WordPress voor beheerders is -zoals de titel al doet vermoeden, een training die bedoeld is voor beheerders en beheer teams van bedrijvenwebsites. Kennis van WordPress in zijn algemeenheid wordt verondersteld.
In de cursus leert de cursist hoe deze een WordPress site in een grotere organisatie kan beheren. In het standaard formaat bestaat deze cursus uit drie dagdelen, die eventueel met specifieke extra onderdelen uitgebreid kan worden.
Dagdeel 1
Basis voor het beheren van WordPress
In dit dagdeel komen de beheerstaken en procedures die horen bij het beheren van een WordPress website aan bod. Onder meer zal er aandacht besteed worden aan de volgende onderdelen
- De WordPress beheersinterface
- Het aanmaken van gebruikers en begrijpen van de verschillende rollen
- De beveiliging van WordPress – tot hoever te gaan?
- De performance van je WordPress website.
- Updates, staging, backups en alles wat er komt kijken bij het up to date houden van de site.
Dagdeel 2
Werken met- en in teams
Bij een grotere organisatie hoeft niet iedere beheerder hetzelfde toe moeten kunnen en -niet minder belangrijk- niet iedere gebruiker hoeft dezelfde rechten te krijgen.
Bovendien is bij het samenwerken aan webpagina’s het wenselijk dat paginaveranderingen voorgelegd kunnen worden, voordat deze actief worden. Tijdens deze sessie zal er onder meer tijd besteed worden aan de volgende onderdelen
- Het verschil tussen ‘rollen en bevoegdheden’ leren begrijpen.
- De ‘Superbeheerder’ en zijn medewerkers – Beheerstaken met verschillende niveau’s
- Maatwerk rollen voor gebruikers maken
- Het samen bewerken / beheren van pagina’s en blogs, de problemen en oplossingen
- Praktische oefening : Versiemanagement in de praktijk.
Dagdeel 3
Troubleshooten in de praktijk
Cursussen zijn leuk, maar de praktijk loop je tegen praktische problemen aan, die je op zal moeten lossen. Tijdens de derde sessie leert de cursist te werken met een aantal tools die je helpen bij het ontdekken en oplossen van problemen met WordPress.
De tweede helft van deze sessie zal bestaan om in teams aan de slag te gaan met een aantal (opzettelijk veroorzaakte) praktische problemen met een website. Hierbij leert de cursist werken met de verschillende aangereikte hulpmiddelen voor trouble shooting.
Verwachte voorkennis
Van de cursist wordt bij aanvang van de training kennis van WordPress op ‘gebruikersniveau’ verwacht. De cursist is geen vreemde met de WordPress interface en weet ruwweg hoe WordPress werkt.
Kennis van verschillende bestandsformaten die relevant zijn voor het web, PHP, HTML, CSS en JavaScript strekt tot aanbeveling, maar is niet noodzakelijk.