappen naar een VPS van Strato dan richt ik voor jou dat VPS in em help je met de verhuizing van je website. 

Hierdoor zal jouw site aanzienlijk sneller worden, maar ik doe nog enkele andere dingen om jouw website een nog grotere snelheidsboost te geven.

  1. Ik installeer -voor zover het niet gedaan is- Cache Enabler en WebP Express binnen jouw WordPress installatie en -dat is het mooie van een VPS waar je zelf dingen op mag installeren-  ik installeer en configureer ‘Optimus Cache Prime‘ (Linux editie) voor je op de server. Hierdoor wordt de cache van jouw website constant ‘warm’ gehouden en zal deze extreem snel zijn voor de niet-ingelogde gebruikers.
  2. Ik installeer en configureer ‘Google Site Kit‘ voor je (als dat nog niet gebeurd is). Hierdoor krijg je meer inzicht over de vindbaarheid van je website en wat je kan doen om beter vindbaar te worden.
  3.  Op je VPS installeer ik Plesk. Plesk is een beheerpanel waarmee je zelf je website kan beheren. Hoewel bij een VPS van Strato een licentie voor Plesk bij het pakket is inbegrepen, wordt Plesk zelf niet direct geïnstalleerd (niet iedereen wil met Plesk werken).
  4. Binnen Plesk installeer ik een extension voor Plesk waarmee je eenvoudig (gratis) SSL certificaten van ‘Let’s Encrypt’ aan kan vragen. 
  5. Binnen Plesk installeer ik een extension voor Plesk waarmee je eenvoudig ‘staging copies‘ van je WordPress website kan maken.
 
| Virtual Private Server (VPS)

De hierboven beschreven taken kosten ongeveer 3-4 uur. En iedereen kan mij natuurlijk vragen deze taken via een support strippenkaart te doen. Maar speciaal voor die klanten waarvoor ik de website heb gebouwd heb ik een sterk kortingstarief. Op basis van een 5 uur strippenkaart en uitgaand van 3 (in plaats van 4) uur, zou een niet-website-klant 195 euro ex BTW kwijt zijn. 

Ben jij een website klant, dan kost je dit slechts 97 euro ex BTW. Fixed price. Natuurlijk betaal je de hosting fees aan Strato zelf. Je betaalt mij voor de inrichting, niet voor de hosting.

En daar gooi ik nog eens een uur ‘Zoom training’ bovenop, waarin ik je laat zien hoe alles werkt in je nieuwe hosting omgeving. Heb je in de toekomst nog verdere vragen of service verzoeken, dan gaat dit via de strippenkaart.

Zorgeloos genieten?

Wil je eigenlijk helemaal niets met dit hele beheersgedoe te maken hebben? Dan doe ik voor jou ook het beheer! Daarvoor betaal je 35 euro per maand (ex BTW) en dat is inclusief de hosting gebaseerd op het Strato V30 pakket voor Linux. Ik betaal dus jouw hosting-rekening. 

De kosten voor de inrichting van je omgeving hoef je niet te betalen. De dienst is op jaarbasis, facturering is op basis van 3 maanden vooraf. Wat mag je voor dit ‘extra’ verwachten?

  • Ik houd de performance van je site in de gaten en indien nodig onderneem ik hier actie op. Sommige acties zijn bij de dienst inbegrepen, maar andere acties niet per se. In overleg wordt bepaald welke acties wel of niet onder de dienst vallen .
  • Ik zorg dat de updates aan het beheerssysteem (Plesk, Linux Ubuntu en de gebruikte apps) tijdig plaatsvinden.
  • Ik bewaak of de back ups ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. 

Wat hoort er niet bij?

Om direct maar duidelijk te zijn: Vragen over de werking van je website horen niet bij het beheren van je hosting omgeving. Voor deze vragen gelden de gebruikelijke afspraken die we hebben omtrent de strippenkaart.

Belangrijk te weten

Indien jij kiest voor het ‘beheers pakket’, krijg jij beperkte toegang tot het beheerspanel. Mocht je in de toekomst ooit besluiten zelf het beheer te willen voeren, krijg je complete toegang. 

Deze dienst inclusief beheer is uitsluitend voor klanten die hun website door WordXPression hebben laten bouwen. 

Interesse?

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 

Bezoekadres
Eperweg 135 (op afspraak)
8072 PL Nunspeet

Postadres
Aardoliestraat 14-I
7553GT Hengelo

06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht